שאלות מצויינות
אני בד"כ נוהג להבטיח על כל שאלה טובה תשובה מצויינת, כעת אני בבעיה... אבל אנסה. 1. "העולם הערבי סרב"... האם זה כל כך אוטומטי לזהות קיבוץ גדול של אנשים עם מנהיגיהם? הייתי מוסיף שאלת עזר: מהי מגמה של ציבור? אני חושב שהתשובה די טריביאלית. למשל, כאשר הנאצים קמו להשמיד יהודים - המגמה שלהם היתה ברורה. כאשר צבאות של מדינות ערב רבות קמו עלינו להשמידנו - המגמה היתה ברורה. כאשר כמאה אחוז מהתנהגות מנהיגי ערביי ישראל וכן הציבור הערבי-ישראלי ככלל הוא לטובת האוייב ונגד המדינה, הרי שברור למי הם נאמנים כציבור וכמגזר. בכל כלל יש יוצאים מן הכלל, אם תמצא אחמד אחד או שניים, או אפילו מיליון שחושבים אחרת, זה בהחלט מעודד, אבל זה לא יכול לסתור ו-או להסתיר את המגמה. אם יצטרפו הבודדים הללו לכדי כח אפקטיבי - המגמה תשתנה. אנחנו רואים סימנים, רואים ניצוצות, לא מעט (במקרה אספתי דוגמאות די משמעותיות). לצערנו עדיין המגמה של ארצות ערב ברורה והיא נגדנו. יש לקוות שהתנועה ההפוכה תגבר, ניתן להניח שזה אכן מה שיקרה. למרבה הצער זה עדיין בהתהוות ולכן המגמה עדיין נותרה בעינה: העולם הערבי עדיין שואף להשמידנו. עם כל הצער שבדבר, ויש (הרבה). העזתים בחרו במפלגה בעלת מצע עם מאפיינים נאצים (השמדת עם) ולכן דמם בראשם. האם הם מוסתים, לא מוסתים? זו בעיה שלהם. אנחנו לא יכולים להיות אפוטרופסים שלהם ולומר: הם רוצים להשמיד אותנו, אבל זה לא באמת מה שהם רוצים, זה רק בגלל שהסיתו אותם. זה אמנם נכון, אבל עדיין הם אינם ילדים מפגרים והם אחראים לבחירתם. גם לבנון, כמובן אחראית לפעילות החזבאללה, זה היה נכון גם לפני שהחיזבאללה הפך להיות חלק מהשלטון. באיראן סביר להניח שרוב הציבור נגד השלטון, המנהיגים מחזיקים את השלטון בכח. בצפון קוריאה בוודאי שכל קשר בין ההנהגה לציבור המסכן הפוך בהחלט. גם בטורקיה לא בטוח שהמנהיג מבטא את רצון רוב העם. אבל, עדיין למדינה יש אחריות על מדיניותה. לכן, אגב, אני המלצתי לחסל את ההנהגה האיראנית במקום לרדוף אחרי הכורים. שורה תחתונה: התשובה לשאלתך היא לא! לא תמיד הזיהוי הוא אוטומטי, אבל עדיין יש למדינה או לקבוצות גדולות של אנשים מגמות, והאחריות על המגמות שלהם נופלת עליהם. אלא אם כן הם שבויים בידי עריץ, כמו בצפון קוריאה, סודאן, איראן, וכך הלאה. אם תיפול פצצת אטום בארץ ניאלץ להשמיד ערים באיראן, הרבה חפים מפשע יושמדו, אבל זה לא יהיה חדש. מאז ומתמיד מיליונים מתו כתוצאה מהחלטות מנהיגים. === 2. מאימתי מתחילים לספר את הסיפור? האם החלטת החלוקה היא נקודת מוצא יחידה? אולי ההסטוריה מתחילה עם העליה הציונית בשנות השמונים של המאה התשע עשרה? טוב, זה סיפור מאוד עצוב, הנושא כזה כאוב... כמו שאומרת להקת כוורת. לעניות דעתי כל המרבה הרי זה משובח, ז"א צריך תמונת מצב רחבה ככל האפשר. אני הייתי מתחיל ביציאת מצריים. כתבי הקודש ששלושת רבעי עולם מתייחס אליהם בכבוד טוענים שזו הארץ המובטחת. ממשיכים דרך העליה הציונית כפי שאמרת, ושם יש הרבה אינפורמציה לכך שהארץ היתה ריקה, ורוב "הפלסטינים" כביכול. הם בעצם מהגרים ערבים שנהרו אז לכאן עקב פעולות