פילימים וג´לטין?!

ashmash

New member
פילימים וג´לטין?!

יש לי שאלה קטנה שאמנם אינה קשורה לצמחונות, אך בהחלט אני חושב שראוי לשאול אותה בפורום זה ובפורום זכויות בעלי החיים על מנת לקבל תשובה. עד היום אני מצלם במצלמה דיגיטלית ועכשיו אני רוצה לעבור לצלם בדרך הישנה והטובה, עם סרטי צילום במלמה רגילה. סיפרתי את זה לחברה שלי והיא אמרה לי שבסרטי הצילום יש ג´לטין... שאלותי הן: 1. האם אמת דיברה חברתי ויש ג´לטין בסרטי צילום בכלל? 2. האם קיימים סרטים שלא עושים שימוש בג´לטין או עושים שימוש בג´לטין שמקורו לא בעצמות דגים? אשמח לתשובותיכם וכן לקישור לאתרים רלבנטים תודה מראש, אלעד

bilbibilbi

New member
בפילמים המשובחים יותר

זה ג´לטין מעצמות פרה.. אתמול חבר שלי הסביר לי..

vegan

New member
כל הפילמים עם ג´לטין מעצמות חיות.

כל הפילמים מכילים ג´לטין וג´לטין מיוצר תמיד מעצמות בעלי חיים. ג´לטין מיוצר מעצמות בעלי חיים שונים וסביר שאלה שמשתמשים בו אין להם מושג מאיזה חיה זה הגיע. יש מקרה אחד שבו מציינים מאיזה חיה נעשה הג´לטין וזה ג´לטין כשר למהדרין המיוצר מדגים כשרים.

SMOLANIT1

New member
ממתקים עם ג´לטין

זה הדבר שהכי קשה להימנע ממנו לצמחונים לדעתי, כי מבשר נגעלים עם הזמן אבל מממתקים לא ממש... ג´לטין יש במרשמלו, סוכריות גומי למיניהם ואם אני לא טועה יש את זה גם בכמה מסטיקים. צריכים פשוט להיסתכל ברשימת המרכיבים ולראות אם כתוב שם "ג´לטין". אם מישהו יודע באיזה עוד ממתקים יש ג´לטין אשמח לשמוע.

france

New member
זה ממש מוזר כי לא בכול המנטוס

יש ג´לטין, אני תמיד קוראת ובחלק אין ובחלק יש

BIG wannabe

New member
במנטוס מנטה יש ג´לטין

אבל ברגיל אין, בדקתי. גם במילקי יש ג´לטין. זתומרת, בחלק מהמילקי יש ומשום מה בחלק אין.. והקטע עם הפילמים ממש מוזר.. זה היה בשרשור הזה? לא זוכרת.. בקיצור זה ממש מוזר, למה שהם יצפו את זה בחיה מתה?!?! אמרו לי שיש גם ג´לטין שעשוי מתירס או משו כזה, אבל אין את זה ארץ. יש עוד דברים עם ג´לטין, אבל שכחתי..

למעלה