פייסבוק מול אתרי הפורומים

גםאני5

New member

גםאני5

New member
וזו לא תופעה ישראלית בלבד. דרך אגב, למרות ההסברים

והאזהרות, יש לי חברים שעדיין משתמשים בכינוי, שם חיבה שלא קשור לשמם המקורי או עסקים שרשומים כפרופיל פרטי. מוזר לי מאד שמישהו שרשום כעסק מרשה לעצמו להתבטא באופן אגרסיבי כ"כ ולא חושש לאבד לקוחות כתוצאה.

רועי10

New member
מרתק!

אני אוהב את האנונימיות של הפורומים, ולא אוהב את החשיפה האישית בפייסבוק.
פייסבוק אינה באמת ״רשת חברתית״ אלא מעין מערכת אינטרנט פרטית ועולמית.
למעשה פייסבוק היא מונופול, וכמו ופול צריכים לחול עליה כללים שבאים גם מהחברים בה או מהשלטון, ולא רק מהנהלת פייסבוק.
(בדומה לחברה מונופוליסטית שחלים עליה הוראות מיוחדות ושונות מחברה שאינה מונופוליסטית)

לכן בעיני מסיבה זו, לא חייבים ״להיצמד״ לחוקי פייסבוק לחלוטין, ואפשר גם לפעול ע״פ כללים המשקפים את האינטרס של הגולש, גם אם זה לא תואם במאה אחוז את חוקי פייסבוק.

(כבר ראיתי שהרבה אנשים עושים את זה מתוך תחושה אינטואיטיבית שמורה להם היתר זה, כמו: פרופיל פרטי לעסק, שם שהוא למעשה כינוי בדומה למצוי בפורומים)

גםאני5

New member
מסכימה-חלקית. אני אישית אף פעם לא אדע איך להתייחס

לפוסט-תגובה פוליטי זועם שנכתב ע"י מיצי החתול* (עם תמונת פרופיל פלאפית תואמת, כמובן).

רועי10

New member
בדיוק כמו כאן!

אם אני מגיב לך (גםאני5) למרות שבמציאות אף אחד לא יקרא לך גםאני5, ואני לא חושב שזה לא בסדר שאת ״מסתתרת״ עם כינוי ״מוזר״ כזה, ככה צריך להיות גם בפייסבוק.

גםאני5

New member
אבל נסה לראות את זה מנק' מבט של אמא שלי, שלא גולשת בתפוז

ובאף מקום אחר חוץ מפייס'. אשה מבוגרת שקוראת תגובה מכינוי כזה ושואלת מה קורה פה. כמובן שאני,אתה ושוש רגילים לזה ולרוב נבחר להתעלם.

shoosh2607

Member
מנהל
אני חושבת

שאם זה היה מקובל בפייסבוק כמו כאן, אז אמא שלך (או שלי לצורך הענין) היתה מבינה ולא שואלת מה קורה פה.
כיוון שזה לא מקובל (עזבי את העובדה שזה נוגד את הכללים שלהם) היא תמהה.

גםאני5

New member
פייס' עושה עליהם רושם יותר "רציני". מה גם שבפייס'

אפשר לעשות לייק לדף של ארכיון הפלמ"ח. מנסה לחשוב על המקבילה בתפוז...

shoosh2607

Member
מנהל
על מי? על אמא?

ברור. תפוז זה סתם ברברת

אולי פורום נוסטליה...

shoosh2607

Member
מנהל
לא לגמרי מסכימה

אתה לא יכול לפעול איך שבא לך.
מישהו הסביר לי פעם שההבדל בין אתר אינטרנט של החברה שלך לבין דף פייסבוק הוא שהאתר הוא הבית שלך והדף הוא דירה בשכירות.
אנשים שמנהלים עסק מדף פרופיל, לא עושים מתוך תחושה אינטואיטיבית (כי אין בזה שום הגיון) אלא מתוך חוסר ידע.
ופייסבוק יסגרו להם את הפרופיל.
דפדף קצת אחורה בארכיון הפורום הקודם (1912) ותראה כמה הודעות יש בדיוק על זה.
זה פייסבוק, אלו החוקים. ככה הם פועלים. טוב לי? סבבה. לא טוב? אני מוזמנת ללכת

&nbsp

רועי10

New member
אז למה כאן זה בסדר?

כאן אנשים מופיעים עם כינוי ״הזוי״ (במונחי פייסבוק) וזה בסדר, שם לא בסדר?
ואגיד לך למה בעיני זה בסדר גם ״לקחת את החוק לידיים״.
היו פעם כל מיני רשתות חברתיות קטנות שניסו לעלות לאויר וכל אחת עם החוקים שלה
מעין ״שכונות״ אינטימיות וקטנות
אבל באה פייסבוק ובלעה אותם
(פייסבוק בעניין זה דומה לרשת ענקית, נניח מקדונלד'ס, שתגרום שכל אותן בתי אוכל שכונתיים ייסגרו)
זה לא נכון מוסרית (זה כן נכון משפטית) שהחוק יהיה אך ורק בידיה, וללקוח (שבעצם רק בזכותו אותה רשת קיימת) לא תהיה מילה בנדון, שמים עליו פס ארוך.
התופעות שציינתי כבר קיימות במציאות הפייסבוקית, ומעולם לא ניסיתי לערער עליהם כי בעיני הם לגיטימיים לגמרי.

shoosh2607

Member
מנהל
לכל מקום יש חוקים משלו

אין בסדר או לא בסדר.
גם כאן יש תקנון שאתה פועל לפיו.
אתה לא הלקוח הלקוח בפייסבוק. אתה המוצר.
הלקוח הוא הפרסומאי.

trilliane

Well-known member
מנהל
מבינה אותך, גם אני שומרת על אנונימיות חלקית בפייסבוק

וכך אנשים נוספים שאני מכירה. אנחנו לא מפריעים לאף אחד, ופייסבוק לא מפריעה לנו... ואם בהמשך היא תחליט שאנחנו לא מתאימים לה, בסדר, לא יקרה שום אסון; החיים שלי לא תלויים בפייסבוק (זו בדיוק הנקודה).
&nbsp
לגבי פרופיל פרטי לעסק, זה סתם דפוק. אני לא רוצה להיות "חברה" של עסק, אני לכל היותר רוצה לעקוב אחריו. זה לא נוח.

רועי10

New member
ושאלה /עצה בכל הקשור לאי היחשפות יתר

בפרופיל שלי אני לא שם תמונה.
יש אנשים עם ראש מרובע שהחליטו שפריל ללא תמונה הוא פרופיל מסוכן
לא עוזר שאני מסביר להם שמי שרוצה להיות זדוני, ידע לשים פרופיל הכי לא נראה זדוני, וחסרון תמונה לא מעיד על כלום מלבד אי הרצון לעמוד מול כל העולם עם התמונה הפרטית.
אבל לך תדבר עם הקירות
ראיתי שיש אנשים ששמים מעין תמונה, שזה ציור של דיוקן, ורואים שזה רק ציור דיוקן
כדי למנוע לזות שפתים מכל אנשי הראש המרובע, איפוא אפשר למצוא תמונות דיוקן חופשיות בין אם תמונות פוטו או ציורים?
(רק הערב נתקלתי בסירוב לצרף אותי לקבוצה שנשמעת מעניינת רק בגלל הסיבה הנ״ל)

למעלה