פילטר ביולוגי

dadi1

New member
פילטר ביולוגי

איך פילטר ביולוגי מנקה את הצואה של הדגים מקרקעית הבריכה? את המים זה ברור אבל הצואה ממש " יושבת " על הקרעית. חוץ מזה ביררתי מחיר לפילטר ביולוגי לבריכה בגודל של מטר על מטר על גובה של חצי מטר - ללא משאבה ( יש לי אחת)ב-" אקוואגן" בכפר רות ושם אמרו לי שהמחיר הוא 670 שקל, משהו כזה. זה ממש המון כסף ועוד בלי משאבה. האם יש למישהו רעיון אך לבנות פילטר ביולוגי תוצרת עצמית או היכן ניתן לקנות אחד טוב במחיר זול תודה מראש דדי

Israeli Soldier

New member
אחרי כמה זמן

שהצואה סופגת מים לתוכה היא מתפוררת במים והמים תמיד בתנועה

dadi1

New member
אוקיי

ולמי יש רעיון להשגת פילטר ביולוגי טוב וזול? או להכין אחד כזה בעצמי. כולכם קניתם פילטר כזה יקר? לא יכול להיות.

ganjaman stound

New member
אולי אני אוכל לעזור עם כמה הצעות

אתחיל מזה שפילטר ביולוגי בעיקרון הוא כל פילטר שקיים בוא יותר מרק-צמר פרלון משמע כל הפילטרים ברגע שבפילטר יש מצא לגידול בקטריות הוא נהפך לפילטר ביולוגי לכן אני מניח שאתה מתכוון לפילטר תת קרקעי ואם כך הדבר הרעיון של פילטר זה הוא שסירקולציה של מים עם בעזרת אוויר או משאבת מים נמשך דרך המצא לקרקעית ומוחזר לחלק העליון של האקווריום בעזרת צינור ולכן: כל משטח פלסטיק קשיח/פרספקס בגודל שטח האקווריום שתחורר אותו באיזו שהיא צורה(בד"כ על ידי קדיחת חורים) יכול לשמש לאותה מטרה משטח זה צריך להיות מוגבה מעט מהקרקעית עם על ידי פקקי בקבוקים או כל רעיון אחר ולמשטח זה אתה מחבר צינור קשיח (PVC)באחד הצדדים של המשטח או בשניהם ודרך צינור זה אתה או מריץ בועות אוויר כלפי מעלה(ע"י החדרת הצינור אוויר עד כמעט לתחתית שלו) או על ידי משאבת מים ששואבת את המים מהצינור וזורקת לפני המים מקווה שנתתי לך את הרעיון הכללי לבניה עצמית אצלי יש דבר דומה כאשר הצינור המחובר למשטח הוא צינור PVC רחב אשר מהווה עוד מדיית סינון ובו נמצא גם טוף וצמר פרלון ושבקצה העליון שלו יושבת משאבה ששואבת את המים מהקרקעית וזורקת לפני המים עוד רעיון קטן כאשר קדחתי את המשטח כדי לא להיסתבך עם המון חורים קטנטנים עשיתי חורים גדולים ועליהם שתי שכוות של מצא הראשונה יותר גסה כדי שלא תיפול דרך החורים ומעליה מצא יותר עדין שיתאים לצמחיה מקווה שנתתי לך רעיון בר ביצוע אצלי הוא עובד מצויין(המים תמיד נקיים ובאיכות טובה וללא הוספת פחם) בכל מקרה שיהיה בהצלחה

dadi1

New member
ראשית תודה על תגובתך

1. מה הביולוגי כאן בעצם? אם אתה עושה רק סירקולצייה של המים דרך המצע, איך בדיוק המים מתנקים? 2. אני ראיתי בחנות פילטר חיצוני שנראה כמו דלי שבתוכו למיטב זיכרוני היו כמו כוסות כאלה מרשת עשוייה פלסטיק ואותו דלי נמצא מחוץ לבריכה ולא בתוכה ואז המים נשאבים מהבריכה החוצה , נשפכים לתוך הדלי ואז חוזרים חזרה לבריכה בשפיכה. 3. הרעיון עליו דיברת הוא פילטר פנימי ולא חיצוני, אם הבנתי נכון. אני מתכוון לפילטר חיצוני תודה דדי

