פילטר לשיפור הטעם של מי הברז

exprexs

Member
אני מעוניין בפיתרון כלשהו שישפר את טעם מי הברז שלי כך שיהיו כמו המים שמתקבלים מ"תמי 4".
אני לעתים שותה מים מתמי 4 ומתרשם לטובה מאיכות המים. אני רק לא יודע מהו טיב הפילטר שמסנן את המים. האם זה פילטר מקורי של תמי 4 ? האם זה פילטר חיצוני ?
אני לא יודע....
האם יש לכם רעיונות לגבי הנושא ?

רשר

Well-known member
מנהל
שים לב שהשיווק לא כולל מפרט של המערכת כי הסוד שאיננו עלול להתגלות:
אבנית מפחיתים ע"י סיליפוס או שרף הכלולים בחלק הפנימי של המסנן
שיפור טעם מטופל ע"י פחם פעיל (כמו ב"בריטה") "סילוק הכלור",
אם יש לך מסנן מים דירתי ניתן להחליף בו את "קרב הסינון" (יחיד של המילה קרביים) לדגם הכולל פחם, סינון מכני (רשת) וסיליפוס או שרף תלוי במה שמשיגים בשוק,
בתמי 4 ומינהו יש גם נורת UV המשמידה חידקים אך במערכת מים תקינה אין חיידקים כי יש כלור והמקום היחיד שיש סיכון להתרבות חידקים זה פתח הברז,

אצל משווקי מכונות קפה יש שרף להפחתת אבנית בשקיות בד קטנות אותן ניתן להכניס לקרב סינון פשוט ובתוספת שקית בריטה קיבלת מסנן מעולה,
מארז בריטהhttps://www.welovecoffee.co.il/item...dTRIgZdxdshut_B9zK396ljkIGLlEADhoCIloQAvD_BwE
שקית שרף (רזין) https://www.welovecoffee.co.il/item...iiFznPciQ94tuJFVK3mxXsgy93pC-1nhoCoSoQAvD_BwE
בשימוש ביתי לשתיה בלבד מספיק להחליף שקיות אחת לשנה

exprexs

Member
שים לב שהשיווק לא כולל מפרט של המערכת כי הסוד שאיננו עלול להתגלות:
אבנית מפחיתים ע"י סיליפוס או שרף הכלולים בחלק הפנימי של המסנן
שיפור טעם מטופל ע"י פחם פעיל (כמו ב"בריטה") "סילוק הכלור",
אם יש לך מסנן מים דירתי ניתן להחליף בו את "קרב הסינון" (יחיד של המילה קרביים) לדגם הכולל פחם, סינון מכני (רשת) וסיליפוס או שרף תלוי במה שמשיגים בשוק,
בתמי 4 ומינהו יש גם נורת UV המשמידה חידקים אך במערכת מים תקינה אין חיידקים כי יש כלור והמקום היחיד שיש סיכון להתרבות חידקים זה פתח הברז,

אצל משווקי מכונות קפה יש שרף להפחתת אבנית בשקיות בד קטנות אותן ניתן להכניס לקרב סינון פשוט ובתוספת שקית בריטה קיבלת מסנן מעולה,
מארז בריטהhttps://www.welovecoffee.co.il/item...dTRIgZdxdshut_B9zK396ljkIGLlEADhoCIloQAvD_BwE
שקית שרף (רזין) https://www.welovecoffee.co.il/item...iiFznPciQ94tuJFVK3mxXsgy93pC-1nhoCoSoQAvD_BwE
בשימוש ביתי לשתיה בלבד מספיק להחליף שקיות אחת לשנה
תודה על התשובה המושקעת.
עיינתי בקישורים.

האמת היא שיש לי מסנן מים דירתי והוא כבר "תפוס" בידי מסנן לסילוק חלקיקי חלודה, חול ואבק. מדובר במן מסנן "נייד" שאיננו מחובר לצנרת הביתית, אלא מתחבר לצינור מכונת הכביסה שלי אך ורק לצורך מילוי בקבוקי שתייה ( לאחר מכן אני מפרק את החיבורים ).
קניתי מסנן פחם בגודל 10 אינץ' והכל כדי לנסות את טיב המים שמתקבל משם. המסנן אכן סינן את טעמי הלוואי של המים, אך לא סילק את חלקיקי החלודה / חול וכיוב'.
אני מבין שאני כנראה צריך 2 בתי מסנן לפחות.... אחד לסילוק חלודה/ חול, והשני מסנן פחם 10 אינץ' ( אבל יש לי רק בית מסנן אחד ).
יש לי גם קנקן בריטה ביתי רגיל שאני נעזר גם בו לסינון נוסף של המים ( זה לא רציני ).

