פילטר ביולוגי

גלית2002

New member
פילטר ביולוגי

שלום, אחד ממנהלי הפורום הציע למישהי להפוך פילטר רגיל לפילטר ביולוגי ע"י החלפת הספוג שבפילטר באבני טוף שחור והוספת צמר פרלון. אני רוצה לאמץ את השיטה, אך יש לי כמה שאלות: 1. ראיתי בחנות רק טוף בצבע חום. האם הוא פחות טוב? 2. מה התפקיד של צמר פרלון? תודה. גלית.

לירונדה

New member
הוא הציע את זה לי.....

גם אני מצאתי טוף בצבע חום.....בכל מקום שהסתכלתי הוא היה בצבע חום אז נראה לי שזה בסדר וליתר בטחון הרתחתי את האבנים במים לפני כדי לנקות אותן.... הצמר פרלון לפי מה שהבנתי מסנן ועוזר לגידול בקטריות.... אבל כמובן שתקבלי פה תשובות יותר מפורטות :)

בקשר לפילטר ביולוגי...

מה זאת אומרת שאפשר להפוך את זה לפילטר ביולוגי? הרי פילטר ביולוגי זה שצריך לקנות עוד פילטר וזה משהו מתחת לחצץ אז איך אפשר להפוך את זה לביולוגי? יש לי אקווריום של ג'בו וגם יש לי ספוג כזה של הפילטר ונגיד אני רוצה גם...אז אני רק צריך להחליף את הספוג??? כמה עולה הספוג הזה? תודה

לירונדה

New member
לפי מה שהבנתי...

זה לא הופך אותו לפילטר ביולוגי, זה יותר עוזר מבחינת האיזון הביולוגי, אבל זה עדיין לא המצב הכי הכי אידיאלי את הצמר אפשר להשיג בחנות לחיות - אני קיבלתי אותו יחד עם הפילטר... ואבני טוף אפשר להשיג בעציצים, זה האבנים שנראות כמו ספוג מאובן או משהו כזה :)

בקשר לפילטר ביולוגי...

מה זאת אומרת שאפשר להפוך את זה לפילטר ביולוגי? הרי פילטר ביולוגי זה שצריך לקנות עוד פילטר וזה משהו מתחת לחצץ אז איך אפשר להפוך את זה לביולוגי? יש לי אקווריום של ג'בו וגם יש לי ספוג כזה של הפילטר ונגיד אני רוצה גם...אז אני רק צריך להחליף את הספוג??? כמה עולה הספוג הזה? תודה

duel

New member
יניב אתה מבלבל בין הרבה דברים

אין קשר למיקום הפילטר והפירמה שלו לצורת העבודה שלו. פילטר ביולוגי זה פילטר שמאפשר לבקטריות לגדול עליו וע"י הזרמת מים קבועה אנו מספקים להם מזון שהוא בעצם הרעלים במים. זה יכול להיות פילטר פינתי, חיצוני, שילוב עם משטח תת קרקעי, בצד ע"י תאים אך לא פילטר מכני המחובר ישירות לחשמל. אז יש להפריד בין צורת ופירמת הפילטר לתכולה שלו - הכל תלוי בתכולה ובעוצמה. כדי להפוך את הפילטר שלך לביולוגי תן לנו קצת יותר פרטים על הפילטר, גודל כיצד הוא בנוי ותכולתו.

האקווריום שלי...

הוא של חברת ג'בו... והוא 30 ליטר... והפילטר הוא ספוג כזה שהמים עולים ועוברים דרכיו ואז יורדים חזרה ראו תמונה-------->>>(התמונה מצולמת מלמעלה)

slug

New member
אק'

האק' הזה הוא בערך 40 ליטר ... כדי לשפר את הפילטר שלך שים קרמיקה או טוף מעל הספוג ... שם יתפתח מדיום של חיידקים מועילים ... כמו כן חשוב להחליף ולנקות את הספוג מדי פעם, הוא צובר ליכלוך רב ...

כן אני מנקה אותו פעם בחודש וחצי...

ואתה יכול להסביר לי מזה טוף? ואיפה בדיוק לשים אותו

slug

New member
טוף

טוף זה סוג של אבן קלה מלאה בחורים קטנים, היא מאפשרת בעלת שטח פנים גדול וכך חיידקים יכולים להתמקם עליה. ניתן להשיג בכל משתלה. כמו כן אתה יכול לקנות בחנות דגים - גלילי קרמיקה שעובדים באופן דומה (כ- 15 ש"ח לחבילה).

טול

יש להניח את הטוף אך ורק מתחת לספוג אין לנקות את הספוג בתדירות גבהה ובאם אתה שוטף, שטוף במי האקווריום ,ולא במי ברז.אין לשטוף את אבני הטוף אבני הטוף יעילים יותר מאשר הקרמיקה שנמכרת בחנויות

slug

New member
טוף

צלי, למה חובה להניח את הטוף רק מתחת לספוג ?

טוף למטה

הספוג למעלה עוצר את הליכלוך הגס ואותו יש לשתוף במי האקווריום ואז אין כל צורך להזיז את הטוף ממקומו וכמובן אין לשטוף את הטוף ערב טוב

למעלה