פילטר לראוטר

shmulik88

Member
פילטר לראוטר

אני מחובר עם ראוטר לבזק במהירות 15 מגה. הראוטר לא מחובר לפילטר. כל הטלפונים שנמצאים בשקעים אחרים מחוברים עם פילטר. לפי מיטב הידוע לי יציאת האינטרנט מהפילטר (לא הטלפון) היא קצר ללא שום פילטר ולכן אין לזה השפעה בתנאי שכל הטלפונים מחוברים לפילטר.
האם אני צודק?
או שצריך גם פילטר על הראוטר?

סנגיב

New member
עדיף עם. הפילטר גם מסנן הפרעות שמגיעות מהטלפונים 1.למרות

שהיציאה ממנו לנתב היא ישירה הוא מחובר על הקו.

A DSL filter or microfilter is an analog low-pass filter installed between analog devices (such as telephones or analog modems) and a plain old telephone service (POTS) line. The DSL filter prevents interference between such devices and a digital subscriber line (DSL) service connected to the same line. Without DSL filters, signals or echoes from analog devices at the top of their frequency range can reduce performance and create connection problems with DSL service, while those from the DSL service at the bottom of its range can cause line noise and other problems for analog devices.

shmulik88

Member
סנגיב....

אם בין הקו טלפון שמגיע מבחוץ ליציאת ה-DSL בפילטר אין סינון אלא רק חיבור החוטים אז הפילטר לא משפיע כלום על הראוטר.!!!
או שאני טועה ?

rafid1

Active member
מנהל
אבל הוא "מונע" בזבוז שקע, ואפשר לחבר שם *גם* טלפון...

rafid1

Active member
מנהל
זה היום, לך תדע מה יהיה המצב מחר... ;)

כשנחליף את כל הסלולארים בטלפונים נטולי קרינה....

shmulik88

Member
הסבר על הבעיות שיש לי...

אני ממקבל מהירות של 14 מגה הורדה והעלה של 400 kb.
אני מכבה ומדליק את הראוטר אני מקבל תוצאות אחרות.
לפעמים אני מקבל בדיוק מה שצריך 15 מגה הורדה ו-800 kb.
מה לדעתך הבעייה?

rafid1

Active member
מנהל
השקע הזה, ברור ...

וגם הטורנט זבל שאתה אולי בודק איתו... :)
cannot compute, more info required
&nbsp
אם זה קורה גם כשכל הטלפונים מנותקים ? ואיפה זה קורה בדיוק? בבדיקתת המהירות של הספקית? של בזק (ללא התחברות דרך הספקית)?
&nbsp
ובכלל, למה אתה לא עולה ל2/3M UPLOAD? ואז אולי לא תהיה בעיה של ה400 תהיה 990? ...

shmulik88

Member
תשובה...

לא מוריד טורנטים.
טלפונים מנותקים.
בדיקת מהירות דרך האתר של בזק.
לא רוצה לשנות חבילה.

סנגיב

New member
הפילטר ממוקם בין 2 המוליכים ולכן הוא אקטיבי. דמיין

שבמקום הפילטר יש קצר - הוא ישפיע על הקו ?

shmulik88

Member
אתה טועה..

זה נקרא פילטר פסיבי.
הוא מונע הפרעות של האינטרנט על הטלפון והפרעות של הטלפון על האינטרנט.
הראוטר מחובר ישירות לקו הטלפון.!!!!

shmulik88

Member
עידכון....

הפילטר מונע הפרעות של האינטרנט על מכשיר הטלפון והפרעות של מכשיר הטלפון על תקשורת האינטרנט.
הראוטר מחובר ישירות לקו הטלפון ללא פילטר.!!!!
הפילטר משמש רק נקודת חיבור לראוטר.

eladts

New member
פותח השרשור צודק ואתה טועה

הפילטר לא עושה כלום לחיבור המודם ובהחלט אפשר לחבר את המודם בלעדיו.

סנגיב

New member
אני טועה. ויקיפדיה טועה. עשרות מאמרים טועים וככל הנראה

גם נטגיר טועים.....

There are two reasons why they're required. The first is to stop the ADSL signal interfering with the voice part of your phone line - this sounds a bit like 'fast clicks' when it happens. The second reason is to ensure that the ADSL line is terminated correctly. Without becoming too technical, an unmatched termination can cause reflections back down the line. This is a bad thing and can cause errors on your ADSL connection.

חג שמח.

סנגיב

New member
חסכון ? הם מצרפים פילטר לכל נתב שלהם (לפחות בעבר.)

שם שם בקישור שלך:
All NETGEAR modem/routers ship with a micro filter in the box.

rafid1

Active member
מנהל
רשמתי ";)" ... הם בסדר גמור

מתחשבים באנשים שאין להם שקע פנוי, ונותנים מפצל... אין קשר ישיר לנושא. (ראה איור iii)

eladts

New member
אני לא מתכוון להתעלם

ממה שלמדתי ומהנסיון האישי שלי רק בגלל שטות שמישהו כתב בויקיפדיה או באתר של נטגיר. כל מי שיודע פיזיקה ברמה תיכונית ומעלה ורואה את השרטוט של מעגל הפילטר אמור להבין שהפילטר לא משפיע כלל על יציאת המודם.

למעלה