פייפאל VS אשראי?

rocinante

New member
פייפאל VS אשראי?

אהלן,

כמו כולם אני מזמין באינטרנט לא מעט וזה הולך ומתגבר עם הזמן. כמעט תמיד אזמין אך ורק מאתרים בהם ישנה אפשרות לשימוש בפייפאל, חוץ מאמזון, אלא אם כן ההפרש הוא גדול במיוחד.
אלא שפעמים רבות ההפרש יכול להיות של 20 או 40 שקל, שזה משמעותי, אבל לא מאד גבוה ולא מאד נמוך - ואז אני שוב בדילמה.
האתר נראה לי רציני, הוא מאובטח וכולי אבל עדיין מקנן בי חשש כלשהו כשזה לא אתרים של חברות גדולות מאד - האם אני יכול לבצע בו הזמנה באשראי בשקט או שיש סיבה לחשוש?

הדילמה הספציפית הזו במקרה מתייחסת להזמנה מאתר סמיקום.

אשמח לעצותכם

תודה!

dudi4321

Active member
כי הפניתי אותך לפורום המתאים ופסלת.

זה למה ככה.

rocinante

New member
כנראה יש לך בעיה בהבנת הנקרא

שאלה בענייני אבטחת מידע באינטרנט הינה שאלה לפורום מחשבים ולא לפורום של אנשים שמפנים אחד את השני לסייל של הלייף על נעליים של סלינה גומז

dudi4321

Active member
בזה אני לא מבין, או שמבין אבל לא גדול.

ואם אתר X טוב או שיש שם נוכלים בפורום מחשבים לא יודעים.
נפתרה הדילמה?
חשבתי ששם (באיביי פייפאל) יתנו לך יעוץ במקרה שהאתר לא כשר ויגנבו לך. אז כרטיס האשראי מגובה בביטוח. ככה שאתה מכוסה. הם מנוסים ברכישות באינטרנט, אלופים!
מקווה שעכשיו הבנתי או שאתה הבנת את ההסבר שלי.
&nbsp
באותו קשר יש אנשים עם רמת חרדה שונה. יש שמזמינים ולר בודקים את ההורדות.
יש שלא מאמינים לאף אחד ואין להם סלולרי ובטח לא אפליקציות לקנות מהסמרטפון.
יש שמגבילים את עצמם עם חסימות וגולשים דרך אתרוג.
&nbsp

blzvi

Active member
מי לא מכיר את סמיקום לקסיס?

אתה ודי מכיר אותו שכן אתה מפרסם אותו כרגע,אולי אתה עובד נאמן ומכיר טובה למעסיק שלך
ואל תיתמם .

rocinante

New member
שאלתי היתה תמימה לחלוטין. אשמח להתייחסות עניינית.

אגב, אני לא מוצא בה שום מחמאה לחברת סמיקום, שהרי אני מביע חשש להזמין משם (בינתיים למדתי שהיא מקבלת סרטיפיקציה לאבטחה שלה משירות חינמי מוטל בספק ושהיא משתמשת בTLS 1.2, כשTLS 1.3 כבר קיים מ2018).

זו שאלה עקרונית שמתחברת לדילמה שאני, כאמור, נתקל בה לא מעט. אתר אחד מאובטח לכאורה ועושה שימוש באשראי בלבד ובאתר מתחרה ישנה גם אופציה לתשלום בפייפאל.
פעמים רבות האתר שעושה שימוש בפייפאל יהיה יקר יותר ואף ייקח עמלה על השימוש בפייפאל. ואז אני נתקל בפלונטר.
ספציפית במקרה הזה רציתי להזמין סוללות מסמיקום או מאתר zbm. האחרון עושה שימוש בפייפאל אמנם (סמיקום לא), אבל ישנה אופציית שילוח יחידה ממנו, והיא בעלות של 49 ש"ח.
בינתיים הזמנתי מzbm כי עלו בי חששות, אבל אין לי מושג אם צדקתי או לאו ואולי סתם שילמתי תשלום יקר ומיותר בשל חרדות מוגזמות.

כך או כך זו לא פרסומת ואני בוודאי שלא עובד אצל מי מהחברות הללו או במי מהחברות התשלום למיניהן.

למעלה