פילה בקר רוצה מתכון עשייה בבית הפעם לא אייבש

קלאמרי

New member
פילה בקר רוצה מתכון עשייה בבית הפעם לא אייבש

את הפרוסות פילה על המנגל שיהיו בלתי אכילות ויבשות עד כלות!! משהו סטייקים לתנור או מחבת או?..... העיקר שיהיה מתכון רך ועסיסי! ונטעם את טעמו של הפילה.תודה
 

אייבורי

New member
הכי טוב

לפרוס דק דק דק, קצת להכות לשטח שיהיה דקיק במיוחד חומץ בלסמי, שמן זית מלח גס ופרמזן
 

קלאמרי

New member
ניראה טוב אבל אנחנו מבשלים אותו זה ניקרא

בשפה מקצועית מעיין בישול בוואקום ב85מעלות ואז צריבה ואז כול הרכות שלו צשמרת מבפנים .נחמד אני רוצה מן סוג של סטייק רך ועסיסי אחרי צריבה ישירה של פרוסות או כול הנתח
 

karpe

New member
אז ככה

אם תעשה בדיוק כמו שאני אומר לך, לא תפספס. קודם כל - חשוב שיהיו נתחים עבים, 4 עד 5 ס"מ (אני יודע שזה נשמע הרבה, סמוך עליי). חמם את התנור ל-150 מעלות, עם גוף תחתון ועליון פועלים, בלי טורבו. שים תבנית עם נייר כסף באמצע התנור. תלהיט את המנגל שיהיה ממש חם (10 דקות למנגל גז, פחמים לא יודע). בינתיים תמשח את הסטייקים בשמן זית מכל הצדדים, גם מסביב. פזר מעט פלפל גרוס עבה, לא להגזים. תניח את הסטייקים על המנגל, בערך 3 דקות לכל צד, תראה שהם מקבלים צריבה טובה אבל לא נשרפים. משם - ישר לתנור, בערך 8 דקות למדיום רייר, 10-12 דקות למדיום. תבדוק מדי פעם ליתר בטחון, שים לב שצריך להוציא קצת לפני מידת העשייה הרצויה, כי יש המשך בישול גם אחרי שמוציאים מהתנור. פזר קצת מלח גס ואכול בתאבון. ספר איך היה.
 

קלאמרי

New member
זהו זה מה שחיפשתי ! זו הבישול המדוייק לפילה

לא ההיתי בטוח, שאלה.... ואפשר אותו הדבר לגבי נתח גדול צריבה ולתנור ??.? או שחייבים לפרוס לפני ?..
 

karpe

New member
נראה לי שאפשר

הבעיה היא שבנתח הרבה יותר גדול כדי להגיע לדרגת בישול אחידה עד האמצע, צריך יותר זמן ובחום יותר נמוך. נראה לי משהו כמו 100 מעלות, ולפחות 30-40 ד'. אין לי נסיון עם זה, דורש ניסוי וטעיה. בכל מקרה בנתח גדול הבשר ייצא קצת פחות עסיסי בגלל הבישול האיטי הוא יוצא יותר כמו בשר בתנור ופחות כמו סטייק על האש.
 
למעלה