פילטר מים לכל הבית

iris mom of two

New member
יש לנו באר

אז אני עושה בדיקות מים כל שנה. לא רואה צורך בפילטר כל עוד המים טובים.
&nbsp
לשכנה שהיא הרבה יותר היסטרית ממני יש פילטר לכל הבית. מה שצריך לבדוק:
&nbsp
מה הפילטר מנקה? על מה הוא עובד? מה ההשפעה שלו על לחץ המים? כל כמה זמן צריך טיפול ומה זה כורך?

John the Savage

New member
אצלינו

ממה שהבנתי, איכות המים בצנרת העירונית היא טובה. אבל הצנרת בבית ישנה ועשויה מברזל מגולוון, ויש חשש ממשקעים של עופרת ומתכות כבדות בצינורות. אז הרכבתי פילטר שמסנן מתכות כבדות על הברז במטבח. לטענת היצרן זה מסנן 99% מהעופרת במים ועוד רשימה של מתכות. עולה 20-30 דולר ולוקח חצי דקה להתקין, וזה פתר את הבעיה. לא רואה צורך בהשקעה בפילטר לכל הבית.

danakama10

New member
ממליצה מאוד להחליף צנרת

עדיף כמובן לקופר, אבל אפשרי גם לפלסטיק.
בתים שיש בהם את הברזל המגולוון נבנו בדר"כ לפני 1960, והצנרת בדר"כ במצב גרוע מאוד. זה אומר חלקיקים במים, וגם סכנה של סדקים בצנרת (כמיטב חוקי מרפי, בזמן הכי לא טוב).
הבנתי שאנשים שיש להם ידיים טובות, יכולים בלי מאמצים רבים מדי לעשות זאת בעצמם.

Ani15

New member
נחושת?

מה גורם לך לחשוב שנחושת לא משחררת חלקיקים ושהתחמוצת שלה לא רעילה (לפחות חלק מהן)?
נחושת משמשת לצנרת מים חמים בעיקר כי אין לה תחליף טוב, לא בגלל שהיא חומר מומלץ לצנרת.

Fellowship

New member
כנ"ל, פעלתי בהתאם להמלצתך הספציפית

ilanvag

New member
ג'ון, איזה פילטר בדיוק?

אתה מתכוון לרשת הקטנה שמרכיבים על הברז? או משהו אחר?
&nbsp
אם יש לך לינק, אודה.

Midriff

New member
הבית שלנו

יחסית חדש (12 שנה) ככה שאני לא מאמינה שיש בעיה עם הצנרת, ולפי הדוחות של העיר המים בסדר. אבל אני תוהה כמה זה נבון לסמוך על הבדיקות שלהם. בנוסף אני שותה הרבה מאוד מים ותוהה כמה הכמויות האלה של פלואריד לא עושות נזק, ולבסוף במי האמבטיה שלנו ממש מריחים את האבן למרות שאנחנו מנקים את הראש תכופות. אז אנחנו תוהים אם לא שווה לעשות פילטר לכל הבית שירכך אותם ויבטיח את האיכות.

למעלה