פיירוויר ויו אס בי

אילנדיל

New member
פיירוויר ויו אס בי

שאלת קצת טיפשית אולי, אבל אם לא אשאל איך אדע?
- מה זה בעצם פיירוויר? יו אס בי אני אמנם מכיר, אבל מה זה יו אס בי 2? המחשב שלי בין שנתיים בערך אני חושב, אולי קצת פחות, ויש לו חיבור יו אס בי. אבל יו אס בי 2? מי יודע...

weird dust

New member
תשובה

אין לי ממש דרך להבדיל בין יו אס בי 1.1 ליו אס בי 2 היו אס בי הראשון פשוט גדול יותר (יו אס בי 1 ולא 1.1) בעיקרון היו אס בי 2 יותר מהיר ויותר טוב. פני שנתיים אני לא זוכר שהיה יו אס בי 2 אז אני ינייח שאין לך. מה שיכול להיות וכן יש לך אבל זאת השערה. פייר וויר (AKA IEEE 1394) הוא "התשובה" של אפל ליו אס בי או לפחות ככה אני רואה את זה. היום ברוב המחשבים החדשים כבר יש חיבור של פייר וויר על הבורד (כמו אצלי) והייתרון שלו שהוא יותר מהיר ישנם יטענו גם יותר אמין.

אילנדיל

New member
תודה

ניתן להוסיף למחשב חיבור של פייר וויר \ יו אס בי 2? ואם כן, אז מה עדיף? אם כבר קונים איי פוד, אז כבר נשדרג מעט את המחשב אולי

weird dust

New member
כן אפשר להוסיף

ניתן לקנות בעד 200 שקל חיבור פייר וויר או יו אס בי 2 אני מעדיף את הפייר וויר, הוא פשוט מהר יותר. הבעיה לא כול הדברים עובדים איתו. הבעיה הנוספת והיא כללית: איך תתקין את ההתקן? (אתה לא חייב לענות זה פשוט בשביל שתחשוב שוב) (אם תיפנה אלי במסר פרטי אולי אני יוכל לעזור לך יותר)

Nitzanyo

New member
חיבור FIREWIRE עולה 130 שקל

וראיתי אפילו בחנות ב103 שקל אבל בארצות הברית זה עולה 13 דולר

splashy

New member
ה-USB 2.0 לא אמור להיות מהיר יותר?

480 mbps לעומת 400 בפיירוויר? או שזה להפך? תקנו אותי אם אני טועה

splashy

New member
ואם יש USB 2.0 כדאי להשקיע בפירוויר

או שאין הבדל משמעותי ביניהם?

ZivH

New member
usb 2.0 אכן יותר מהיר...

וגם יותר מתקדם מפיירווייר... אם יש לך usb 2 אז אתה ממש לא צריך פיירווייר.

תכלס לא תרגיש בהרבה הבדל

לשימוש של איפוד זה בסדר אבל firewire יותר יציב וזה מתאים לשימושים כמו לכידת ווידאו

usb2 תיאורתית יותר מהיר

אבל במציאות הfirewire נותן ביצועים יותר טובים זאת טכנולוגיה עדיפה ואמינה יותר

splashy

New member
כעיקרון אני משתמשת באיפוד גם כדיסק

קשיח נייד בנוסף להעברת שירים. כרגע אין לי צורך בלכידת וידאו. האם יש ייתרון ל-FIREWIRE לעומת USB2 בהעברת קבצים? במה מתבטאת האמינות המועדפת של FIREWIRE? יש לי PC עם XP SP1

האמינות של הפיירווייר מתבטאת בזה

שהוא יהיה יציב בהעברת הנתונים ולא יפול מה שקורה לא מעט ביואסבי ואפילו ביואסבי 2.0 ול ZivH אני לא חושב שיואסבי 2.0 יותר מתקדם מפיירוויר הוא אכן יותר מתקדם מהיואסבי 1.1 זה הכל

אילנדיל

New member
אם יש לי רק יו אס בי 1.1

ואני מתלבט אם להתקין לקראת האייפוד פיירווייר או יו אס בי 2, הייתם ממליצים על פיירווייר?

splashy

New member
לי יש USB2 ואין לי בעיות איתו, עובד

חלק ומהר. אני משתמשת בו עם צורב חיצוני, DiskOnKey, קורא כרטיסים, וכמובן האייפוד.

splashy

New member
דווקא ה-USB2 שלי לא נפל עד כמה

שזכור לי, ה-USB1.1 כן עשה בעיות לפעמים אבל בינתיים אני עובדת עם USB2 ללא בעיות *touch wood*

כמו שאמרתי כבר בשירשור הזה

תכלס לא מרגישים הבדל בין firewire לusb2 גם במהירות אגב לא מרגישים שusb2 יותר מהיר גם היציבות לא מורגשת אבל כמו שאמרתי הכל תלוי במידה השימוש זה כמו שאני לא אשתמש במערכת חלונות (ווירוסים ,קריסות וכו') אבל אני חושב שמי שמשתמש בusb2 לשימושים שלו הוא יהיה מרוצה (להבדיל מusb1.1)

למעלה