פינה חדשה נפתחה....

פינה חדשה נפתחה....

עדכון דו-שבועי במצב שביתת החמשושים משבט שיקמה. אז ככה, לטובת מי שלא קרא או סתם לא זוכר איזו הודעה ארוכה-ארוכה שכתבי פעם על זה שהעיפו לנו את המדריכים אני אספר בקצה (אני אנסה לפחות....) מה קרה: היו לנו שני מדריכים שלא ממש הסתדרו ביניהם, הם כל הזמן רבו והיו להם חילוקי דעות ממש רציניים – דברים שקשה להתפשר עליהם, הם משכו את זה מתחילת שנה עד ליפני חודש בערך ואז החליטו לפנות למרכז שיעזור להם לפתור את הבעיה. המרכז בחר בדרך הקלה – העיף את שניהם והביא לנו שני מדריכים חדשים. מדריכה אחת ממש אחלה, שמיניסטית מהשבט שלנו, ומדריך חוץ אחד אחרי צבא שלא מוציא מילה מהפה. ואנחנו לא מסכימים!!! אנחנו רוצים בחזרה את המדריך שלנו... הבעיה בהתחלה הייתה שרצינו רק אותו חזרה ואת המדריכה לא, כי הרבה ילדים בקבוצה לא ממש הסתדרו איתה, אבל עכשיו היא החליטה לעזוב את השבט, ככה שלא צריכה להיות בעיה שיחזירו לנו רק את המדריך. אבל המרכז לא מסכים, הוא אומר שנעשתה החלטה לטובתנו ואנחנו צריכים לכד אותה. אנחנו אומרים שזה לא לטובתנו בכלל. המדריך הזה הדריך אותנו כבר מכיתה ח´ – והוא מכיר כל אחד ואחד מצוין, נקשרנו אליו ממש והוא זה שהכי טוב לנו, הוא זה שיכול להוציא מאתנו את המקסימום, אבל המרכז בשלו. ועכשיו לעדכון: בתגובה לזה החלטנו לשבות! לבוא לפעולות בזמן, עם חאקי מלא ועניבה (דבר שקודם לא היינו עושים...) להיתנהג יפה בת"סים השבטיים ואחר-כך לשבת בצד ולא להסכים לעבור פעולה. בהתחלה חשבו שנישבר אחרי פעם אחת, אז לא התייחסו אלינו, המדריכים החדשים ישבנו איתנו צחקו איתנו והכל היה סבבה, פעולה הבאה שהמרכז ראה שאנחנו לא נוותר הוא אמר למדריכים החדשים לקחת אותנו לשיחה, להסביר לנו שככה זה לא ילך ושאנחנו חייבים לקבל מה שנקבע, ושעכשיו אנחנו סתם מתנהגים כמו ילדים קטנים ושחבל על הזמן שמתבזבז כי צריכים עוד להעביר לנו מלא דברים ועוד ועוד ועוד זיבולי מוח. – אבל אנחנו בשלנו, לא עוברים פעולות אם לא מחזירים לנו את המדריך. פעולה אחר-כך היה זה המרכז שזיבל לנו את השכל, אחרי זה בא ראש השבט בכבדו ובעצמו לדבר איתנו... אבל לא איכפת לנו, אנחנו שובתים! בפעולה האחרונה נימאס למרכז, זו הייתה פעולה שבטית חגיגית לכבוד פסח, הוא כנראה לא רצה שנהרוס לו את החגיגה... אז אחרי הת"ס הוא העיף אותנו מהשבט ואמר שלא ניכנס לשם יותר אם אנחנו לא מתכוונים לעבור פעולה. אנחנו ממש התבאסנו, חשבנו שהכל הולך ושנצטרך לוותר, אבל לא! אחרי שכל השבט יצא (ביחד!!!) לפעולה הזו של "חפש את האפיקומן" (יעני חפש את המטמון) ואנחנו נשארנו בדד בחוץ, בא המרכז ודיבר איתנו, הוא אמר שאם נמשיך ככה אז יש סיכוי שהוא יחזיר לנו את המדריך שלנו.... ברוב טמטומו הוא נתן לנו מוטיבציה להמשיך לשבות! אבל לא שמחנו יותר מידי, בזמן השיחה כולם חזרו ולשבט אחרי שהם נהנו לאללה בפעולה, והם התחילו לערוך סדר פסח... (הסבר קטן: אצלנו באזור יש כזו מסורת שבתי הספר עושים סדר פסח, יש הגדה עם כל מיני שירים מיוחדים ותפקידים והצגות.... והסדר הזה זה אחד הדברים הכי שווים בעולם!) והסדר הזה.... בחיים לא היה לנו סדר שבטי.... כל-כך רצינו להשתתף גם!!! עמדנו בחוץ מבואסים והסתכלנו בזמן שהמדריך (הישן) שלנו מנסה לשכנע את המרכז שייתן לנו גם להשתתף, הרי אנחנו חלק מהשבט! אחרי איזו שיחה של חצי שעה בינם... שהסדר כבר כמעט ניגמר, יוצא אלינו המדריך מבואס, כמעט בוכה ואומר שכמה שהוא ניסה, המרכז לא מרשה לנו להשתתף.... התבאסנו חבל"ז... אבל כדי לא לבאס את המדריך עוד יותר אמרנו שלא נורא... נתגבר על זה... והבטחנו שבשנה הבאה שאנחנו נהיה בשכב"ג נארגן סדר פי אלף מהסדר הזה... אני מקווה שנצליח לקיים
! זהו.... הסתיים העדכון, שהפעם היה ארוך מתמיד בגלל שהוא היה עדכון של איזה 5 פעולות. אשמח לקבל תגובות על ההתנהגות שלנו, הצעות לשיפור, וכו´... אז שיהיה לכולם חג כשר ושמח.... נועה.

