פילה מושט- יש למישהו מתכון מנצח?

יוכי68

New member
מחל, אני מכינה אותו ברוטב כך.....

דגים/יוכי יש לשטוף את הפילה היטב ולהשרות מעט במלח ולימון בסיר שטוח ורחב: מצע של ירק לבחירה: תפו"א פרוסים/גזר פרוס/חומוס מושרה/פולים/עגבניות פרוסות מעל לשים 2/3 פלפלים חריפים 1 גמבה לרצועות להניח את הפילה מעל הירקות לאחר שטיפה להוסיף כמה שיי שום וכוסברה קצוצה להוסיף כ1/2 כוס שמן לפחות מלח בכמות נדיבה, פפריקה מתוקה בכמות נדיבה, מעט פלפל שחור, כורכום לכסות את כל הדגים במים (עד גובה הדגים) להביא לרתיחה ולהנמיך..לבשל עד לצמצום הנוזלים........יוצא מעדן! להכין חלה טרייה ולאכול בהנאה צרופה.
 

רותי410

New member
הדרך היחידה שאני יודעת

להכין פילה מושט - שזה הדג היחיד שאנחנו אוכלים - זה בגריל עגול של פעם. משרים קצת בלימון ומלח, שוטפים, מורחים קצת שמן על נייר כסף שמרפד את הגריל, בוזקים מלח ותערובת פלפל שמקובל אצלנו (בעדה העדנית), שמורכב מפלפל שחור גרוס, כמון גרוס, הל גרוס וטיפ-טיפונת קינמון, ואופים. לטעמי, יוצא נהדר. אבל המתכון של יוכי מושך, ונראה לי שאנסה אותו.
 

יפית מן

New member
בוקר טוב שבת שלום חודש טוב!

בוקר טוב לכם /לכם בנותי היקרות היצירתיות המיוחדות כולכם בלי יוצא הכלל נשות חיל איזה יופי איזה אסטתיות הכל כל כך יפה ובטעם גולדה-לה המאכל הבוכרי יצא לך נהדר שכחתי י (אושפלוי?)יצירה אומנותית ועוגת הספירלה מקסים האם זה הרבה עבודה?האם זה מסובך?שכחתי איפה המרשם של העוגה?זה נראה קונדיטוריה כמה זמן לקח לך לעשותה הרי יש לכם תינוקות כל הכבוד נשות חיל השבת אני בירושלים בתי נוסעת ואנחנו נשאר אצלה עם הילד(ביתי שבירושלים גרושה היא בת_37 ואני מחפשת בשבילה בחור גרוש בן 40 היא בחורה מקסימה יפה גבוה ומאוד מענינת היא מחפשת בחור מיזרחיסתי יש לה 3 ילדים שנים לא בבית בן בישיבה ובת בפנימיה בבאר שבע מי שמכיר או מכירה בחור טוב אשמח לשמוע כל הצעה ,לא איכפת לה גם שהבחור לא יהיה אשכנזי היא מאוד מתחברת לבחורים לא אשכנזים)בתודה יפית ולפלפל בלה בנעימים עם זוגתך וחיזרו עם כוחות מחודשים השינוי נותן הרבה לזוגיות אם יש לכם ראיון לגבי ביתי אפשר גם במסר.
 

yossie26

New member
פילה מושט מנצח

יש לי מתכון לפילה מושט מנצח, קל, מהיר ופשוט להכנה. משרים את הדג חצי שעה במיץ לימון, שוטפים אותו מעט, ומניחים בתבנית של תנור. בוזקים מעליו מעט מלח, מעט פלפל שחור גרוס טרי, ועלי של שמיר טרי קצוץ. אופים 20 דקות, ומגישים חם. פשוט מעדן.
 
למעלה