פינה הקדושים ..

lion 7

New member
פינה הקדושים ..

/tapuzforum/images/Emo161.gifפשוט נעלמה יחד עם אושרת היקרה , אז מה היה לנו לפי הלוח הקטולי החודש , ב4 היה חג הברבורה המפוסמת אור יקרה תספר על המאכל המיוחד לחג זה (אם לא אז אני ) ב5 היה הקדוש סבא , ב6 לחודש היה חג הקדוש ניקולאוס , ולפי התאריך האורטודוקסי ב4 היה מועד כניסת הגברת (אלסיידה מרים) להיכל , ב12 היום הקדוש אנדרואס (אנדריא) , ועכשיו נאכל ונטעם מצלחת בורברה שנחוג אצל הרום אורטודוקסים ב17 , בינתיים החיטה על האש ומאוחר יותר נאכל ממנה , אתם מוזמנים אחים ואחיות ,

lion 7

New member
ועוד על חג הברבארה בבתי הספר

כאן , ולמי חפץ ללמוד ערבית יש בעמוד הראשי פינה , נראה לי יעזור כאן http://images.google.co.il/imgres?i...%D8%B1%D9%87&ndsp=20&hl=en&sa=N&start=20&um=1 ויש פתגם על חג הברבארה בערבית : "في عيد البرباره بتِطْلَع الميّ من قدوح الفاره".בחג הברבארה המים ירדו מחורי העכבר (עכבר החיה או הכלי של הנגר?) האמת ביומים האחרונים היה מבול כאן ויש ברקע שרו אותו הילדות עכשיו (הקדושה ברבארה נבחרת אצל אלוהים-אביה הכופר סוגד לאבנים , القديسه بربعره عند الرب مختاره ابوها هالكافر عباد الحجاره ) מישהו יכוול להמשיך כאן את השיר? מממ חברה עכשיו אני אוכל ברבארה תפדלו בבקשה

lion 7

New member
אם היית גר קרוב אלינו

היתי מביא לך צלחת בורבארה ובחיים לא תשכח איזה טעימה זו. עם שקדים סומסום וסוכר וכל מיני סוכריות על בסיס חיטה (קמח בערבית) , וגם נתרגל ערבית נצרתית שהלהג שלה שונה מאזורך יקירי יעקב ..

HailMary

New member
תודה. אין לי בעצם דבר להציע

שכן איני שרוי במסורת ובפולקלור הנוצרי והמקומי מאות שנים כמוכם. חבל לי מאד על כך. אני נהנה לפעמים לקרוא בפורום. ולפעמים מגלגל קצת רעיונות, זה הכל. תחומי עיסוקי הם ניפרדים - מחקר בפסיכולוגיה ניסויית, ואני באופן אישי מנסה להחזיר זמן שאיבדתי שלא באשמתי בנושא. אמונית אני נוצרי, אך לא מעוגן כמוכם, לצערי במסורת.

lion 7

New member
מהפורום זה למדתי הרבה

כנוצרי אורטודוקסי במוצא ובפטיסטי בנשמה , למדתי מהפורום ונשאר לי המון ללמוד , הרבה שאלות נשאלו כאן וכנוצרי לא ידעתי עליהם , אז חיפשתי ועניתי כביכול וכמוכן למדתי המון, מסורת זה דרב נפלא ולנצרות המזרחית יש המון מסורות מענינות שנשמח לדוש בהם מתוך למוד והרחבת אופקים , אני נהנה לקרוא באתרים קופטיים מהם למדתי המון .

למעלה