בכל זאת....
שמתי לב שאיכות המים שמתקבלת בתמי 4, טעימה לי יותר מאשר המים שמתקבלים אצלי בבית ( כולל לאחר סינון בקנקן בריטה ).
אמרתי לעצמי- התוצאה הזו לא הגיונית.
לא ברור לי אם הפילטר של תמי 4, זה אכן מקורי- פנימי, או מעקף חיצוני. אני גם לא יכול לבדוק זאת ללא רשות ולא תמיד יש את מי לשאול.

שואל-
בהנחה שאני מחבר פילטר כמו בקישור אל בית המסנן שכבר ציינתי קודם - האם לדעתך זה ייתן לי את התוצאה כמו איכות המים של תמי 4 , או שאין לי שום מנוס אלא להתקין 2 בתי מסנן ל 2 מסננים שונים בגודל 10 אינץ?

כאן -

רשר

Well-known member
מנהל
תודה על התשובה המושקעת.
עיינתי בקישורים.

האמת היא שיש לי מסנן מים דירתי והוא כבר "תפוס" בידי מסנן לסילוק חלקיקי חלודה, חול ואבק. מדובר במן מסנן "נייד" שאיננו מחובר לצנרת הביתית, אלא מתחבר לצינור מכונת הכביסה שלי אך ורק לצורך מילוי בקבוקי שתייה ( לאחר מכן אני מפרק את החיבורים ).
קניתי מסנן פחם בגודל 10 אינץ' והכל כדי לנסות את טיב המים שמתקבל משם. המסנן אכן סינן את טעמי הלוואי של המים, אך לא סילק את חלקיקי החלודה / חול וכיוב'.
אני מבין שאני כנראה צריך 2 בתי מסנן לפחות.... אחד לסילוק חלודה/ חול, והשני מסנן פחם 10 אינץ' ( אבל יש לי רק בית מסנן אחד ).
יש לי גם קנקן בריטה ביתי רגיל שאני נעזר גם בו לסינון נוסף של המים ( זה לא רציני ).

בכל זאת....
שמתי לב שאיכות המים שמתקבלת בתמי 4, טעימה לי יותר מאשר המים שמתקבלים אצלי בבית ( כולל לאחר סינון בקנקן בריטה ).
אמרתי לעצמי- התוצאה הזו לא הגיונית.
לא ברור לי אם הפילטר של תמי 4, זה אכן מקורי- פנימי, או מעקף חיצוני. אני גם לא יכול לבדוק זאת ללא רשות ולא תמיד יש את מי לשאול.

שואל-
בהנחה שאני מחבר פילטר כמו בקישור אל בית המסנן שכבר ציינתי קודם - האם לדעתך זה ייתן לי את התוצאה כמו איכות המים של תמי 4 , או שאין לי שום מנוס אלא להתקין 2 בתי מסנן ל 2 מסננים שונים בגודל 10 אינץ?

כאן -
זה מסנן פחם פעיל המיוצר ע"י שריפת קליפות קוקוס, בפועל זה סתם מסנן פחם פעיל כמו כל השאר,

בעצם לפניך 2 אפשרויות
1 תמי XX
2 מסנן כלשהו עם קרב כרצונך

המלצה שלי - אולי מסנן למוצקים 50 מיקרון אך בסוף להתרגל לטעם המים הטובים שמספקת רשת המים בארצנו,

רשר

Well-known member
מנהל
תודה...
אז שואל- למה הפילטר הזה בקישור משמש ?
למה זה נועד ?
האם זה לא פילטר מעקף ל תמי 4 ???

תודה.
מיועד לסינון עבור כל שימוש כמו מקרר, קפה, ברזון ליד הכיור, מרפאות שיניים,,, בשילוב עם מערכות תת כיור בלחץ מיכל איזון או לחץ רשת המים,

exprexs

Member
הזמנתי פילטר פחם מ עלי-אקספרס.
המוכר באתר לא מפרט לגבי גודל החיבורים בקצוות הפילטר, על כן אני משער שמדובר בחיבורים בגודל 1/4 צול.

1694420647477.png

למעלה