פינה חדשה - הוא אמר , היא אמרה - He said She Said

ki92

New member
אני אוהבת קיטשיות

אני מתרגשת ומתלהבת מעניין הקיטש כל פעם מחדש!
זה כמו ילדה קטנה שרואה בובת ברבי בחלון ראווה ומנדנדת לאמא שתקנה לה... הילדה לא באמת צריכה בובת ברבי, גם בטח כבר יש לה מליון בובות כאלה או אחרות בבית אבל יש משהו כייפי בלקבל את הבובה ולשחק איתה..

ובכן, יום האהבה זה אחלה יום להעניק מעצמך ולהראות אהבה וגם לקבל בחזרה.
לטעמי, אם מגזימים ומבזבזים המון כסף אז זה קצת מיותר ובאמת הופך למסחטת כסף אבל אם נותנים מתנה צנועה או עושים מחווה קטנה כמו ללכת למסעדה, למה לא? מה רע בלעשות קצת כיף!
כמובן, יום האהבה לא שווה כלום אם לא מראים אהבה בשגרה בדרכים אחרות המתבטאות ביום יום...
שום כסף ומתנות לא משתווה לדאגה, אכפתיות, הקשבה, אמון ועוד!
מה שווה שוקולדים ודובי אם בן זוגך בוגד בך מאחורי הגב למשל?

Shamy

New member
פינה חדשה - הוא אמר , היא אמרה - He said She Said

אז החל מהשבוע אני אעשה פינה דו שבועית כדי לא להכביד על הכותבים שלה...והיא פינה שבה אני מציגה אמרה / דעה/ כתבה שקשורה לבינו ובינה ושני כותבים גבר ואישה יכתבו את דעתכם עליה ואתם תדיינו מה דעתכם בעניין ותוסיפו..

הפעם - ולנטיינז' דיי (Valentines day) החג האהבה העולמי (הלועזי) , מצוין ב14.2 בכל מקום המקומות עוטים על עצמם פרוות ורודות ואדומות , לבבות , דובים וכולם חשים את קופידון באוויר וריח פרחים נישא שמביאים אהובים לבחירי ליבם / בחירות ליבם.

האמנם? התקשורת לא פעם טוענת שחג האהבה הלועזי הוא בסה"כ עוד תירוץ לכלכלה למסחטת כספים אנושית וחסרת תועלת וגורמת לנו לבזבז לא מעט כסף על כל העניין וכמובן איך לא ישנם את כל המריבות בין אוהבים הבטחת שתביא לי לא הבאת כו' וכו'..

He said : הגיגים ביום האהבה
============
אין כל פסול ביום אחד בשנה שייזכר כמשהו הראוי להדגש הנתינה.
אני גדלתי בתקופה בה הבינו-לבינה היה העיקר ולא הטפל.
הג'סטה של "פרחים לאישה",גם אצלי כבר לא היה מקובל.

מסעדה, בילוי, אינטימיות-זה היה יום האהבה שלי, די כמו ביומולדת.מה רע?

בשנים האחרונות יוצאים מהארון, וקיימת "השתלטות עוינת" על הערך המקודש הזה.
ב YES למשל רוכבים שבוע על "יום האהבה".
רק סרטים של בינו לבינו או בינה לבינה.

פסטיבלים של מיעוט, המנסה לצרכיו הוא לתפוס עוד תנונה או כותרת.
זה כבר, ויסלחו לי, ממש לא לטעמי.

מרק בריל.

מאת *-מרקי-קקטוס-*
=======================================================
She said : השבוע ציינו וולנטייז דיי, שהוא יום האהבה שנחגג בעבר בכל העולם ועם השנים נתפס גם בישראל.
אם ראית בונבונריות שוקולד בצורת לב, תחתונים ארוזים כמו פרח, ומלא דובונים- סימן שחג האהבה הישראלי או האמריקאי מתקרב.

אני מטבעי אדם מאוד קיטשי אבל כנראה שהבגרות והחיים שהתמלאו בדברים אחרים הורידו את הרמה של הקיטשיות שאני מוכנה לסבול.

אני כרגע בחו"ל, ופה כל הנושא של וולנטייז' מתחיל כמעט חודש לפני- אי אפשר לזוז מבלי לראות בלונים בצורת לב, מתנות שמשווקים לו ולה והכל יוצא בסוף מסחטת כסף גדולה. מנסים לגרום לבחור לקנות לבן/ת הזוג שלו מתנה כדי להראות אהבה וכנ"ל גם לבחורה.

