פילטר ביולוגי

nocgod

New member
פילטר ביולוגי

שלום!
ברצוני לבנות פילטר ביולוגית לאוקווריום 20 ליטר שלי.
כרגע הוא מכיל:
1 דג קרב, 3 גופיים, 2 זברות - בינתיים חיים בשלום ושלווה ואף אחד לא אוכל אף אחד, בהתחלה הדג קרב (להלן ג'ק) הראה להם מי הבוס אבל עכשיו כולם חיים ביחד בהרמוניה ושלווה.

הגיע הזמן לייצר סייקל טבעי לאוקווריום ולא באמצעות נוזלי הסייקל.

מצאתי פוסט ישן של רועי שהכי פילטר ביולוגי באמצעות קופסא של סחוג אבן אוויר וטוף.
הייתי רוצה לדייק קצת:
1) איזה גודל אבן אוויר אני צריך בערך כדי לעשות את אותו הטריק לאוקווריום של בערך 20 ליטר עם 6 דגים ללא צמחיה חייה כרגע?
2) מה זה טוף?
3) רועי האם תוכל לצייר לי, אפילו בעיפרון, את המבנה של הפילטר, אני חושב שבכללי הבנתי אבל לא רוצה לפקשש :)

בגדול הבנתי שלוקחים קופסא כלשהי, מנקים אותה בצורה מוחלטת (במיוחד אם זה חריף ;), עושים חורים בכיסוי של הקופסט עם מלחם ככה שצינור האוויר של האבן אוויר יוכל לעבור דרך החור.
בתחתית הקופסא שמים את האבן, על האבן שמים את הטוף (מה זה? סוג של מדיה ביולוגית?), את כל זה סוגרים עם הכיסוי המחורר, לצינורית של האבן מחברים משאבת אוויר ואת המשאבת אוויר לחשמל.

אם עד עכשיו השתמשתי בנוזל סייקל איך אני עושה את המעבר משימוש בנוזל סייקל לעבודה עם הפילטר הביולוגי? כדאי לגדל את המושבה של הבקטריות במיכל נפרד לאורך זמן ואז להכניס אותו לאוקווריום שלי?

תודה חברים!

roeeya

New member
הבנת בדיוק

יש שרטוט במאמר מתחילים שבחתימה שלי, בסוף המאמר.
גודל אבן האויר לא משנה, אלא גודל הצנצנת.
לדעתי צנצנת בגודל של מה שמוכרים בו חצי קילו טחינה תספיק.
לגבי הטוף, זו אבן מחוררת שמקורה בפעילות געשית. היתרון שלה שניתן למצוא אותה בגינות. אם אתה לא יודע איך נראית חפש בגוגל, יש הרבה תמונות.
אם כבר יש לך מדיות ביולוגיות כלשהן בבית אפשר להשתמש בהן. היתרון של טוף שהוא זול יותר.
אל תשכח לשים קצת פרלון בין האבנים למכסה כדי שיתפוס לכלוך.

לגבי המעבר, בשבוע הראשון של הפילטר תמשיך את נוזלי הסייקל כמו שעשית עד עכשיו. בשבוע השני תן 3/4 כמות. בשבוע השלישי 1/2 כמות
ובשבוע הרביעי 1/4 כמות.
תעדכן איך הולך.

nocgod

New member
אני רואה שאנשים מוסיפים

גם לפילטר הביולוגי חוץ מהפרלון עוד כל מיני דברים כגון קרמיקה.
יש חשיבות?
מה השכבות שכדאי/מומלץ להוסיף ובאיזה סדר?
מה עובי שכבת הטוף שכדאי להוסיף? (איפה קונים ומה ההכנות שצריך לעשות לו?)
מה מוגדר כמדיה ביולוגית? האם צריך לקנות דברים מיוחדים או שניתן להשתמש בציוד שנמצא בבית?
איזה כוח משאבת אוויר צריך כדי לא לייצר זרמים חזקים מידי? (יש לי פילטר פנימי שקיבלתי עם האוקווריום, אני לא משתמש בו כי הבנתי שהפילטר פנימי לא ביולוגי הוא בעיקר לקישוט
)

תודה!

בהמשך אשתדל להעלות כמה תמונות של האוקווריום

roeeya

New member
אני מציע

קרמיקה וטוף הן מדיות ביולוגיות. ז"א מדובר בחומר שיש לו שטח פנים מאוד גדול ביחס לנפח.
יש הרבה מאוד סוגים של מדיה בשוק, שהמשותף לכולם הוא המחיר הגבוה.
טוף קצת פחות טוב מקרמיקה למשל, אבל ניתן למצוא אותו חינם בגינות (במיוחד לפילטר קטן כמו שלך שיספיקו 2-3 חופנים) והייתרון של הקרמיקה לא שווה את ההשקעה הכספית.
תמלא את הפילטר ב80% מדיה ו 20% צמר פרלון למעלה. למה למעלה? כדי שהמים יעברו דרכו קודם.
טוף לא תוכל לקנות, זה מגיע בשקים של 50 קילו במשתלות. תעשה סיבוב ותלווה קצת מגינות של שכנים או עציצים בבניין. את הטוף שהבאת תשטוף טוב טוב טוב טוב במי ברז.
לגבי משאבת אויר, קנה משהו פשוט, החלק החשוב הוא לבדוק שהיא לא מרעישה יותר מדי. פילטר פנימי הוא לא קישוט, הם בד"כ חזקים מדי לנפח ויש להם ממש קצת מקום למדיות אז הם לא כ"כ אפקטיביים ולכן בנפח שלך עדיף פילטר מעלית אויר.

roeeya

New member
ד"א,

קרא את הסוף של מאמר המתחילים, יש שם שרטוט מדוייק של הפילטר,
תראה שמסתדר לך הקטע עם שני הצינורות אחרת הפילטר פחות יעיל

למעלה