duel

New member
פילטר ביולוגי לא מנקה את הצואה

קצת מידע לפני שזורקים פה נתונים שגויים: פילטר מכני שואב את הצואה ותופס אותה ע"י הספוג. אך פה רק מתחיל חוסר הידע הצואה מכילה אמוניה (ניטריט וכו') והצטברות של אמוניה במים היא מה שהורגת את הדגים. פילטר ביולוגי הוא בעצם מושבה של בקטריות שמפרקות את האמוניה - האמוניה זה האוכל שלהן ועי הספקת תנאים טובים לבקטריות ככה משיגים איזון במים והדגים לא מורעלים מאמוניה. זה כל כך פשוט ולא תאמינו כמה מוכרים לא מבינים את זה. השיטה שבה הפילטרים בנויים באקווה - גן מבטיחה לך שבחיים לא תפתח את הפילטר,כל השיטה היא ייחודית ומהווה ניקוי ואיזון אופטימלי. אתה יכול להכין אחד בעצמך או לקנות ממקום אחר (איני מכיר יותר משני מקומות שמוכרות ציוד מקצועי לבריכות) אבל אני אומר לך מנסיון שלטווח הארוך העלות שלך וההתעסקות עם הפילטר תעלה כפול. בהצלחה

dadi1

New member
אבל זה כל כך יקר

לא ניתן לחסוך בעלויות? 680 שקל עולה לי רק הפילטר בלי המשאבה. זה נראה לי קצת מוגזם

לדעתי

עד כמה שידוע לי יש פילטרים בין שלוש מאות לארבע מאות שקל כך ראיתי בחנויות בירושלים. (תנסה גם ברשת חנויות בשם הג´ונגל)

aqualogic

New member
פילטר ביולוגי קלי קלות...

קח דלי, או מיכל אחר. תקדח אותו בתחתית וחבר צינור, תמקם מעל גובה המים, משאבה טבולה - לבריכה שלך בהספק של כ 2000 ליטר לשעה (זו משאבה קטנה וזולה). תשאב מים מהבריכה אל הפילטר, ובחזרה מהניקוז של הפילטר אל הבריכה, אילוסטרציה מצורפת כדי להבהיר את העניין. ובא לציון גואל. שנה טובה ובהצלחה ארנון.

dadi1

New member
היי ארנון

אבל איפה כל הקטע הביולוגי כאן? איפה הבקטריות שעליהם כולם דיברו? מה שאתה אומר זה כמו פילטר אויר פנימי פשוט עם פרלון- לא?

ganjaman stound

New member
קצת הבהרות

אני חשבתי שאתה מדבר על פילטר לאקווריום אם אתה מדבר על בריכה הדבר עוד יותר פשוט מפני שהאפשרות להסתיר את הפילטר יותר גדולה והוא אינו צריך להיות אסטטי אז באמת ואין טעם ללכת לקנות פילטר במאות שקלים ועוד קצת הסברים איך פילטר ביולוגי עובד אם תשים לב לציור שארנון הוסיף לך מדובר בפילטר ביולוגי ומכאני למהדרין שוב הפרלון נותן חיטוי מכאני ללכלוכים הגדולים במים כדי שלא יחדרו לטוף(בציור של ארנון) הטוף- הוא בעצם הפילטר הביולוגי (או כל מצא אוורירי אחר) שברגע שקיימת בו אמוניה באופן קבוע נוצרות בו מושבות בקטריות שניזונות מהאמוניה וכך מפרקות אותה ברגע שהפילטר הוא חיצוני ומספיק גדול ונוח תוכל גם להוסיף לתוכו מרכיבים אחרים לניקוי המים במידה ותיצטרך כמו פחם פעיל -הפרשות הדגים לא נעלמות בפילטר ביולוגי הן מתפרקות בתהליך איטי מאוד בעיקר לאמוניה(שהוא הגורם הרעיל ביותר בהפרשות) ואותו מושבות הבקטריות מפרקות בתהליך מסויים עוד גורמים שעוזרים בתהליך הפירוק הם: -דגי קרקעית אשר קיבתם יותר ארוכה מדגים רגילים ותהליך העיקול שלהם מאפשר להם להשתמש ביותר מרכיבים(גם מצואה של דגים אחרים) וההפרשות שלהם פחותות -וצמחים שבעצם ניזונים מהצואה כמו מדשנים למיניהם מאחר שאתה מדבר על בריכה אני מאמין שמגוון הצמחים שאתה יכול להכניס פנימה הוא גדול בהרבה מצמחים המתאימים רק לאקווריום שים לב לדבר אחד מכוון שאתה מדבר על בריכה רצוי שמשאבת המים תהיה חזקה מספיק לעשות סירקולציה נהוג להכניס משאבה שמסוגלת להעביר את כמות הליטרים שיש לך בבריכה לפחות 4 פעמים בשעה מקווה שהכתוב כאן עזר לך להבין קצת יותר טוב על פעילותו של הפילטר הביולוגי ואיך תוכל לחסוך לא מעט כסף בבניתו

