פילוסופיה של הביולוגיה

גידי פ

New member
פילוסופיה של הביולוגיה

בפורום "ביולוגיה ומדעי החיים" שאלתי שאלה שאותי מאד מרתקת, ונראה לי שתעניין רבים אחרים. אשמח לקבל תגובות. כאן

Caligola

New member
זה לא ממש שאלה בביולוגיה.

וגם לא שאלה באבולוציה, זה שאלה בפיסיקה. ולכן לצפות דווקא מביולוגים להסביר דברים העוסקים בפיסיקה זה ציפיה שתניב פירות בוסר. (היה עדיף אילו היית מנסה מזלך בפורום מדע פופלרי) אתה שואל בעצם על החוק השני של התרמודינמיקה, והחוק השני של התרמודינמיקה לא קובע שכל דבר שואף להגדיל את האנטרופיה ואי-הסדר -אלא- שחום לא יזרום ספונטנית לנקודה קרה ולהפך, ושהאנטרופיה הכללית (המדד לאנרגיה שימושית) שים לב לכמה דברים: 1. החוק השני של התרמודינמיקה מדבר על מערכות *סגורות* , וכדוה"א איננו מערכת סגורה, השמש זורחת על כדור הארץ ומחממת אותו (עם אנטרופיה גבוה) וכך גורמת להפחתה באנטרופיה בכדה"א. 2. אנטרופיה זה לא אותו הדבר כמו "חוסר סדר", למרות שלפעמים אלו יכולים לבוא בהתאמה, ולפעמים גם אנטרופיה יכולה לעלות וגם הסדר. 3. אפילו במערכות סגורות, יכולים להיווצר כיסים של אנטרופיה נמוכה..

Caligola

New member
טעות לעולם חוזרת.

"ושהאנטרופיה הכללית (המדד לאנרגיה שימושית)" = "ושהאנטרופיה הכללית (המדד לאנרגיה שימושית) לא פוחתת"

גידי פ

New member
תוכל אולי

להסביר איך הדברים שתיארת באים לידי ביטוי במערכות ביולוגיות? קשה לי לקשר בין הדברים. ואולי תעבור לשרשור בפורום המקורי? נראה לי שככה הדיון יהיה פורה יותר.

Caligola

New member
כן.

מה שרלבנטי הוא לא האנטרופיה של אורגניזם(או של כל האורגניזם הקיימים כולם), כי אם השינוי שחל במידת האנטרופיה עקב היווצרות האורגניזם. וכמו שכבר הסברתי, אין כאן הפרה של החוק השני של התרמודינמיקה. * ויש גם לזכור שאורגניזם הוא לא מערכת סגורה, כי אם מערכת פתוחה. (והחוק השני של התרמודינמיקה מתייחס למערכות סגורות)

גידי פ

New member
אבל עדיין...

החיים הם מערכת מאד יעילה של יצירת אזורים מבודדים בעלי סדר וארגון גבוהים מאד, תוך כדי "סילוק" (במובן התרמודינמי) של אי-הסדר אל מחוץ לאותם אזורים, היינו אל הסביבה האביוטית. איך הטבע, ששואף תמיד לאי-סדר ולפירוק מתמיד, בונה מתוך עצמו מערכות כאלה מסודרות?

22ק ו ס ם

New member
הטבע לא שואף לשום דבר

הוא פשוט הוא (IS). כמו שכבר הסבירו לך האנלוגיה לא ממש רלוונטית למערכות פתוחות מה עוד שהיקום ממשיך להתפשט והוא אינסופי ככה שגם אם תסתכל מנקודת מבט פיסיקלית אין פה שום סתירה. והבנייה של חיים על פני כדור הארף מוסברת על ידי האבולוציה, אין כאן שום מלחמה עם כוחות חושך שרוצים אי סדר.

למעלה