פינה חדשה- הקליפ האבוד

אסי אש

New member
פינה חדשה- הקליפ האבוד

דוגרי, לא הסתכלתי בדפים הישנים של הפורום, אז ייתכן שכבר חשבו על זה קודם, לפני , לא משנה. אני אכתוב על קליפ מהאייטיז שפשוט לא רואים כבר, וכולם מוזמנים להוסיף תגובות על הקליפ הנוכחי וגם על קליפים אבודים משלהם. הקליפ הנדון הוא - the riddle של ניק קרשאו אני זוכר את הקליפ רק מזהו-זה (קוטנר כמובן) ומאותה תקופה ששמו את הקליפ בערוץ 1 , בטח קצת לפני ערב חדש או משהו. ומאז בכל שנותיי בצפיה ב- mtv או ב-vh1 - כמעט עשור שאני מחובר לכבלים פשוט לא ראיתי את הקליפ!, ומדובר על אלפי קליפים שצפיתי - איך תמיד אני מפספס אותו... הרציניים שבכם יודעים על איזה קליפ מדובר, אני אתאר אותו: ניק קרשאו הולך בתוך בית עם דלתות שלא נגמרות, מעין מבוך, ובכל חדר יש דברים מאוד מוזרים ומפתיעים, למשל שפתיים של אדם על הקירות ששרים וכו´ בסוף הקליפ הוא יוצא מהמבוך, מסתכלים מלמעלה ורואים סימן שאלה -? וניק נמצא בנקודה של הסימן שאלה, ומיד אח"כ בא ליצן בבגדי ליצן ומאופר ודורך על הסימן שאלה. לדעתי - הקליפ בליגה של take on me של aha , או money for nothing של ה -dire מיודעינו עד כאן ...

yoavsegev

New member
חחחחח.....

אני לא ממש מכירה את הקליפ הזה של ניק קרשאו אבל אני יכול להעיד ש"טייק און מי" זה קליפ ע-נ-ק!!!

turrican

New member
אכן קליפ ישן ונדיר

בזמנו לפני כמה שנים VH1 הקרין את 100 קליפים הכי טובים של האייטיז והקלטתי איזה 4-5 קסטות , נדמה שהיה שם את הקליפ הזה. אכן קליפ מגניב ושיר טוב מאד. הבנתי לפני שנה שנתיים יצא דיסק לא רע של ניק קרשאו ויש שם אולי חידוש או שתיים ללהיטים שלו מהעבר. לגבי הפינה זה טיפה בעייתי כי קשה לזכור קליפים מהאייטיז חוץ מכמה בודדים כמו : Take on me כי אנשים פשוט שוכחים..אתה יודע זה היה מזמן.. חבל שאי אפשר לשלוח קליפ+הודעה בפורום..אהה? תודה שזה יכול להיות אדיר!! נ.ב. ברוכים הבאים לפורום

אסי אש

New member
חן חן

טוב שקיים הפורום הזה, לרכז את כל פריקי ה-80. לשלוח קליפ זה רעיון לא רע, זה ישים אם גם משתמשים בטכנולוגיה קצת יותר משוכללת של דחיסת וידאו, וגם משתמשים בפס רחב בגלישה באינטרנט. נו, אולי עוד שנה שנתיים ... לי דווקא יש זיכרון מוצק בקשר לקליפים מהאייטיז ולפעמים אם יהיה לי כח אני אתן איזה תיאור של קליפ לטובת ההתרפקות על הנוסטלגיה... איתגור קטן- verfab sprout - king of rocknroll מישהו זוכר? אגב , גם זה היה בזהו-זה, אבל הוא פחות נדיר

קליפ נפלא

וזוכרת שהזכיר לי משום מה את עליסה בארץ הפלאות. מיני דמויות לא ברורות, חדרים נסתרים, מפתחות מתעופפים להם באוויר. קליפ מצויין, ואף ניק קרשו בעצמו היה הברקה של שנה-שנתיים (i won´t let the sun go down on me ו dancing girls). לגבי א-הא ו take on me, יצירת מופת, וכל מילה מיותרת. והערה: למה כוותך שקשה לזכור קליפים מהאייטיז??? את הקליפים הנוכחיים קשה לי לזכור היות ובכולם יש אלמנט ריקוד בלתי פוסק, חולצות בטן ובמקרים רבים אפילו בלי זה, שום הברקות שעולות במוחי כרגע. לעומת זאת, קליפי האייטיז היו מחלוצי התעשייה: את money for nothing שכחת? את every breath you take של פוליס עם משחקי האור והצל המדהימים ???

turrican

New member
נכון.. אבל..

נכון היה כמה קליפים בלתי נשכחים מהאייטיז אבל אני טוען שהם היו בודדים . לגבי השיר הראשון שהזכרת הוא של טום פטי ושוברי הלבבות- don´t come here no more והוא אכן קליפ יפהפה וגם שיר טוב. היה לו עוד קליפ מ-ד-ה-י-ם עם השחקנית קים בסינגר הפצצה. זוכרים?