duel

New member
עוד קצת הבהרות על ההבהרות

1. פרלון לא מהווה חומר חיטוי - הוא מהווה שכבת סינון נטו. 2. פחם פעיל - אין מה להשתמש בו ובמיוחד כדאי לקרוא את התוויות על הקופסא לפני שימוש - ואז להבין כיצד לתפעל אותו אופטימלית. אין צורך באף פילטר בפחם, למעט מקרים ספציפיים. 3. משאבה שתבצע *לפחות* 4 פעמים X ליטרים בבריכה תסחף עם הזרם אחוז גבוה מאוד של בקטריות מש שמשאיר את המצע ריק חלקית - לא טוב. 4. על איזה דג קרקעית בדיוק אתה ממליץ לבריכות בטמפרטורת החורפיות בארץ? - אין כזה למכירה בחנויות... בהצלחה, דודי

duel

New member
עוד קצת הבהרות על ההבהרות

1. פרלון לא מהווה חומר חיטוי - הוא מהווה שכבת סינון נטו. 2. פחם פעיל - אין מה להשתמש בו ובמיוחד כדאי לקרוא את התוויות על הקופסא לפני שימוש - ואז להבין כיצד לתפעל אותו אופטימלית. אין צורך באף פילטר בפחם, למעט מקרים ספציפיים. 3. משאבה שתבצע *לפחות* 4 פעמים X ליטרים בבריכה תסחף עם הזרם אחוז גבוה מאוד של בקטריות מש שמשאיר את המצע ריק חלקית - לא טוב. 4. על איזה דג קרקעית בדיוק אתה ממליץ לבריכות בטמפרטורת החורפיות בארץ? - אין כזה למכירה בחנויות... בהצלחה, דודי

dadi1

New member
התגובה שלך

היתה עניינית ומקצועית לעילא ולעילא אך מספר שאלות עדיין יש לי 1 . באיזה טוף מדובר? האם באבנים החומות הקטנות הרגילות של גינון? 2. על אילו דגי קרקעית דיברת שעוזרים לנקות את הפסולת? 3. יש לי בבריכה חלזונות חומים בגודל של חצי ס"מ בערך- האם הם עוזרים בניקיון או שהם משמידים את הצמחייה- ואם כן, כיצד אני יכול להיפטר מהם? 4. דלי סטנדרטי בתפקיד הפילטר- מה צריך להיות גובה הפרלון ? ומה גובה הטוף? 5 . מה תפקיד הפחם הפעיל? והיכן אני משלב אותו בתוך הפילטר הזה? שוב תודה דדי

aqualogic

New member
בתשובה לשאלתך

הפרלון בחלק העליון משמש לסינון מכני של חלקיקים. הם יתפסו בפרלון ויאפשרו לך להרחיקם מהמערכת לזבל וזה תמיד יותר יעיל מאשר לטפל בפרוק הביולוגי. הטוף שהמלצתי לך לשים בבסיס המסנן משמש מושבה לבקטריה המשמשת בתהליך הפרוק של האמוניה. טוף מכל סוג שהוא - כן כזה שמשמש לגינה מצויין, תרכוש את הטוף בגודל של 1-3 ס"מ. שים בעיקר טוף, ושכבה קטנה של פרלון לסינון מכני, מה שחשוב בעיקר זו הביולוגיה. פחם פעיל משמש לספיחת מתכות רעילות וצבע מהמים, לטעמי אין צורך להשתמש בבריכות בפחם, יותר יעיל לבצע החלפות של 20% מהמים כל שבוע. לגבי המשאבה: זה נכון מה ש דודי מאקווה גן אומר על המשאבה, אולם כשאני מציע לך לרכוש משאבה של כ 2000 ליטר לשעה לבריכה שלך הרי שנתון הספיקה של המשאבה הוא נומינלי - כלומר, זה הספק המשאבה בגובה פני המים. מאחר והמשאבה צריכה להרים את המים אל מעל לבריכה 50 ס"מ, ואח"כ גם עד קצה הדלי או המיכל שזה לפחות עוד 50 ס"מ. הרי שהספיקה האפקטיבית תרד ב 50% ואף יותר. הזרימה בפועל תהיה 800 עד 1000 ליטר בשעה ולא יהיו בעיות עם סחף של בקטריות. בחורף כשקר מאוד 1. להכניס לבריכה גוף חימום של כ 1000 ואט - כדי להבטיח שהטמפרטורה לא יורדת מתחת ל 15מעלות. 2. לכסות ביריעת פלסטיק בלילות קרים במיוחד. בעבר גידלתי מולים שחורים, רוזי ברבים ודגי זהב שונים בבריכה בחצר עם פלקוסטומוסים, בשיא הטמפרטורה צנחה ל 12 מעלות ושום דג לא מת. בהצלחה, ארנון.

