פינה חדשה-הכר את התקליט!

flowerboy69

New member
פינה חדשה-הכר את התקליט!

אז...את האלבום כבר מכירים...את השירים-גם... אבל האם אתם מכירים את התקליט? בפינה זו אכתוב על תקליטי הפלויד-אחד אחד לפי סדר יציאתם מבחינה אספנית יותר.אכתוב על גרסאות שונות ועל דברים מעניינים אחרים... 1967-the piper at the gats of dawn האלבום הראשון של הפלויד שנחשב לחדשני ופורץ דרךהוא יותר ממה שאולי חשבתם... הוא יצא באנגליה בגרסת סטריאו רגילה וגם בגרסת מונו.שני הגרסאות היו תחת חברת קולומביה בלייבל שנקרא בלק בלו כלומר המדבקה על התקליט הייתה שחורה ועליה אותיות כחולות עם שם החברה. גרסת המונו כוללת מיקס שונה מגרסת הסטריאו ולטעמי היא הדבר האמיתי-ניתן לשמוע אותה בהוצאה המחודשת שיצאה לפני כמה זמן על גבי דיסק. עטיפת התקליט המקורי-מה שאני מכנה "עטיפת הסמים"-כי התמונה של חברי הלהקה היא כמו מבט של אדם שלקח סם-היא מה שנקרא פליפ באק-כלומר יש מעין קיפול של התמונה כלפי החלק האחורי של העטיפה.סימן הכר זה ליווה את האלבומים הראשונים של הלהקה והראה על גרסה ראשונה(גרסאות מאוחרות כבר לא נעשו בשיטה זו). בארצות הברית התקליט יצא גם-בגרסת מונו וסטריאו בחברת טאואר אבל עם ליסט שירים שונה מהתקליט האנגלי-וכלל את הסינגל see amily play הגרסה הנדירה ביותר לתקליט היא ככל הנראה גרסת הפרומו-וויט לייבל-של התקליט המקורי שיצא ביפן.אותה גרסה יצאה על גבי תקליט צבעוני בצבע אדום וככל הידוע לי זו הגרסה הכי נדירה של התקליט-מוערכת ב20 א שח בערך.העטיפה של הפייפר מופיעה גם על גבי גרסת הסינגל היפנית של see amily play וזו הגרסה היחידה בעולם עם העטיפה הזו(זה אחד הסינגלים הכי נדירים-10 א שח לגרסה רגליה ו15 א ומעלה לגרסת תקליטון אדום וגרסת תקליטון אדום בפרומו וויט לייבל) גרסאות נדירות ומעניינות נוספות היא הגרסה הטורקית לאלבום-כשהעטיפה שלו היא מן צמח כזה במדבר-לא מזכיר כלל את העטיפה המוכרת... והגרסה הנפלאה והנדירה מאיטליה שיצאה בתחילת שנות ה70-עם תמונה מוכרת של הפלויד מאחורי כנסיה.שני הגרסאות מוערכות בין 1500 ל3000 שח. בשנות השמונים זכה התקליט לחידוש תחת הלייבל fame שהיה ברמה דיי נמוכה מבחינת איכות התקליט והעטיפה ולא הגיע לרמה המקורית של ההוצאות הראשונות. בשנת 1997 חברת emi הוציאה את התקליט מחדש תחת הכותרת back catalog שהיה בעצם חלק מהוצאה מחודשת של כמה מאלבומי הלהקה על גבי תקליטים(ודיסקים) ההוצאה המחודשת הייתה בגרסת מונו עם פולד אאוט כלומר עטיפה נפתחת עם גרסה מוקטנת של הפוסטר הידוע עם הגב של הבחורות העירומות בבריכה.על העטיפה הייתה מדבקה עגולה עם תמונת העטיפה של האלבום. התקליט הופיע גם בקופסא שהוציאה החברה-the 97 vinyl collection שכלל את כל התקליטים בהוצאות החדשות אך הפרוייקט נגנז לאחר כמה עוטקים בודדים כי לפי השמועה מישהו שקל את התקליטים וגילה שהם שוקלים מתחת ל180 גרם-מה שהחברה טענה-והוא התלונן(בטח זה היה ישראלי...)והייצור הופסק. אותה גרסת מונו מחודשת יצאה באותה שנה גם על גבי דיסק בתוך קופסא עם גלויות וחוברת וציינה 30 שנה ליציאת התקליט המקורי. האלבום מופיע גם כחלק מהתקליט הכפול a nice pair יחד עם התקליט השני-sacerful הוא מופיע גם בגרסה ההולנדית(נדמה לי) לתקליט הכפול שנקרא-milstons שעטיפתו היא העטיפה של הפייפר וכוללת גם את sacerful וגם בגרסה הרוסית לתקליט שנקראת 67-68 וכוללת גם היא את piper ואת sacerful יחד. נראה לי שזה העיקר לגבי האלבום הזה... שאלות?תגובות? flowerboy69

למעלה