פימפינלה - היום נאכל בבית

מיתר44

New member
פימפינלה - היום נאכל בבית

משהו המליץ פה על פימפינלה לעסקית. לקחנו אתמול את ההרמה
והגענו כשהמקום היה רגוע, כבשנ"צ. ישבנו נוח על הבר והזמנו
מהעיסקית (2 צלחות בחמישים) פעמיים:
קרפצ'יו מוסר ועלי גפן/כרוב עם רוטב יוגורט לראשונות:
הדג היה בסדר, ללא בשורה מיוחדת, ממש כמוהו תוכלו להכין בקלילות
במטבח הביתי (בתנאי שיש לכם סכין חדה כתער.
העלים - הצלחה כבירה, משהו מעולם אחר - מוצרים והדוקים, המילוי - על דנטה. תענוג. עולם אחר? בירור הניב את הסוד:
העלים מיובאים מ ירושלים! (שאלה לקהל המתמצא: היכן המקור
של המוצר הנהדר הזה?).
העיקריות: דג במעטפה של נייר - נחמד עם רוטב הטחינה הטובה.
פיש אנד צ'יפס - מספר קוביות של דג לבן בציפוי, ערימת צ'יפס תפוחי אדמה ובטטה - לא משהו מצטיין. רוטב איולי - בסדר.
קינחנו בעוגת שוקולד טעימה.
שתינו שליש וייטשאפן קרה וטובה ומיץ רימונים אמיתי.
170 לפני.
VFM? לא ממש בהשוואה ל Fifi's בה סעדנו בצהרי שישי.
אכלנו בפימפנלה אוכל פשוט של בית של בית, ולכן הכותרת.
 
לא הבנתי את השאלה לגבי מקור המנה. האם המילוי הכיל גם בשר או

רק אורז? אם הכוונה במקור המנה היא מאיזו מסורת עדתית היא התשובה היא טורקיה/סוריה.
האורז במילוי לא אמור להיות אל דנטה. אל דנטה זו תוצאה של בישול קצר מדי.
למה הביאו את העלים מירושלים אין לי מושג. על כל פנים העובדה הזו אינה הופכת אותם למיוחדים. כל גפן תניב אותם עלים. טיב המנה תלוי בעלים טריים. כפי שכבר כתבתי לא פעם, עלי גפן משומרים נותנים תוצאה שונה לגמרי בשל מי השימור החמוצים.
טוב שנהנית. נראה לי שאתה מזניח את מיתר לאחרונה...הפכת לתל אביבי
 

מיתר44

New member
שאלתי: אם הממולאים מירושלים, גם אני אוכל לרכוש

כאלו. נדמה לי שהיה מעט בשר, אבל איני בטוח. גם לגבי
העלים- איני בטוח שהיו טריים והם לא היו חמוצים. . את האורז על דנטה אהבתי.
תל אביב בשבילי היא חו״ל. מיתר - בית. מבחינה קולינארית דרומית לאשדוד משתרע
מדבר. ):
 
הבנתי. חשבתי שאמרת שהעלים מירושלים לא העלים הממולאים כבר.

מניחה שזה מגיע מבשלנית ביתית. עכשיו עונת הטריים. ואם זה היה כה טעים, זה מטריים או טריים שנחלטו והוקפאו.
 
אמנם לא אכלתי אבל.....

בטח לא מתקרבים למה שרונית הכינה בשבת שעברה
מעלים שקטפה מהגפן בגינה בבוקר
 
למעלה