dadi1

New member
עוד משהו

1. מה בנוגע לחלזונות החומים שמתפשטים אצלי בקצב בבריכה? הם מזיקים לצמחים או שהם אוכלים אצות בעיקר? אם הם מזיקים- איך אני נפטר מהם? 2. בחודשי החורף באיזו מנורה אני אמור להאיר את הבריכה על מנת שלא ימותו לי הצמחים? הבנתי שיש נורה מיוחדת ולא סתם פלורסנט. עד כאן לבינתיים תודה דדי

duel

New member
לגבי החלזונות

החסרון שלהם זה בקצב ההתרבות - אם תשתמש במשאבה טבולה (הזולה) יש סבירות גבוהה שהם פשוט יחסמו את המשאבה דבר שיצריך ממך ניקוי שבועי צמוד.... לגבי מחמם של 1000W - כדאי שתבקש הנחה מחברת החשמל כי הם "יקרעו" אותך עם מחיר (ובמיוחד בחורף). לגבי הצמחים - הרבה צמחי גדה נפוצים צריכים חצי צל כך שלא תצטרך תאורה - תן לשמש לעבוד. אני לא יודע איפה ארנון גר אך בחודשי הקיץ והסתיו באיזורי השפלה והדרום גידול פלקוסטומוסים הוא אפשרי אך בלילות חורפיים הם פשוט שטים לאקווריום שבגן עדן. ויריעה לכיסוי - שים לב כמה תשתעבד לבריכה.......

ganjaman stound

New member
משום מה

אני מקבל את ההרגשה שבמקום לנסות לעזור לו אתה מתעקש להקשות עליו את החיים לכל דבר בחיים יש את הדרך הקלה והדרך הקשה -לגבי משאבה טבולה אין בעיה להכניס אותה לצנצנת ולעטוף את הפתח בגרביון גם לשם סינון מכאני וגם למנוע כניסה של חלזונות למשאבה -לגבי גודל המשאבה-וסחיפת הבקטריות שים לב שבתצורת פילטר כזה לחץ המים נובע מקוטר הצינור המחזיר ולא מעוצמת המשאבה והוספת משפך בתחתית הדלי או כל צורה קונית אחרת תיצור סחיפה מכל קוטר הדלי ותקטין את הלחץ המוחזר מתוך הפילטר - ובקשר לחימום הבריכה-גוף חימום הוא האופציה האופטימלית וגם הגזמת קצת בקשר לצריכה שלו(לא מתקרב לצריכה של תנור ביתי רגיל,דוד חשמל,מזגן או מוצרים דומים) אך ישנה גם האפשרות של כיסוי הבריכה בחורף ביריעת ניילון שקוף מוגבה מעט מגובה הבריכה כך שהוא אוגר את החום במשך היום ושומר על טמפ' סבירה בלילה כך שאין צורך בימים קרים להסיר את הניילון מהבריכה כלל אלא רק אחת לכמה ימים - שים לב שפלקו הינו דג עמיד מאוד ובתנאי מים טובים יכול לשרוד גם בטמפ' נמוכות לתקופות קצרות - תאורה לבריכה אולי לחלק מהצמחים לא תואיל אבל לפריחה בוודאי שלא תזיק מה גם שתאורה נכונה תעזור לחימום המים בחורף ולסיום - כשאין רצון לעזור רצוי לפחות לא לקטול אלא רק להגיב עיניינית לתת לו את האופציות הקיימות כדי שיוכל להחליט לבד אם ברצונו "להשתעבד" לבריכה או לא(אין כאן כל ניסיון לפתוח בהתנצחויות אז אין טעם שזה גם ישתמע מכך)

למעלה