הטיוב של הארץ שעשו החלוצים. בקיצור: אתה צודק, נקודת המוצא צריכה להיות רחבה, אבל רק כרקע, אי אפשר לחזור לעבר העתיק בכל דיון פוליטי. === 3. אם אפשר לסיים את הסכסוך בהחזרת השטחים שנכבשו בשנת 1967 אזי אולי העולם הערבי כ ן השלים עם הפסדי הקרקעות של 1948? נכון. לא נכנס כאן לכל הדוגמאות של אווילות השמאל, אבל אין ספק שמדובר באחת הבולטות שבהן. השמאלנים החליטו ש "ה-כיבוש" זה כיבוש 67 (כנראה שלא היו עוד כיבושים בעולם חוץ ממנו), ואם רק נחזיר להם את השטחים הללו מיד ערפאת יחבק את שרון ויפצח עמו במחול. טוב, אלו הזיות שלום, אנחנו צריכים להיות מציאותיים. המציאות (שהערבים אינם מתאמצים להסתירה היא שגם כיבוש 48 לא יניח את דעתם אלא סילוק / השמדת כל היהודים מכאן. === 4. האם הדור הנוכחי של הפלסטינים צריך לשלם על טפשותם ורשעותם של דור הסבים והורי הסבים? כמובן שלא, הדור הזה משלם על טיפשותו הוא. הדור הזה מוסת, כמו הדור שקדם לו הוא שטוף שנאה, וכפי שאמרה גולדה מאיר הם שונאים את היהודים יותר מכפי שהם אוהבים את ילדיהם. הם משלמים על כך. בינינו, רמזתי על כך גם בשאלה הראשונה: הם אמנם לא ילדים מפגרים, אבל הם לא לגמרי אחראים לרגשותיהם, הם מוסתים. מתבצעת עליהם מניפולציה אדירה של בית חרושת שלם של הסתה. השהידים שלהם גיבורים לאומיים, דואגים שהם יחיו בתנאים קשים ומספרים להם שזה בגללנו, משסים אותם בנו, ומי שמעז לפתוח את הפה ולומר את הדברים ה"לא נכונים" פשוט תולים אותו על עמוד חשמל. העניין הוא שאנחנו לא אמא שלהם, לא סבתא שלהם ואפילו לא סופר נני שלהם. הם בחרו בטרור, הם רוצים טרור, הם מתעקשים על טרור - הם יקבלו טרור. מה שאפשר לעשות זה לערוך משאל עם אנונימי ובו לשאול: האם הם באמת רוצים בטרור, או שמא הם חשים שהם כבולים על ידי הטרור ולא מצליחים להפטר ממנו. במקרה כזה העולם צריך לבוא לעזרתם ולדלות את הטרוריסטים מתוכם. === 5. האם הקטגוריה "צדק" בכלל רלוונטית וחשובה? אולי חמלה, אמפתיה, סולידריות בין לאומית יועילו הרבה יותר? כולם מדברים על שרון, אף אחד לא מדבר על פרס... הצדק כמובן לא רלוונטי. יש כאן מאבקי כח, העולם הערבי חזק, אלים, מפחיד, אז הוא מנצח. אין כמובן גם שום קשר לחמלה ואמפתיה. מדובר בחבורת פראים מוסתת שטופת שנאה. אחזור שוב על מה שאמרתי כבר פעמיים: הם לא ילדים מפגרים, הם אחראים על בחירתם ככל אדם בוגר. הם רוצים טרור - הם יקבלו מלחמה. והבה נודה, במלחמה הבאה יפגעו הרבה יותר אזרחים ודוח גולדסטון הבא יהיה עשרות מונים חמור יותר מן הנוכחי, (לאחר שהנוכחי עודד את המחבלים לעשות שימוש באזרחים כבשר תותחים). כמו כל אדם בעולם, החל מילדים וכלה באומות - עליהם לשאת בתוצאות מעשיהם. הם רוצים מלחמה - שיהיה להם לבריאות, זה בדיוק מה שהם יקבלו. עד שיצא להם החשק. רק צריך לדאוג שבמלחמה כמו במלחמה. בלי גולדסטונים ובלי בצל"ם. כאשר נוכל להילחם כמו בני אדם בלי שעלוקות שמאלניות יהיו לנו על הצוואר, אין ספק שהם יוותרו מהר מאוד על "התענוג". === שמחתי לענות, אני מאוד אוהב דיונים מן הסוג הזה, במיוחד שאלות כה מעניינות כמו שלך. במקרה יש לי גם את התשובות הנכונות.