HiGhWaVe

New member
קודם כל הקליפ הזה מופיע די הרבה...

אני אישית ראיתי אותו כבר איזה 5 פעמים (ואני ממש לא צופה קבוע בMTV או VH1). דבר שני , אם אתה כל כך רוצה לראות אותו , תחפש אותו בתוכנות שיתוף כמו קאזה וכו´ (ככה אני השגתי אותו , דרך אגב
) ויש לו עוד כמה שירים טובים BTW כמו : I won´t let the sun go down on me Wouldn´t it be good Wide Boy

HiGhWaVe

New member
קודם כל הקליפ הזה מופיע די הרבה...

אני אישית ראיתי אותו כבר איזה 5 פעמים (ואני ממש לא צופה קבוע בMTV או VH1). דבר שני , אם אתה כל כך רוצה לראות אותו , תחפש אותו בתוכנות שיתוף כמו קאזה וכו´ (ככה אני השגתי אותו , דרך אגב
) ויש לו עוד כמה שירים טובים BTW כמו : I won´t let the sun go down on me Wouldn´t it be good Wide Boy

../images/Emo24.gifקליפים אבודים...

איך אפשר לשכוח קליפים מהאייטיז?! כל קליפ היה סרט ממש! מ-ה-מ-מ-י-ם! ניק קרשואו בכלל היה מחביביי. הקליפ של the riddle הוא מצויין, והוא באמת מזכיר נורא את עליסה בארץ הפלאות, לפי דעתי, טווידל-די וטווידל-דם אפילו מופיעים שם לכמה רגעים.
יא-אללה. איזו נוסטלגיה. מי זוכר למשל את הקליפ של tears for fears לשיר שלהם pale shelter? אותי למשל, הוא נורא הפחיד עם הקטע של הבחורה בבריכה...ואז מכניסים פנימה תנין
הממ...
. או את דונה סאמר עם "עובדת קשה בשביל הכסף"...ממש סרט קולנוע. או culture club והקליפים המצחיקים שלהם ל"קארמה קמיליון" או "כנסיית המוח המורעל"....ג´יזס! אני משתמש בשמות העיבריים!
זה כל כך להיט-בראשי...
או הקליפים המושקעים של "יוריתמיקס" - love is a stranger ו - here comes the rain או אלטון ג´ון, שבכלל לא רמז שום דבר כבר אז....סתם היו לו בחורים יפים בקליפים שלו
אוח...זה לא נגמר...יש עוד המון. אהוד מנור - תודה. שבת שלום!!!

turrican

New member
אפרופו קליפ מדהים

הקליפ הכי מדהים שראיתי זה הקליפ שי יוריתמיקס לשיר לא לא..SWEET DREAMS אלא I´ts alright baby coming back גם בגלל האנמציה המהדימה , גם בגלל השיר הנוגה והיפה וגם בגלל המשמעויות העמוקות שבשיר. it´s alright - baby´s coming back , כנראה שקרה משהו למושא אהבתה (החבר הקרוב ) והיא מנסה להרגיע את עצמה (או את סביבתה) שהילד שלה (החבר האהוב) יגיע ואין ממה לחשוש. יש בשיר עומק וגעגועים למשהו נכסף , שכנראה לא ישוב עוד , והרצון להחזיר אותו גובר על הרציונל ולכן היא משכנעת אותנו שהוא אכן כן יחזור. איזה שיר מדהים!!

