פילה בקר

Siren

New member
פילה בקר

אשמח אם תוכלו לעזור לי: אני מזמין חברים לארוחת ערב (שישי) ועוד לא קניתי פילה בקר למנה העיקרית. אחרי שגיליתי שאין איטליז טוב ביהוד אני נאלץ לצאת מגבולותיה בתקווה לא להגיע לת"א. שמעתי על מעדניית יוז'י שסניפים שלה אפשר למצוא בכפר שמריהו, ת"א וק.אונו. עכשיו כל מה שנותר לי הוא לקבל המלצה ממישהו שיאשר לי שהבשר שהם מוכרים איכותי ולא יתגלה כצמיגי ולא מיושן דיו. בלי קשר אשמח לקבל המלצות נוספות על איטליז/ מעדנייה שבה אפשר לקנות פילה בקר. (אגב- מה עם טיב טעם?)
תודה מראש
 

terroir

New member
אני לא אוהב את הבשר שלהם

לא של יוז'י (ולא רק בגלל המחיר שלו. גם בגלל הטעם), וגם לא את של טיב טעם.
 

terroir

New member
בעייה קשה

הקצבים בארצינו מתנהגים כמעט תמיד באותו אופן: אם אתה חבר שלהם, מקורב, בעל כרטיס חבר מועדון או נוסע מתמיד, הם ימכרו לך את נתחי הבשר המשובחים ביותר שיש להם. יספרו לך מה יש להם במקרר היישון, יביאו לך מספר נתחים כדי שתוכל לבחור בעצמך, ויודיעו לך מראש שבשבוע הבא יהיה להם נתח מעולה מסוג כלשהו. הכל כדי שתוכל להחליט מה הטוב ביותר בשבילך, לצאת מרוצה, ולחזור שוב. אם אתה לא חבר שלהם, ומשה לא שלח אותך (או אפילו אם משה שלח, אבל הם חושבים שזה חד פעמי), או שאתה נראה להם יורם שלא מבין בבשר, הם ידאגו לזה שהקנייה שלך תהיה באמת חד פעמית. תקבל נתח מזעזע, ולא תבין איך ההוא, שכולם אומרים שהוא מבין בבשר ובבישול, שלח אותך למקום הדפוק הזה. לא מקצועי, לא צרכני, ולא כלכלי. אבל ככה זה עובד.
 

B r u l e

New member
אז איך הופכים להיות צרכנים חכמים?

חוץ מזה מעדניה שתתן נתח גרוע עד מהרה יצא לה שם רע. איך בוחרים בשר טוב?
 
../images/Emo6.gif../images/Emo45.gif../images/Emo6.gif

כזה תאור מדויק מזמן לא קראתי... אינני יודע היכן אתה קונה בשר, אבל שווה לנסות את "בשרי" ברח' פנקס בת"א. הם מוכרים סחורה טובה (ויקרה
) גם למי שלא מכיר את משה...
 

קונרד

New member
שומר נפשו ירחק.

כל התיאורים שתיארו כאן על הקצב הישראלי שמוכר למי שרק נראה לו קונה פראייר או קונה שלא מבין או סתם קונה מזדמן או רחמנא, בחורה שקונה בשר) העמידו את בשרי באור גרוע יותר. בקצרה מעשה שהיה לי איתם בפסח 2002. כן, אותו פסח רצוף בפיגועים. להגנתי יאמר שמצאתי חניה ממש טובה בליל הסדר ולא רציתי לוותר עליה, אז צעדתי ברגל לבשרי, שעליהם קיבלתי רק המלצות חמות, וידעתי שאני משלמת קצת יותר בשביל איכות. לשורה התחתונה: מחיר קילו מאותו נתח בקצביה משובחת בחיפה היה כמחצית מהמחיר הנקוב בבשרי (120 ש"ח לקילו של מה שכינו אצלם כתף עגל חלב), ביקשתי כקילו וחצי וקיבלתי כ-2200 גר' (במחיר הזה -חצי קילו הוא הבדל תהומי), והכי חשוב- הבאתי איתי את המתכון כולל זמני צליה (מתוך "על השולחן, אם אתם מוכרחים לדעת). הקצב (השחצן והסקסיסט) העיר ביובש תוך שהוא מצביע על הגליון, שהוא מכיר את המתכון והמתכון נהדר ויש לו עבורי יופי של נתח. ורק לאחר ששיטח אותו הגיש לי חשבון אסטרונומי של 245 ש"ח. בצליה קפדנית (עם מדחום ושאר אבזרים טקטיים) לפי ההוראות הנקובות, התיבשה הרולדה למוות וגם התקשתה. מבירור עם חבר בחיפה הסתבר ש: א. הוא שילם חצי ב. הוא צלה יותר ג. חוץ מזמן הצליה ומקור העגל, הוא פעל בדיוק כמוני ד. אצלו זה יצא מדהים (אחר לגמרי, עסיסי ונימוח) אז המסקנה הנוקבת היתה שזו אני או שזה הבשר. מפגישה אחרת עם אותו נתח עייגל חלב, הסתבר לי שלא ברור מה מכרו לי, אבל כתף עגל חלב זה לא היה. ולכן, אומר זאת בעדינות ולא אגזים. בשרי- לעולם ועד לאו.
 

Siren

New member
אתה מציג מצב

כל כך רע וקיצוני שעולים בי מחשבות חרטה לגבי בחירת המנה העיקרית.
 

קונרד

New member
ובנימה אופטימית יותר- המלצת קצביה

נקראים החויה הבשרית או קנקון, ונמצאים באזור התעשיה של ראשון לציון, בצידו המערבי, ולמרות כל נתוני הפתיחה הבלתי מרשימים בעליל, הם המקום הראשון שאני קונה בו בשר איכותי, כזה שעמד במנגלים לצד רוסטביפים, לצד סטייקים במחבת. רח´ שמעון ישראלי 4 ראשל"צ ובניגוד לכל הקצביות האלו שמזכירות מוסך בגישה שלהן, שמה הבינו תכף שהזוג הזה (אנחנו) מורכבים מאחת שבוחרת ואחד שבא ללמוד ולא ההפך. המחיר? סביר ביותר עד כדי זילה-זול (לעומת בשרי)
 

יניבניב

New member
אני ממליץ בחום על

"הבשרים של זלמן" בר"ח יפת ביפו, טרם יצא לי להתאכזב שם, מקצוענים ונחמדים.
 

terroir

New member
גם טירונים חובבים יחשבו ככה?

או שזלמן יתנהג אליהם כמו כל קצב אחר?
 

יניבניב

New member
קשה לי לענות בוודאות אבל

מאיך שראיתי אותם מהצד מתנהגים ללקוחות עושה רושם שבאמת באמת אכפת להם.
 
למעלה