פיי

miss mcmillan

New member
פיי

אכן, פיגור קל בחומר, אבל לזכותי ייאמר שהייתי עסוקה מאד לאחרונה וכן שכולכם מוזמנים לחנוכת-בית-חדש-ונחמד אצלי ביום חמישי. בינתיים, הסרט פיי שודר לו הסופ"ש בכבלים, ומיהרתי לצפות בו בראשונה ובשניה. ואני שואלת. wtf? ייתכן ששרירי הקונספירציות שלי החלידו, ייתכן שזה מחסור בתאים אפורים, אבל כשלתי מלהבין מה הסרט הזה מנסה להגיד.לא פואנטה יחידה שלא הובנה, לא זווית אחת שלא מסתדרת לי, אלא פשוט, מה חשבו להם האנשים שעשו את הסרט? הערות והארות יתקבלו בברכה, אבל היות ואני יודעת שאתם שונאים התייחסויות כלליות ומעורפלות, אשאל שאלות-תם מטופשות כמו אחרונת המעריצות של קיאנו: למה מקס לא מת בסוף? מה כן קרה לו? מי הסוכנים האלה, משהו יותר מחברת מניות תאבת-בצע? מי זה האיש שנעלם לו ברכבת? מה הקטע עם המוח שהוא דוקר, ועם הסימן שיש לו על הגולגולת? בקיצור. מה חשבו להם האנשים שעשו את הסרט? לא אכפת לי, כי המוח שלי מיובש ואין לי כוח לחשוב גם על הסרט הזה נוסף לכל המועדים המיוחדים שיש לי להיבחן בהם, ככה שאני אעריך קצת עזרה. נהניתי מהסרט בלי להבין אותו, אבל אני די סגורה על זה שיכולתי להנות ממנו הרבה יותר. ההיא שהיתה פה.

Lonly badger

New member
מצטרף לביקורת הסרט

יש המון בסרט הזה שאני לא בטוח אם הוא מבוסס או רק mindless self indulgence במיסתוריות המציאות. מה שמגניב הוא האווירה של alienation ואני חושב שזה משקף משהו מהרגש של מתמטיקאים בעיקר בימינו. משהו בראש שלי מקשר את האישת ממשל שדיברה בצורה מסויימת , לקונדוליסה רייס. זה רק אני? אני לא זוכר את הסרט אבל ממש ככה הרגשתי , מה לעזאזל הנקודה, אבל זה נחמד שהכניסו לשם המון דברים , אבל מה לעזאזל הנקודה. זה כאוטי לגמרי. אמוציונאלי לגמרי. and yet.. and yet.. cool אני בטוח שהוא מושפע מהמון תיאוריות , אבל מעניין אם הוא מבוסס על פילוסופיה או מחשבה עצמית קונקרטית. מצפיה אחת בזמנו המסקנה הייתה שלא.

miss mcmillan

New member
קונדי שולטת,

ואני לחלוטין חשבתי עליה כשראיתי את הדמות הזאת. ברור שאת הביקורת הטובה שלי- על האווירה המגניבה, סגנון הצילום המיוחד ועל ההזדהות הגבוהה עם נפש המתימטיקאי (החולה) שהם יצרו אצלי לא הזכרתי. אבל שוב. מה עומד מאחורי כל זה?

Lonly badger

New member
lol

אחר כך שראיתי תמונות של קונדוליסה רייס, אמרתי לעצמי.. היא נראית לי מוכרת. נראה לי שהסרט מושפע מהמון תיאוריות קונספירציה ותגליות אחרונות. שמבחינת הראש והנפש של מתמטיקאי שמנסה לתפוס את הטבע בנוסאות וסמלים וזה מקרב אותו (כמו המון מתמטיקאים גדולים) בתהליך שחוזר על עצמו לאי שפיות, חוסר איזון , alienation לא רק מעצמו והסביבה אלא מאנשים אחרים. ככה שאתה לא מאמין לאף אחד אבל גם לא סומך על החושים של עצמך. אבל בו זמנית אתה לא יכול להחכיש דברים מוזרים ואתה ללא ספק אחוז דיבוק כדי למצוא את הניסוח המתמטי המושלם של האמת. זה אולי כן יכול להיות אחד מהמסרים המועברים סנטימנטלית בסרט.

MetalSinagouge

New member
סרט נוראי לדעתי.

קיוויתי להיות מואר כי ראיתי את הסרט באיזה פורום IMDB שטען כי הוא דומה לWaking Life. אני זוכר רק דם, רדיפה, מחשב ישן על דוס, והדבר הכי מבאס: כאב הראש שקמתי איתו אחרי שראיתי את הסרט הזה. לעזאזל, משחקי האור שם גורמים למיגרנות.

miss mcmillan

New member
אאוצ', נכון

האמת שדי נבהלתי, באחד מהתקפי המיגרנה שלו ממש התחיל לכאוב לי הראש (היו גם לי תקופות של מיגרנה וזה מוי לא נעים), ובקטע אחר חשבתי שעוד שניה אני חוטפת התקף אפילפסיה
. יאללה קונספירציות. זה בטח סרט שמיועד לאנשי שוליים כמונו אך למעשה הופק ע"י אנשי הצללים. על כן: א. הוא חסר פואנטה אמיתית כי הם לא רוצים שנהיה מוארים. ב. הוא מעביר מסרים אובדניים תת הכרתיים. ו-ג. בדרך, הוא משמיד תאים אפורים חיוניים אצל הצופה וגורןם נזק פיזי לתהליכי מחשבה. בוקר טוב.

Lonly badger

New member
אפילו בלי לחשוב זה ההרגשה שמקבלים

שצופים בסרט- בלי דעות קדומות ובריכוז.

miss mcmillan

New member
אפשר כבר להפסיק להרוס לי את שרשור

הקאמבק ולדבר דברי טעם? לא, כי אם לא גם אני אתקוף. כו0וניN שוויN שלי
, תמשיכו לשלות!!!!111111

MesoMorph

New member
מה שאני זוכר מהסרט

1) מקס עורך לעצמו רשימה של מטלות יומיות. ברשימה הדבר הראשון שהוא עושה זה להזכיר לעצמו את העקרונות שלו- שכל הטבע והיקום סובב סביב מתמטיקה ודרכה אפשר להסביר אותו. הבנתי שזה בעצם התפילה שלו. יש בסרט הרבה ניסיונות לקשר בין מתמטיקה ודת. 2) מקס מנסה לעשות לעצמו כריתת אונה (לובוטימציה) כשהוא מחדיר את המקדחה לראש שלו. ובסוף הסרט רואים שהוא הצליח ועכשיו הוא לא אשף במתמטיקה יותר והצליח למצוא שלווה בתוך עצמו. אני לא זוכר איזה סמל נוצר לו בראש. הייתה לו מין צלקת באות לטינית או גאמה, או למבדה או כרומוזום כזה...

למעלה