פינה חדשה - ביקורת ספרי ילדים

אבא גאה

New member
פינה חדשה - ביקורת ספרי ילדים ../images/Emo63.gif

אז אתמול קיבלתי מתנה לילדי הקט "ספר הפילפילים" מאת אלונה פרנקל. כמה שמחנו – כי אנחנו אוהבים ספרים. והתחלתי לקרוא – איך אמא פילפילה היתה בהריון ואיך היא המליטה פילפילונת קטנה, איך אבא פילפיל ואימא פילפילה והתינוקת שלהם שאך זה עתה נולדה חזרו הביתה והסופרת מתארת: ומכאן זה ציטוט: "הפילפילונת היתה מאוד עדינה וקטנה. היא לא ידעה לאכול בננות לבד ואימא פילפילה הניקה אותה היא לא ידעה לעשות פיפי מאחורי השיחים – ואימא פילפילה החליפה לה חיתולים. היא לא ידעה להתקלח במי האגם – ואימא פילפילה רחצה אותה וכך אמא פילפילה ואבא פילפיל טיפלו בפילפילונת הקטנה כל הזמן. אתן הבנתן את זה? כך אבא טיפל בה! כל הכבוד לו! אמא תניק, תחתל ותרחץ ואבא יקבל קרדיט. וכך זרקתי אני את הספר לערימת ה "למסירה"

ציבונה

New member
למה להתעצבן ../images/Emo123.gif

גם לנו יש את הספר. הרעיון - הכנה להרחבת המשפחה. ואנחנו עושים בו שינויים קטנים - או תוספות. כמו למשל : (ושים לב לבקיאות - אני בעבודה בלי הספר מול העיניים הכל מהזיכרון...) אבא פילפיל אהב את אמא פילפילה אמא פילפילה אהבה את אבא פילפיל ושניהם אהבו מאד מאד את פילפילון ואנחנו מוסיפות אחרי השורה הזו: זה כמו שאמא ציבונה אוהבת את אמא זגרב ואמא זגרב אוהבת את אמא ציבונה ושתינו אוהבות מאד מאד מאד מאד מאד את ציבונינה הקטנה שלנו... למה לזרוק לא חבל? תשנו קצת טקסט...

אבא גאה, רציתי לתת לך עצה דומה

בקשר ל"קוקו מחפש אמא". הסכמת איתי שזה ספר נפלא, אבל, אמרת, מדובר על אמא ולא אבא. הסתכלתי בתמונות, והן לא סטראוטיפיות. נראה לי שאפשר לקרוא לילד "טקסט גמיש", ובכל מקום שרשום אמא דובה, לקרוא אבא דב. גם גברת פינגווין, סוסת הים והג´ירפה, מצויירות די אנדרוגנוס.

זגרב

New member
אפשר לערוך שינויים

אפשר לצורך העניין לבצע איזו עריכה קטנה לספר, כך שיתאים יותר לצרכי המשפחה הספציפית ו-או יהיה יותר שוויוני. לא צריך לפחד מבלבול של הילד, והנה הדוגמה: במשך תקופה מסוימת היינו קוראות לקטנה את כספיון שעוזר ללויתן למצוא את אמא ואמא שלו. לזמן מה לא קראנו לה את הספר, בשבוע שעבר הקראתי לה את הסיפור וכשהגענו ללויתן הבוכה שאלתי אותה למה הוא בוכה, אז היא אמרה לי שהוא איבד את אמא ואבא שלו. הבנתי שהיא שמעה אותו בגן בגירסת ההטרו. אז אמרתי לה, לא, ללויתן שלנו, בספר שלנו בבית, אין אמא ואבא, יש לו אמא ואמא. וכך המשכנו לקרוא את הסיפור. וכך יש ספר בגן (הטרו) ויש ת´ספר של הבית (הגירסה הלסבית).

אבא גאה

New member
אני עושה את זה דיי הרבה

ומתחיל להתייאש..... יש ספרים שהם כ"כ מקסימים בעיני שאני מוכן לערוך (כמו "קוקו מחפש אמא" - שיש לו גם ערך מוסף - אימוץ) ספר כמו זה - אין לו שום ערך מבחינתי ולכן חבל לי להתאמץ - מעדיף לגשת לחנות הספרים הקרובה ולבחור לי אחר!

../images/Emo19.gifבוודאי שלכספיון יש ערך.

הוא מדבר על חברות, עזרה הדדית, גדול מול קטן, ואיך הקטן הוא דווקא הבוגר, החזק ובעל התושיה.

ציבונה

New member
נראה לי שהוא התכוון

למשפחת הפילפילים... ששם מספרים על איך אמא פילפילה הולכת לפינת היולדות ואיך הפילפילון מחזיק לה את הבטן ומרגיש את תנועות הפילפילה בבטן... גם לספר הזה יש ערך אבל אולי קצת פחות רלוונטי לאבא גאה ואשתו....

אופס...

ודרך אגב, הילדים שלי נהנים מאוד מספרים שאמורים להכין ילדים לקראת הולדת אח/אחות, למרות שאין לי שום כוונה להביא עוד ילדים לעולם. את ספר הפילים, נראה לי, ע"פ התאור כאן, שלא אצרף למדף הספרים שלנו. תודה על האזהרה.

למעלה