שקרים וילדים
שלומי יקר, לפעמים, מתוך דאגה לטובתו של הילד, נוהגים להסתיר ממנו את האמת. אני מאמין, שאתה לא היית רוצה שמבקשי טובתך יעלימו ממך מידע הקשור בך, גם אם זהו מידע שאינו קל לעיכול. נכון שילדים נמוכים מאתנו, אך אין זה אומר שהם חכמים פחות או מבינים פחות. אני משער שבתך בת השמונה יודעת שאתה אינך אביה הביולוגי. גם אם טרחת להסתיר ממנה עובדה זו, אני משער שהיא הצליחה לפענח את המסרים הלא-מודעים, אותם שידרת לה בהתנהגותך. לילדים יש חושים מפותחים, המזהים גם את מה שהוריהם מנסים להסתיר מהם. אינני יודע מה הגיל הנכון לספר לבתך את העובדות. נראה לי שהדרך להתמודד עם הורות לא-ביולוגית היא להימנע כבר מן ההתחלה מהסתרת האמת. אפשר לומר לילד שהוא מאומץ כבר בהיותו תינוק. אין סיבה שהאמת תפגע בו. את מה שאינו מבין הוא יבין כאשר יגיע לגיל המתאים. לעומת זאת, בתך חיה עם העלמת העובדות כבר שמונה שנים. אינני יודע אם גילוי האמת יפגע בה, אבל אני בטוח שהידיעה שבמשך זמן כה רב הסתרת ממנה את האמת עלולה לפגוע באמון שלה בך. לכן כדאי מאוד להתייעץ כבר עכשיו עם איש מקצוע, כדי להציג בפניה את הדברים באופן שיקטין את הפגיעה באמון. אני הייתי מתנצל בפניה על שלא סיפרתי לה על כך מוקדם יותר, ומציג זאת כבעייה שלי. בהצלחה, דרור