פילוסופיה מעשית

aharon5

New member
פילוסופיה מעשית

תחום הנורמות נופל בין הכסאות: הסוציולוגים חושבים שמדובר בפילוסופיה, והפילוסופים סבורים שמדובר בסוציולוגיה. אתר הנורמות: כל מה שרצית לדעת על הנורמות ולא העלית על דעתך לשאול.

שבילים

New member
נורמות וחוקים

קראתי עכשיו חלק מהמאמרים וזה הביא אותי לשאול כמה שאלות שמעניינות אותי ושהחלטתי שכן מתאים להעלות אותן כאן, בפורום הזה: אוקיי, קיימת שחיתות בכנסת ו(גם) בכירים עוברים על החוק. זה מעצבן, נכון. אבל... האם לא מתחשק גם לכם לפעמים לעבור על החוק? אפילו לגנוב, להונות וכו´? (הכוונה היא גם בחיי היום-יום) ואם כן, מדוע אתם לא עושים זאת? מדוע אנשים בעצם מצייתים לחוקים? האם מפחד ענישה? אולי רק משום שהחוקים הושרשו בנו כל כך עמוק שאנחנו לא מסוגלים לחשוב אחרת? חוץ מזה יש גם נורמות שאינן חוקים והעבירה עליהן לא כרוכה בעונש של מאסר, קנס וכד´. (כלומר לא כרוכה בעונש משפטי) תארו לכם, למשל שאתם נתקלים ברחוב באדם שככה סתם הולך אחורה ועושה זאת כברת דרך ארוכה? האם תגדירו אדם כזה כנורמלי? ומה זה בעצם נורמלי? (אני כותבת את המילה נורמלי ולא יכולה להתעלם מהשורש - נורמה). האם אדם שמתנהג רק לפי הנורמות המקובלות, רק הוא מוגדר כנורמלי? האם באמת ובתמים תוכלו לקבל כל אדם באשר הוא, גם אם הוא נחשב "חריג" בהתנהגותו?

eyal500

New member
השיח הציבורי.

מתייחס למהו נורמלי. עד עתה היה "נורמלי" מה שמוגדר, תופש, מקובל, בשיח הציבורי, דהיינו בחברתנו. כלומר משוגעים(המוגדרים בחוק)אוטסיידרים למינהם הומואים לסביות טרנס´גנדרים וכולי. מישל פוקו הלך אל קצוות השיח הציבורי והחל לפרק אותו, כלומר הפך לגיטימי את כל הלא לגיטימי, פינה מרחב נשימה וביטוי לכולם. המושג "נורמלי" הולך והופך מושג לא לגיטימי, זהו עולם פוסט-פוסט מודרני, לכולם יש מקום.

למעלה