פילאטיס

יסמין2007

New member
פילאטיס

שלום רב התחלתי לעסוק בפילאטיס מכשירים כבר 7-8 מפגשים של פעמיים בשבוע . 5 חודשים אחרי לידה. בת 35. לא ממש עסקתי בספורט בעבר - מדי פעם הלכתי /רצתי על ההליכון שיש לנו בבית. כבר שנה לא עסקתי בכלל בספורט. סובלת מכאבי גב תחתון לסירוגים בגלל תאונת דרכים בעבר הרחוק (אנחנו חיים בשלום יחד- כבר התרגלנו). רופא אורטופד אישר לי לעסוק בספורט. לשאלתי - במקום להתחזק אני מרגישה חלשה וכואבת יותר - כואב לי כל עמוד השידרה עם הקרנה לרגלים- לא כאבי שרירים, ממש העצמות - וחלשה באופן כללי, גם המדריכה הרגישה ואמרה שהגעתי בהתחלה הרבה יותר חזקה. האם כך צריך להיות? סבלתי גם מסחרחורות מפחידות וכאבי ראש שבגללם לא עשיתי ספורט כמעט שבועיים ( הרופא טען שזה ויראלי). חזרתי לעשות פילאטיס - האם זה נכון ? האם פילאטיס מכשירים לא מתאים לכל אחד? עדיין חלשה וכואבת. המדריכה בעלת תעודה בן-לאומית ואני סומכת על המקצועיות שלה. תודה מראש......

לא משהו

שלום רב, מה שאת מתארת הוא תגובה לא רגילה לאימון. אין ספק שפילאטיס לא אמור לגרום לתופעות האלה אלא אם כן במהלך התרגול נגרם גירוי כזה שיצר את התחושות אותן תיארת. ההקרנות הן סימן ללחץ על עצבים מה שמחייב כמובן אבחון ובירור אורתופדי. אני מציע להגיע לבירור מסודר אצל אורתופד שמתמחה ברפואת ספורט ולבחון את התופעה. יכול מאוד להיות שכדאי לך בהתייעצות עם המדריכה להשמיט תנוחות שעלולות לגרום ללחץ על עצבי השדרה ולהעדיף תרגול מתון שגורם לך לתחושה נעימה ולהרגעה ולא להחרפת התופעות. בברכה,

למעלה