ברור!!!!

הוא מת לחזור!!! מה אתה חושב שאם הוא לא היה רוצה לחזור היינו עושים את זה? אני חושבת שאנחנו עושים את זה יותר בישבילו מאשר בישבילנו... אנחנו ממש חשובים לו... אנחנו ה"פרוייקט" שלו, הוא לקח אותנו בח´ שהיינו חרא של גדוד ועכשיו הוא עשה מאיתנו תותחים, והיה חשוב לו לסיים את זה ליראות שייצאו מאיתנו מדריכים.... הוא כל שבוע בערך יושב איתנו, מדבר איתנו, נותן לנו עצות מה לעשות, ומעודד אותנו שלא נישבר... בקיצור, כן! הוא מת לקבל אותנו חזרה!

מה כל כך קריטי, יש בערך חודשים

לסוף השנה... במקומך הייתי פשוט שומר על קשר טוב עם המדריך הזה, ומנסה להיות מאוד, מאוד, מאוד נחמד אל המדריכים החדשים בגלל שהם עושים בסוף את השיבוצים להדרכה בשנה הבאה.

זה מה שנורא - יש רק חודשיים!

תבין, אלו מדריכים שאנחנו ביכלל לא מכירים, לא קשורים אליהם ובחודשיים - שלושה שנישארו עד סוף שנה הם צריכים להעביר לנו ים חומר, וכי גרוע להעביר אותנו הבטחה!!! ואנחנו לא רוצים אותם, אנחנו חושבים שלמדריך שהיה איתנו עד עכשיו מגיע להעביר אותנו את ההבטחה ורק לו מגיע ליקבוע את השיבוצים האלו כי הוא זה שמכיר אותנו באמת, יודע מי אנחנו ומה טוב לנו - לא המדריכים החדשים האלו שגם אם נירצה מאוד מאוד לא נספיק להכיר אותם כמו שצריך ביגלל שאין זמן. נועה.

אני נדהם

היוזמה שלכם זה דבר מבורך, כנראה שאת לא פוסטמה כמו שחשבתי שאת (כן, זאת מחמאה, אני פשוט לא טוב בזה במיוחד), עם המרכז יצאו מניאקים, תעברו הלאה, לרכזי הנהגה... או לפחות תאיימו, בצופים, כמו במשפט, צריך להיות בקיא במערכת כדי להסתדר.

תודה באמת על המחמאה....

דבר ראשון הכי חשוב - תודה על המחמאה.... אני שמה לב שאתה לא טוב בזה במיוחד, ותתחיל להיתאמן כי התכונה הזו לא תעזור לך בחיים....
ולענייננו, איך ניפנה לרכזי ההנהגה? אין לנו שום קשר אליהם, לא מכירים אותם.... אתה יודע איך אפשר להגיע אליהם ביכלל? וגם אם זה רק בתור איום אנחנו צריכים לדעת איך עושים את זה כדי שנדע לאיים... אבל, אני חושבת שהמרכז יתעצבן אם נעשה דבר כזה, הוא עוד יותר ייכעס עלינו אם נוציא את הבאלגן הזה מחוץ לשבט ונעשה לו פאדיחות בהנהגה...
ניראה, אולי באמת אם כלום לא יעזור נאיים בזה ואפילו ננסה לקיים.... תודה על הרעיון

תפנו לגזברות

הגזברות מנוהלת על ידי שכב"ג ולא על ידי בוגרי שבט, הם בטח יעזרו לכם ויש להם את כל הנתונים הביורוקרטיים שאפשר לרצות.

מה???

אתה מדבר על שבטים מסודרים אולי... בשבט שלנו אין דבר כזה שניקרא "גזברות".... אבל חייב להיות איזה גוף שאחראי על הכספים וכל זה, אז שפשוט החניכים לא יודעים על זה ביגלל שהשכב"ג לא אחראי על זה אלא המרכז ו\או ראש השבט...

123barbi

New member
חבל שלא החזירו לכם אותו

אני מקווה בשבילכם שאחרי כל מה שאתם עושים יחזירו לכם את המדריך שלכם!

למעלה