מה שאני לא מבינה זה:
האם באמת צריך לחכות ליום מיוחד כדי להפגין אהבה- אהבה מפגינים ביומיום, לא מחכים ליום אחד מיוחד...
וגם, עד כמה ההשקעה הכלכלית שמשקיעים במתנה/יציאה אומרת השקעה של בן/ת הזוג- הרי אם כל השנה בן/ת הזוג לא משקיעים בכלל בקשר, לא מראים שום אהבה- מה יעזור יום אחד קיטשי במיוחד? צריך איזון... ולא לשכוח שמתנה גדולה לא אומרת אהבה גדולה. הכל נמצא בפרטים הקטנים, ביומיום- בזה שאני דואגת להדליק לבחור את מכונת הקפה לפני שיוצאת על מנת שישר כשקם יוכל להכין קפה ולא לחכות עד שהמכונה מתחממת. זה מתבטא בזה שהבחור גם אחרי יום עבודה מתיש יתנדב ישר להכין לי את הפירה הטעים בטירוף שלו כי יודע שאני ממש אוהבת. זה מתבטא בזה שהוא יראה משהו שממש מתאים לגן וישאל אותי אם לקנות או לא...

אהבה נמצאת בפרטים הקטנים, לא בעוד זר פרחים שנובל יום למחרת, או דובי גדול שמשתלט על הבית.

כותבת הודעה זו לא ציינה בכלל את וולנטייז דיי, בעלה דווקא ציין בקטנה והביא 2 עוגות אישיות מקונדטוריה ממש נחשבת (כי מה לעשות, אצלנו מציינים הכל באוכל ).

מאת פרפרי אהבה
======================================================

ואני שואלת...מה אתם אומרים? בואו לשתף

מתוקן, מתנצל, שגיאות סופר...

הגיגים ב(ל)יום האהבה
===============

אין כל פסול ביום אחד בשנה שייזכר כמשהו הראוי להדגש של נתינה.
אני גדלתי בתקופה בה הבינו-לבינה היה העיקר, ולא הטפל.
הג'סטה של "פרחים לאישה",גם אצלי כבר לא היתה מקובלת.

מסעדה, בילוי, אינטימיות-זה היה יום האהבה שלי, די כמו ביומולדת.
מה רע?

בשנים האחרונות יוצאים מהארון, וקיימת "השתלטות עוינת"
על כלל הערך המקודש הזה.

ב YES למשל רוכבים כשבוע על "יום האהבה".
רק סרטים של בינו לבינו, או בינה לבינה.

פסטיבלים של מיעוט, המנסה לצרכיו הוא, לתפוס עוד תמונה או כותרת.

זה כבר, ויסלחו לי, ממש לא לטעמי.

מרק בריל.

מאת *-מרקי-קקטוס-*

יוהו מרגישה סלבריטי פה

תודה על ההזדמנות ומעניין שיצא לנו דיעות הפוכות מבלי שום תכנון.

הבעיה עם החג היא כמו יום כיפור, החגים הם לא הבעיה.האנשים כן.

כמו שאנשים אומרים הדת היא מקור כל הרע בעולם, כי אנשים הרגו מליונים בעדה.
הדת אינה הבעיה, היא אכן די מעוותת בימינו ולא מובנת כראוי. אבל האנשים הם
אלו שהדרדרו עיוותו את המשמעות, לא עשו עבודה רוחנית כלל אלא רק רצחו כמו בהמות
בעבורה.
&nbsp
יום כיפור במקור אינו חג להיות בדין וחשבון בינך לבין אנשים אחרים אלא בינך לבין מקום וה' אולי. אנשים מעוותים את זה וחושבים שיום אחד בשנה הם צריכים להגיד סליחה, בפומבי, ברשת, בצורה מגעילה שמזלזלת במעמד הסליחה. מה שיותר נכון ורצוי זה להגיד סליחה במקום, ברגע הפגיעה, באותו יום, בצורה אישית ומכבדת את כל הצדדים.
&nbsp
לאחרונה החלטתי עקב העומס בחיים של כולם מסביבי, מילדים ביסודי ועד פנסיונרים, דרך הורים צעירים, מבוגרים וסטודנטים להפוך את יום האהבה לשבוע האהבה.
בלי קשר דעתי בנוגע לאהבה זה שצריך להפיק מכל יום, אינטראקציה ותקשורת
את המירב שניתן כדי לבטא את האהבה לזוגתי, ולקרובים.
&nbsp
המוות אינו מתרחש יום אחד רחוק בעתיד בלתי נראה כשהכל מסודר, הוא מתרחש עכשיו.
בהווה, בדרך חזרה מהעבודה. כדאי לבטא את הרגשות ויפה שעת אחת קודם.

למעלה