פילרים

Another Girl

New member
פילרים ../images/Emo153.gif

לפעמים אני חושבת שיש דברים שפשוט עדיף לא לדעת...אפשר לראות דוגמה בזה שמישהו מגלה שכוכב הילדות הנערץ עליו הוא פדופיל מתקדם(*שיעול* פיט טאוסנד *שיעול*...)
ככה אולי יש דברים שלא כדאי לדעת על שירים מסוימים... לי אישית זה קרה לפני כמה ימים...בשיטוט תמים באינטרנט גיליתי שאחד השירים הבאמת יותר אהובים עליי,What You're Doing,הוא פילר(לאילו בינינו שלא מתמצאים הכוונה לשירים שנכתבו כדי "למלא" את האלבום). עכשיו אני יודעת שזה לא נראה כזה עניין גדול לחלקכם, אבל תודו-יש משהו מאכזב שגורם לכם לתהות: האם שיר כזה הוא שווה ערך לשיר רגיל שנכתב מתוך איזה רגש או פרץ השראתי?... לי אישית זה גרם להרגיש קצת מאוכזבת. וזה לא שאני אוהבת את השיר פחות,עכשיו,חלילה...עדיין מתה עליו..אבל,אתם יודעים...בעע
קרה לכם פעם? והאם יש שירים שנשמעים לכם ישר כמו "פילרים"? (או שהם היו כל כך מוכשרים שגם את זה הם הצליחו להסוות)...

Chocoholic

New member
הביטלס איבדו את המושג "פילר"

כנראה באיזור שבין אמצע לסוף 1965. כל המוצא פילר, מתבקש לא להחזירו. יש להניח שלהקה אחרת שעברה בדרך אספה אותו והשתמשה בו לצרכיה האישיים. מ rubber soul, הביטלס עדיין היו תחת לחץ של הופעות והוצאת סינגלים/EP/אלבומים, אך ניתן להם הרבה יותר זמן אולפן, וזה איפשר להם להעלות את איכות היצירות שלהם הרבה יותר גבוה. כך שמקרים כמו כתיבת שיר פשוט וקליט תוך כדי נסיעה במכונית כבר לא קרו.

John LennonS

New member
טוב, אני חושב שזה ממש לא משנה כלום

פילר או לא, אם את אוהבת את השיר זה מה שחשוב. וחוץ מזה לדעתי לפחות הביטלס הן בין הלהקות שאפשר לאמר שאין להם כמעט פילרים. כמובן, שיש פה ושם פילרים אבל בגדול אני חושב שהם היו תופעה בעקבות כך שהם בכול אלבום שלהם כמעט כל השירים לפחות לדעתי הם להיטים. ולכן המושג פילרים, לפחות אצל הביטלס לדעתי לא ממש תופס.

John LennonS

New member
אה, ועוד משהו, אני חושב שאפילו לפני

אה, ועוד משהו, אני חושב שאפילו לפני 65 אפילו אם הביטלס עשו פילרים אני ממש לא חושב שהם שירים שההגדרה פילר טובה לגביהם. שירים כמו Boys, Chains, Do you want to know a secret, הם אומנם פילרים למשל באלבום הראשון אבל לא פילרים לטעמי, אלא שירים טובים.

Miss CB

New member
זה מאכזב קצת, אבל...

לא יותר מדי. במיוחד כשמדובר על הביטלז - אצלם פילרים הם גם שירים מצוינים! אתם חושבים שדברים כמו מאגי מיי או דיג איט וכו' הם פילרים? או סתם קצרים ומטופשים? (בלי להעליב כמובן)

בוודאי!

שירים כל כך קצרים ומוזרים חייבים להיות פילרים. אגב... גם get back הוא פילר (מה שמתאים לתיאוריה שלי שהוא שיר גרוע). קראתי, והם כתבו אותו באולפן תוך בערך שעה.

Miss CB

New member
מהההההההה?

אוי. דווקא שיר נורא חמוד. לא ענק, אבל חמוד. נו, טוב... זה הסולו הראשון השני שלמדתי שלהם. זתומרת ידעתי פול אקורדים של שירים, אבל זה הסולו סולו השני שלמדתי שלהם (הראשון = היר קאמס דה סאן)

רוב סליחות

אבל אין מה לעשות... אני לא אוהב את השיר... למעשה, את רוב השירים בסגנון אני לא אוהב. (עכשיו תהיה כנראה תדהמה כללית בפורום) אפילו לא את come together (זאת אומרת, אני אוהב אותו, אבל לא כל כך).

Miss CB

New member
אה לא לזה התכוונתי ../images/Emo9.gif

ה"מההההה" היה בגלל שזה פילר וזה דווקא שיר חמוד, בד"כ פילרים באים עם סטיגמה של שירים ממש לא משהו. לא התייחסתי לעובדה שאתה לא אוהב את השיר כי כל אחד וטעמו הוא... לעדתי זה אחלה שיר, לדעתך לא, לגיטימי.

סליחה על עודף ההערכה העצמית

גם אני הבנתי קצת אחרי ששוגרה התגובה שהעולם הוא לא מקרטניצנטרי (כאילו הלוצנטרי, גאוצנטרי, סובב סביב...). רוב סליחות שוב.

ובאופן ענייני יותר

פילרים לא חייבים להיות שירים גרועים. יכול להיות שיר שלא יבוא מפרץ פתאומי של השראה, אבל הוא יהיה השיר הכי יפה בכל הזמנים. לא משנה ה"איך", משנה ה"איך יצא".

Tomer 123

New member
יש לי בעיה עם ההגדרה לפילרים

כשחושבים על זה, בעצם רוב השירים שנכתבו באים מתוך פרץ רגעי של השראה או רעיון בסיסי, אז מה זה אומר? שכל השירים האלו הם פילרים? אם "Get Back" נכתב תוך שעה, זה לא אומר שהוא פילר, זה אומר שהוא נכתב מהר, פשוטו כמשמעו. אני לא יודע אם אפשר בכלל לתת לפילרים הגדרה כמושג. לפי מה שמקרטני טוען, פילר הוא שיר שנכתב בזמן קצר (לפחות לפי מה שאני הבנתי). אז אם ככה, מה זה שיר שהוא לא פילר? האם, לדוגמה, "Back In The U.S.S.R" הוא פילר? הוא הרי נכתב בהודו בזמן קצר, הקצב שלו אחיד, ולדעתי מקרטני לא ישב שעות על גבי שעות כדי להשלים אותו... לדעתי, אחד הדברים היפים בשירים זה שהם באים ברגע של השראה/הברקה/רעיון/מנגינה שבאה לראש, ומתפתחים תוך כדי, וזה בהחלט לא אומר שהם פילרים (מילה שכבר הצליל שלה נשמע לא טוב).

הגדרה אלטרנטיבית :

הלהקה עובדת על אלבום,יש 4-5 שירים ורוצים להגיע לדוג' לסביבות ה10 אז זה יכול להחשב כפילר.

Tomer 123

New member
אוקיי

כבר נשמע יותר טוב... למרות שגם בסיטואציה כזאת יכולים לצאת שירים טובים!

beatles247

New member
אני אפילו לוקח את זה לקיצוניות

לדעתי שיר שנכתב מה זה אומר שהוא נכתב מתוך מוזה וזה עושה אותו הכי טוב אם שיר נכתב בהרבה זמן אז זה אומר שהוא מכני כזה.. כאילו שלקחו את הסולם של השיר וחיפשו מה לעשות איתו בעצם אצלי זה ככה עם גאונים כאלה מי יודע...

למעלה