פילוסופיה של היוגה

• פותח הנושא sky*
  • פורסם בתאריך

sky*

New member
פילוסופיה של היוגה

שלום רב, כרגע אני לומדת בקורס מורים ליוגה והייתי מעוניינת להעמיק את ידיעותיי והבנותיי בפילוסופיה של היוגה (הסוטרות של פטאנג'לי, עקרונות האירוודה וכו'...) היכן ניתן ללמוד זאת? sky

מקור ראשון תמיד נכון...

שלום שמים. יש כמה אפשרויות. הראשונה היא קודם כל לפנות למורה שלך. מורים אוהבים מאוד תלמידים רציניים שרוצים להעמיק. מה גם שתמיד עדיף ידע חי... אפשרות שנייה שיכולה להעסיק אותך הרבה זמן היא חיפוש ברשת, מנסיוני אני יודע שדרך גוגל תוכלי למצוא ים חומר רציני... אם תרצי מידע על ספרים או הכוונה אחרת אשמח לעזור, אבל שוב, נסי קודם את המורה שלך. בהצלחה ויישר כוח. אבי.

sky*

New member
תודה, אבל התכוונתי ללימודים כסדנא

או קורס...

כאלה דברים אפשר למצוא באוניברסיטה..

בוקר טוב. אני לא מכיר קורסים "מסודרים" לפילוסופיה במגזר הפרטי, לימודים מהסוג הזה אפשר למצוא בקורסים באוניברסיטה, אולי באוניברסיטה הפתוחה. ישנם מורים שמעבירים שיעורים עיונים כתוספת לשיעורים המעשיים. בזמנו הרצתי רעיון ללימודים עיוניים (ועוד בחינם...) ולא הייתה כל כך הענות, אני עדיין בעד, אז, אם תארגני קבוצה קטנה אשמח מאוד. בנתיים, את יכולה להיכנס למדור מאמרים בפורום יוגה בוואלה ולהתרשם...(אני מנהל אותו וכמעט כל המאמרים/תרגומים שם הם "שלי"...) דרך אגב, אצל מי את לומדת ? יום טוב. אבי.

sky*

New member
הבנתי... תודה

אין לי כל כך אפשרות לארגן כזאת קבוצה אבל אני אישית מאוד הייתי מעוניינת להעמיק את ידיעותיי בנושא. אולי אפשר להעלות את השאלה הזאת בפורום? אני לומדת אצל ליאורה קיסטנבאום ושחר בן דוד ב"וינגייט" sky

htyoga

New member
פילוסופיה של היוגה

את יכולה לנסות אצל זיוה כנרות שמעבירה קורסים בפילוסופיה יוגית. נסי לחפש את מספר הטלפון שלה, דרך אירגון מורי היוגה. כמו כן במרכז שיבננדה בתל אביב יש קורסים רבים ומגוונים בנושאים שונים. בהצלחה

למעלה