פיליפ פולמן

john1987

New member
פיליפ פולמן

רציתי לשאול כאן האם מישהו קרא את הטרילוגיה המופלאה של פיליפ פולמן בשם His Dark Materials? שתי הספרים הראשונים יצאו לתרגום לעברית "חומריו האפלים" אבל אני מדבר על הגרסאות הבריטיות. פולמן ידוע בנושאים הקשים שהוא מעלה, בפנטזיה ההגיונית שלו, ובפרוזה עליונה ומדהימה (שנאבדת בתרגום). הוא אומר שהוא נוהג לכתוב שיר קצר במטריציה הכי קשה שהוא יכול למצוא לפני כתיבת סיפורים כל יום. אני מרגיש חובב פולמן היחידי באיזור. בבריטניה וארה"ב הסעודית הוא כבר זכה בכל פרס אפשרי. המחזה עלה בבריטניה לקול תשואות וסרט בהפקה (אבל אני לא יודע אם -זה- חיובי).

Athaclena

New member
אתה לא לבד!

אני שמעתי על "חומריו האפלים" עוד קודם וכשנסעתי לאנגליה לפני שנה וחצי קניתי את שלושת הספרים (גם היו במבצע אאל"ט). אני מאוד אוהבת אותם... ואם היית קורא את החתימה שלי אולי היית שם לב: הmulefa נמצאים ברשימה. אמנם הם לא בדיוק חייזרים, אבל זה מספיק קרוב בשבילי. בכלל, הם מדהימים |מאוהבת|... גם השגתי מאז עוד 2 ספרים שלו - את the ruby in the smoke ו... אממ, משהו עם firework בשם (לא זוכרת בדיוק
) חומריו האפלים יותר עמוק ורציני ובוגר, אבל גם אלה אחלה. אני מחכה לקרוא את ההמשכים של ruby in the smoke - יש את the tiger in the well ועוד אחד. ודרך אגב, בפעם האחרונה שהייתי בחנות ספרים יד-שניה ראיתי ספר ישן בשם tiger in the smoke ולקחתי רק כדי לראות אם זה קשור. ספר נחמד, ואני עדיין לא טוחה אם יש קשר. נו, מילא....

b00

New member
למה אתה בטוח שאתה לבד?

גם אני קראתי את הספרים שלו והתאהבתי. הם כל כך מדהימים, הוא פשוט סופר מעולה! his dark materials זה בהחלט אחת הטרילוגיות שיותר אהבתי!

למעלה