פילים עגומים

La Gamba

New member
פילים עגומים

מישהו כאן קרא את הספר? כי לא ממש הבנתי את הכותרת.

hazgul

New member
ספר?!

בפעם האחרונה שאני בדקתי זה היה סיפור (שהופיע בזוכי פרס הוגו בעריכת אסימוב)! האם זו קונספירציה מרושעת נגדי (ע"ע שקיעה) או שמא אני סתם לא מעודכן? להתראות בפרק הבא של האזגול פיילס...

arifell

New member
טוב, תראה ../images/Emo58.gif

הרעיון הוא שאם זכויות יוצרים יהיו נצחיות, אף אחד לא יוכל לשכוח את היצירות כדי להנות מהן מחדש, או מהתחדשותן... אומרים ש:"an elephant never forgets", כמו במקרה של זכויות יוצרים נצחיות, גם המחשב לא שוכח, והוא גורם לכל האנושות לזכור... בסוף הסיפור, או לקראתו, נשאלת השאלה:" האם אי-פעם ראית פיל שמח?" משמע, אם נזכור את כל היצירות, וייתכנו מספר מוגבל של יצירות מקוריות, איך נהנה מיצירות מקוריות חדשות? זה כל הפואנטה של הסיפור, פיל זוכר הכל, אין דברים חדשים שהוא נהנה מהם=> הוא עגום

preacher

New member
והביטוי קיבל משמעות של:

"כמעט כל רעיון שתעלה כבר בוצע פעם" נאמר שכתבת סיפור מד"ב קצר ופתאום מישהו קופץ ואומר שזה מזכיר לו סיפור שהוא קרא פעם ומאשים אותך בהעתקה - ואתה אפילו לא שמעת על הסיפור הזה - זה מקרה של "פילים עגומים".

Sparks

New member
אם כבר מדברים על סיפורים קצרים...

מישהו פה זוכר במקרה היכן פורסם הסיפור "תיק שחור קטן" ?

השמ

New member
מבחר הסיפורת הבדיונית

בעריכתו של סילברברג, ע"פ דעתי גם ראיתי את הספרים (2 כרכים) למכירה ב FINDABOOK.CO.IL יש שם גם את "חלכן היה נמזר" שהוזכר בפתיל אחר (שיר הפטעוני) זה בכלל לקט הסיפורים הכי טוב (כן, כן לדעתי) שיצא בעברית.

SaidinsTaint

New member
תיק שחור קטן

זה האיש הקטן "והיה אם.." - או שזה סיפור אחר? אם זה סיפור אחר - מישהו יודע איפה הוא? אני לא זוכר איפה קראתי אותו..

kenny66

New member
מה אתו?

סיפור חביב של אסימוב. מופיע בקובץ הסיפורים "אין איש פה פרט...". עוד משהו עליו?

SaidinsTaint

New member
אני חושב שזה בדיוק מספיק

תודה! מזמן לא קראתי את "אין איש פה פרט..." - אני ממש אוהב את קבצי הסיפורים של אסימוב.

למעלה