one caress

New member
?why cant i be Robert Smith

ובל נשכח את ה-cure: קליפים סהרוריים מטורפים
ומ צ ח י ק י ם להקה שהגדירה את המושג-eccentric! קול צפצפני,שמופק מתינוק מפונק שאיזושהי דודה חסרת רחמים כרגע צבטה אותו ...whaaaaaaaaaaaaaaaaaaaay can´t iiiiiiiiiii ליפסטיק אדום,(אח, היו זמנים...) שיער שחור כעורב,(סטייל איש הקש ב-wizard of ozz) ופני הירח העגולים של האושייה המרתקת הזו --> הם מסימני ההיכר של החוצן המיוחד הזה. להקה של אדם אחד עם כישרון של תזמורת שלמה. close to me- רוברט ושות´ כלואים באיזה ארון על קצה הצוק, ומתחילים להדרדר למצולות הים. אבל לאט לאט הם מתחילים להסתגל לסביבתם ולהרגיש כמו בבית; בגדים מפוזרים לכל עבר, חיות ים מפלצתיות מתחילות לארח להם לחברה. וכולם שם מרחפים... תמונה כובשת-רובי מנסה להשתחרר מאחיזתו החונקת של תמנון אדום שנראה כמו צ´רציל... lullaby- ספק חולם ספק ער, רוברט שוכב חסר אונים במיטה, מכווץ כולו מרוב פחד, כשהוא עטוף כולו בקורים , מנסה להשתחרר מהמלכודת שנטמנה לו. הוא גם הנטרף וגם הטורף. fave highlight-רוברט נשאב לאיזו ישות בלתי מזוהה, אך משום מה לא מראה כל התנגדות... או, והכינור...- בן הנעימות הידועות בעולם. the 13- ביזאריות בשלבים מתקדמים עלי להתוודות: עד שה"כלה" ,שהייתה בחדר, השילה את מלבושה העליון, ופתחה ב-cat fight עם ה"זמרת" מהטלוויזיה-- לא חשדתי לרגע ב"שתיהן"... רוברט שוכב סרוח באיזה חדר נידח במוטל,מטושטש. ליפסטיק מרוח, יד ימין חבושה, עיניים מפלבלות לכל עבר-עד שמתמקדות בטלוויזיה הפתוחה. ושם,הוא רואה את עצמו מנגן כחלק מלהקת ליווי של איזו זמרת, שמקומה יכירנה בהופעות מסובסדות לוועדי עובדים. בינתיים דמות הלבושה בבגדי כלה מתחילה לנוע בחדר ולהמרח על רוברט. ואז דפיקה בדלת; המסך פורץ למציאות(כמו שושנת קהיר הסגולה...) הזמרת מופיעה בפתח ושתי הנשים הולכות מכות. ודברים משונים מתגלים... אני לא יכולה להמנע מלהצביע על הקריצה למציאות שבקליפ כידוע, רוברט סמית´ היה גם גיטריסט מלווה בלהקת siouxie& the banchees (וזו התמונה שאנו רואים בטלוויזיה.) וכידוע הוא גם נשוי לחברת ילדות שלו, (שאותה מגלמת הדמות בשמלת הכלה.) הקנאה היא זו שמין הסתם מציתה את נקודת החיכוך כאן אבל, זה ששתיהן מתגלות כגברים--> על מה/מי זה מרמז? -על המין הנשי ומנהגיו? -או, על טעמו של רוברט? להקה ייחודית וגדולה

Ahhhhhhh, Robert...

Why Can´t I Be You זה אחד הקליפים הכי חמודים שטים פופ עשה לקיור. אחרי הצילומים הוא אמר בראיון: "זהו! זה הקלים שתמיד רציתי לעשות! הקיור רוקדים!!! אני לא מאמין שאני רואה את זה!!! הם גמורים!!!" חיחיחי

ואם כבר מדברים קליפים...

כמה מילים אחרונות בקשר לקיור...: The Walk, Lets Go To Bed, Never Enough קליפים קורעים מצחוק. אני מתה עליהם... ואם כבר קליפים קורעים מצחוק, אז כל הקליפים של אדם אנט ראויים לפסל "צחוקים המילניום" כי... וואו... זה פשוט כיף לראות אותם. דפוקים כאלה... :p קליפ אבוד? של סינדי לאופר מאמצע השמונים שהיא מסתובבת במערה ואז היא רואה שלד וצווחת מפחד. הקליפ הזה נורא הפחיד אותי בתור ילדה. בכלל, כל שנות השמונים הפחידו אותי בתור ילדה... הממממ. בעיקר רוברט סמית´. הממ?

one caress

New member
prince charming, prince charming

...ridicule is nothing to be scared of
אלה יקרה, את בהחלט צודקת. כבר לא עושים חגיגות קולנועיות שכאלו.

אכן קליפ דגול מרבבה

מלא בגיי-אייקונס מלבבים. גם הקליפ של Ant Rap היה לגמרי לא רע.

הקליפ של Ant Rap...

הוא _באמת_ אחד הגרועים. זה מגוחך עד כדי כאב... אבל צחוקים לראות את הפרצופיים המפודחים של חברי הלהקה כשהם צריכים ללבוש ת´דברים המפגרים האלה ולעשות כאילו ממש אכפת להם וזה המקום שבו הם רוצים להיות... LOL... אבל אם כבר צחוקים, ראיתם את הקליפ של Puss´N Boots? זה בתקופה שאדם הגיע למסקנה שהוא סקסי להחריד ושהוא חייב להראות את זה לעולם. האמת? צודק. ככה? כל השאר די דבילי (אדם מחופש לעכבר שגונב גבינה משולחן של מלך, שמתעצבן ומנסה להתחכם לו... המשך יבוא בשבוע הבא?...
) בקיצור, קטעים אתכם, תשארו.
תכף יבוא קוסם...

שני אגבים

א. גירסת הסינגל של ant rap (שליוותה את הקליפ) לוקחת בגדול את הגירסא ב- LP ב. אגב המסקנה של אדם שהוא סקסי להחריד. מישהו יודע מה נטיותיו המיניות של הנ"ל (כלומר, בתקופה שהוא לא מאושפז). כן אני יודע - לא קשור למוזיקה ודי רכלני, אבל כזה אני: נמוך מים המלח.

מה שבטוח....

הוא _לא_ הומו. אני לא בטוחה בקשר למרקו, אבל הוא __לא__ הומו... ברזומה שלו היו הת´ר גרהאם ואמנדה דונהו... והוא היה נשוי לאיזה דוגמנית בת 12 ממנה יש לו ילדה בת 4 בשם לילי... הוא התגרש ממנה כי הוא טוען שהוא הרווק הנצחי. ושוב, איך לא ראינו את זה בא?...

למעלה