החתולים שלי יודעים היטב כשאנחנו רק חושבים לקחת אותם לוטרינר, ונכנסים למצב קרב/חירום/פניקה. מה שמחייב מאבק עקוב מדם (!) כדי לתפוס אותם. וכשחוזרים, הם כועסים עלינו במשך זמן מה - בין דקות ליום-יומיים. כל אחד לפי דרכו.
עכשיו יש משבר קשה במיוחד. דווקא עם החתולה החרדתית והעדינה ביותר. ואולי דווקא בגלל שהיא כזו. אחרי שחזרנו, נעלמה ליומיים. ואז חזרה, אבל הסכימה רק שנשאיר לה אוכל בחוץ. מאז עברו שבועיים. היא בקושי נכנסת הביתה, מסכימה להתקרב רק לאחד הילדים. אם רואה אותי (אני זה שתפס אותה), בורחת מיד מהבית ומהחצר. שבועיים!
לפני כן היתה ישנה איתי באותה מיטה. האם זה משבר אמון בלתי הפיך?
אכן חתולים הם אלופים בזיכרון של טראומות!! היו לי שני מקרים כאלה עם שני חתולים שונים בעבר. אחד מהחתולים שלי, היה מאוד ידידותי לכולם כולל אנשים זרים כמו אנשי תיקונים ונותני שרות, חוץ מאשר לחברה טובה שהגיעה להתארח אצלי לכמה ימים, פעמיים שלוש בשנה. ברגע שהיא היתה נכנסת הביתה, הוא היה נטרף מאימה ונעלם באיזה חור שחור בבית ליום יומים... (יוצא החוצה ממחבואו בגלוי רק באמצע הלילה כשכולם ישנים, לאכול ולהתפנות). היא מעולם לא עשתה לו שום רע. ואז הבנתי שהיה אירוע שצרב את זיכרונה אצלו לדיראון עולם. לימים שיחזרתי את המפגש הראשון ביניהם והבנתי מה קרה לחתול...
בפעם הראשונה שהיא הגיעה אלי ואני פתחתי לה את הדלת - החלה לפתע סופת רעמים איומה, נדירה בעוצמתה במקומותנו. החתול נבהל וקפץ על מקומו ונמלט! אני הייתי בטוחה שהוא ברח החוצה! יצאתי בבהלה החוצה קראתי בשמו וחיפשתי אותו אך גשם הזלעפות והרוח הניסו אותי חזרה לביתי ולאורחת שזה עתה הגיעה מרחוק. היא לא אהבה במיוחד חתולים ולכן היה לה נוח שהוא מתחבא... תמיד קיטרה על שנאתו אליה, אך לא ביקשה את קרבתו והפיוס לא נוצר מעולם עד יום מותו.
מקרה אחר עם חתול אחר ארע אף הוא במקרה, כשאחזתי בידי אביזר תמים שהוא מעסה קרקפת, בעל שיני מתכת דקות גמישות וארוכות. בדיוק עבר החתול על ידי וחשבתי שיהיה נחמד לעסות את פרוותו... החתול ראה את האביזר הזה בידי ו...חטף שוק! הוא יבב באימה ונמלט כל עוד נפשו בו. מאז - בכל פעם שהוא היה רואה את האביזר הזה בידי - הוא נהג להימלט על נפשו. לקח לי שנים לפייס את החתול עם מכשיר מעסה קרקפת ולבסוף הוא אפילו אוהב את העיסוי בתנאי אחד... שהוא לא יסתכל עליו... ואעסה אותו, רק מלמעלה בלי שהוא יוכל לראות את המכשיר... מראה המכשיר, מלפנים - גרם לו להילחץ כך פעם מחדש, אבל מגעו היה נפלא...