פילטרים כמגני עדשות?

winny

New member
פילטרים כמגני עדשות?

כשקניתי את המצלמה המליצו לי בחנות להוסיף עוד כמה עשרות שקלים ולקנות פילטר שיחמם מעט את התמונה. לא לגמרי ברורה לי המשמעות של זה, אבל המוכר אמר שהמטרה החשובה מבחינתו זה שהפילטר יעזור לשמור על העדשה, ויגן עליה מפני שריטות. זה נשמע לי הגיוני, אבל כמו שאמרתי, זה לא שממש יש לי מושג כלשהו.
האם אכן כדאי לי להשתמש בפילטר בצורה קבועה? האם הוא לא יעוות את הצבעים?

כן...

כדאי לשים פילטר UV . זה לא משפיע, וזה שומר על העדשה. מה יותר עדיף?? לקנות פילטר בעוד 40 ש"חים או עדשה חדשה??

winny

New member
תודה, אבל...

איך יודעים איזה פילטר נתנו לי? מה זה פילטר UV? הדבר היחידי שמצויין על האריזה של הפילטר, פרט לשם החברה (matin) זה SKY.

komandatore

New member
שניהם שווים עבורך והם חובה ../images/Emo41.gif

גם פילטר UV וגם SKY או SKYLIGHT מיועדים בעיקר להגן על העדשה והשפעתם על הצילום זניחה או מועטה -ולכן חובה להשתמש בהם על כל עדשה וזה ערכם האמיתי. פרטים על הפילטרים יש באחת ההודעות שלי למטה-(ׁבאתר COKIN)

eligrt

New member
עוד משהו קטן

העדשות מצופות בחומרים מיוחדים שנועדו לווסת את קרני האור כדי לספק תוצאות טובות, ( זו לא סתם זכוכית מגדלת...
) לעיתים מגע אצבע או סתם שריטה מאבק או חלילה
חפץ חד יכולה לעשות לך "פננססס" על העדשה, אמנם לא חייב שתראה ממש פס על כל תמונה שתצלם אבל בהחלט יכול להיות שהיכולות של העדשה נפגעו. לכן כמו שידידי כבר ציינו, אכן כדאי לשלם עוד 50 ש"ח לערך כדי להגן על העדשה מאשר לקנות חדשה. שריטה על פילטר לא משפיע (כמעט) על איכות התמונה ואם כן, במקרה הכי גרוע תמיד אפשר לקנות חדש...

SkyEye

New member
ואחד ממש קטנטן...

פילטר Sky או UV הוא לא מחמם ויש לו עוד שימוש מלבד הגנה פיסית על שטח פני העדשה החיצוניים. חסימת קרני UV מונעת נזק מצטבר לחלקי העדשה והמצלמה הפנימיים, וגם מאפשרת למד האור למדוד באמינות גבוהה יותר את כמות האור מהשמיים. בנוסף, פילטרים אלו מאפשרים לעיתים קרובות צילום במצב אובך. פילטר מחמם נועד בעיקר לשימוש עם פלאש בצילום פורטרטים, והוא מחזיר לעור את הגוון הטבעי. אין צורך בפילטר שכזה באופן קבוע, ובטח שלא בתור מגן לעדשה. פילטר מומלץ נוסף הוא מקטב מעגלי (circular polarizer) שעושה נפלאות לשמיים - מכהה את התכלת ומבליט את העננים, וגם מחסל השתקפויות של אור על גבי עצמים.

winny

New member
Sky או UV ??

קיבלתי את הרושם שפילטר Sky הוא לא פילטר UV. האם אלו שני פילטרים שונים? לי יש פילטר SKY. האם זה מספיק? האם גם הוא מקל על צילום באובך ומסנן קרינה?

nimsg

New member
תכלס אותו הדבר

המטרה של שניהם לסיר את המעטה הסגלגל (סגול) מעל תמונות שצולמו בצל. כי פילם רגים לצבע סגול. העזרה של פילטרים אלו באובך קיימת אך מעטה. (אני חושב אך לא בטוח ש מקטב יותר טוב- ובכלל circular polorizer שימושי)

nimsg

New member
חוץ הגנה נגד סריטות

ניקוי חוזר של עדשות פוגע בציבוי מיוחד נגד החזרת אור. ולפעמים זה יותר ! גרוע מסריטה כי זה כמו מאות סריטות קטנות. פילטר מוריד את הצורך בניקוי ומקסימום שצריך מחליפים את הפילטר(40ש"ח מול 1000 )

winny

New member
ניקוי עדשות

וזאת באמת עוד שאלה שרציתי לשאול. איך מנקים עדשות ופילטרים?

SkyEye

New member
לא נוגעים בעדשות בשום אופן !!!!! ../images/Emo41.gif

מכסימום עושים עליהן "פו" כדי להעיף אבק אבל לא יותר מזה. אין גם כל סיבה שהעדשה תתלכלך אם יש עליה פילטר, כך שהשאלה אינה רלוונטית בכלל. גם את הפילטר מומלץ לנקות בנשיפה, אך יש גם מטליות וחומרים שניתן להשתמש בהם עפ"י הוראות היצרן.

winny

New member
או.קיי. תודה. בספר כתוב...

בספר מוזכרת מברשת אויר, או משהו שכזה.... נראה אם נשיפה תעזור לניקוי הפילטר.

Photo Ganim

New member
ואם לא יעזור..

ורק אם את חייבת נייר אורז הוא נייר הניקוי המתאים לנושא הניקוי וגם זאת בעדינות יתרה

komandatore

New member
יש מטלית MICROFIBER

שבנויות מסיבים זעירים
ומיועדות לניקוי אביזרי צילום יש אפילו תוצרת הארץ"מטלית הפלא" של סנו

למעלה