פילוטה-מתכון בבקשה אני צריך

פילוטה-מתכון בבקשה אני צריך

אני צריך פילוטה טובה וזולה וחזקה שאני רוצה לעבוד איתה עם בוס ועל רגש בדולפינריום או בהילטון,הלכתי לפני חודש למציצים לשחות וראיתי דייג אחד צעיר מאוד נחמד הסביר לי והכל ,והפילוטה לא נפלה לא מהקרס והיתה קשה,הוא גם דג על רגש ותפס כחילה וסרגוסים יפים. אז מי שיכול להביא לי את המכון שאני רוצה לעבוד עם קרס מספר 10 תודה רבה ....
 

paluta

New member
להלן

הפלוטה או פילוטה משמשת הן כפתיון בפני עצמו והן כציפוי לפתיון ראשי בדרך כלל פלוטה מכינים מתערובת של קמח דגים או דגים טחונים (דגים קטנים שתפשנו בים) אם זה מדגים טחונים אז מוסיפים גם מלח וכן בצק ומעט חול מתקבלת תערובת שיש לה ריח אופיני והיא כבדה ובעלת מרקם די דומה לזה של פלסטלינה. אישית אני טוחן דגים עם או בלי הקרביים שלהם וללא ההידרה והראש (בדרך כלל בורים קטנים או בננות) מוסיף מלח כיד המך ומשתמש בבלנדר או פוד פרוססור עד שמתקבלת עיסה שניתן ללוש אותה מבלי שתתדבק לאצבעות את התערובת הזו ניתן לשמר במקרר בקופסא אטומה בארגז הירקות למשך שנה ! מי שרוצה לפסוח על תהליך זה יכול לקנות בחנויות דייג או שווקי דגים קופסא של חצי ק"ג בעלות של כ - 10 ש"ח - בקופסא זו יש תערובת של דגים טחונים עם מלח בלבד וניתן לשמרה שנה במקרר. כאשר אני מעוניין להשתמש בתערובת הזו כפתיון ( מצויין לסרגוסים) אני עושה בצק רגיל ומוסיף לו מהתערובת של הדגים הטחונים ביחש של בערך 40 אחוז תערובת 60 אחוז בצק ואז אני לש היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה שבדרך כלל אינה נדבקת לאצבעות אפשר להשתמש ישירות בעיסה זו אולם אני גם מוסיף חול ים נקי בערך 10 אחוז לתערובת ומערבב היטב. התערובת הזו נקראת פלוטה והיא כבדה ושוקעת מהר אולם היא מתפוררת גם מהר (יחסית לבצק טוב) ולכן ישנם המעדיפים להשתמש בה עם קרס משולשת לפעמים כאשר משתמשים בפתיון כגון גמברי או שניצל באיזור שמסתובבים טורפים למיניהם אך יש גם דגים קטנים טורדנים כגון ארסים וכיו"ב משתמשים בפלוטה (אותה תערובת אולם הפעם יש להוסיף יותר חול משהוא סדר גודל 20 - 30 אחוז) ועוטפים את הפתיון המרכזי בפלוטה הפתיון נהיה כבד יותר ולכן הוא שוקע מהר מאוד גם בים גלי ובעת זרמים חזקים והאפקט שנוצר הוא שהפלוטה מתפוררת מעל הפתיון הראשי די במהירות וזו מעסיקה את הדגים "הטורדנים" מזמינה את הטורפים שברצוננו לפתות עם הפתיון הראשי. לסיום ישנם שמוסיפים לתערובת עוד חול ולחם שלש קלות במים ומרססים בתערובת (לאחר פירור התערובת) זו את האיזור שבו הם חפצים לדוג בהצלחה נ.ב. שימוש בסרדינים מקופסת שימורים לא יתן את אותו אפקט ובגלל תכולת השמן הגבוה בם (שכן הם שחו בשמן בקופסת השימורים) התערובת תהיה הרבה יותר מתפוררת וריחה יהיה סטרילי.
 

paluta

New member
כמובן ששככתי לציין בנוסף:../images/Emo163.gif

פרטים נוספים 1) אם ברצונך שהפלוטה תחזיק מעמד זמן רב יותר על קרס רגילה אזי כדאי להשתמש בפטנט נחמד - מצא קפיץ קטן כמו זה שיש בעטים והשחל אותו על החלק הישר והארוך של הקרס (כך שתתקבל לך קרס שהאיזור המעוגל שלה פנוי מהקפיץ) לפעמים בגלל גודל הקרס הקפיץ בולט לכיוון החוט וזה בסדר או שתחתוך את הקפיץ בהתאם - הקפיץ ישמש כמעגן טוב לפלוטה שלא תנשור מהר. אם יש לך אפשרות הלחם פינה של הקפיץ לקרס (אם הקפיץ עשוי סגסוגת נחושת זה יהיה קל אם היא מסגסוגת ברזל שכך מזה) ההלחמה תחזיק את הקפיץ בקביעות לקרס ללא הלחמה יתכן והקפיץ יפול לך במשך השימוש. 2) היות שהפלוטה כבדה זה מאוד נוח לדוג איתה בשיטת הרגש דהינו ללא מצוף ואם משקולת כשהחוט מתוח. 3) שהריח של הפלוטה ירד מהאצבעות אחרי יום - יומיים אלא אם תשפשף פיסת לימון על קצות האצבעות. 4) שאם התערובת נרטבת היא מאבדת את התכונות שלה כך שתשמור על תערובת במצבה הנוכחי זכור לסגור את הקופסא הייטב. 5) חתולים מתים על הריח שלה ואם תשאיר לידך קופסא עם פלוטה קרוב לוודאי שאם באיזור שאתה דג יש חתולים אזי הקופסא הזו תעלם לך כהרף עיין.(כנל גם לגבי סרטנים שלא עושים חשבון )
 
פילוטה שוב תודה רבה

אני מאוד מודה לך.ניסתי פעם אחת לעשות פילוטה לקחתי לחם פרוס ולקחתי ללחם רק את הלבן ולקחתי גם טונה מקופסת שימורים ועירבבתי את זה עם הלחם ואז לקחתי גם חול ים ושמתי,זה יצא שחור על זה התפרק. שוב תודה רבה
 
למעלה