פינה חדשה-פציעות בספורט!

פינה חדשה-פציעות בספורט!../images/Emo101.gif

בפינה זאת אני אתייחס לפציעות שונות שנגרמות בגלל הספורט, ודרכי הטיפול בהם. והפעם.... קרעים בגידים- גידי השרירים עשויים מרקמת חיבור חזקה, צפופה ולא אלסטית. באמצעות הגידים השרירים מתחברים לעצמות, וכך הם מניעים אותם. המבנה הרקמתי של הגיד מאפשר לו לשמש כמעביר כוח. סיבי רקמת החיבור (קולגן) מונחים בגיד מקביל לקו המתיחה שלו (ציר אורך של הגיד), עובדה המאפשרת לו לעמוד בפני מאמצי מתחיה גדולים. גידים עלולים להקרע, או להיפגע מתהליכים דלקתיים ולעבור שינויים ניווניים. קרע חלקי בגיד נקרא בפי העם "מתיחה של הגיד". הקרע מתבטא בעאב עמום המופיע כאשר פועל השריר המחובר אליו. קרע מוחלט (שלם) בגיד יגרום לחוסר יכולת של השריר לבצע תנועה. לכן, כאשר נקרע גיד של שריר חד-ראשי חשוב, יש צורך לתפור אותו כדי לאפשר את הנעת המיפרק. הטיפול כאשר נקרע גיד אחד מתוך שניים בשריר דו-ראשי אין מנתחים, והספורטאי יכול להמשיך בפעילותו למרות הירידה הקלה בכוח השריר. משך ההחלמה של גיד קרוע חלקית, או גיד תפור, הוא בין ארבעה לשישה שבועות. מעניין לציין כי חוזקו של הגיד תואם לכוחו של השריר. ככל שהשריר חזק יותר, גם הגיד שלו יהיה חזק יותר, שאם לא כן, היה השריר החזק קורע את הגיד שלו. יניב
 
המשך............

דלקת בגידים דלקת בגיד עלולה להתפתח כתוצאה מאחת הסיבות הבאות:- 1. גירוי מקומי 2. נזקים קלים ומתמשכים 3. חבלה חיצונית ראוי לציין, כי השימוש במונח "דלקת" במקרה זה אינו מצביע על דלקת זיהומית (חיידקית), אלא על דלקת רקמתית, המתבטאת בנפיחות, באדמומיות, בחום מקומי, בכאב מקומי ובהפרעה בתפקוד. הטיפול דלקת בגידים מטופלת באמצעים שמרניים, כגון קירור, עיסוי, טיפולים חשמלאיים, מנוחה ושימוש בעזרים אורתוטיים (מדרסים,בולמי זעזועים)
 

Be Real

New member
בדיוק בשבילי..

קרעתי את הגיד באצבע ואני כבר שבוע לא הולך לאימונים. שבוע הבא בעזרת השם אני חוזר אחרי שנתתי קצת מנוחה לאצבע.
 
../images/Emo101.gifפריקת כתף באימון.......

מיפרק הכתף הינו מיפרק כדורי, המהווה את מקום המפגש שבין ראש עצם הזרוע לבין השקע המיפרקי של השכמה, המפרק מאפשר תנועה בשלושה מישורים ובינהם. הוא מחוזק היטב באמצעות מספר רצועות ומופעל על-ידי שרירים חזקים. מיפרק זה עשיר מאוד בתנועה, אך מבנהו הארכיטקטוני אינו יציב במיוחד, ולכן אנו עדים לפציעות רבות במיפרק וברקמות סביבו. מבין נזקי הספורט השכיחים והקשים בכתף ניתן לציין את הפריקה בכתף, הפריקה בכתף מתבטאת ביציאת ראש הזרוע אל מחוץ לשקע המיפרקי. יציאת הראש גורמת לנזק לרקמות העוטפות את המיפרק כגון קופסית, טבעת סחוסית, שרירים ורצועות; כמו כן עלולה לגרום גם לפגיעה בעצבים ובכלי הדם העוברים ליד המפרק. הפריקה במיפרק הכתף מלווה בכאב חזק, בשינוי צורת הכתף ואי יכולת להניע את המיפרק. הטיפול הטיפול הראשוני במקרה של פריקה כולל קיבוע היד והצמדתה לבית החזה והעברת הנפגע לבית חולים. בבית חולים תוחזר עצם הזרוע למקומה, ותבוצע בדיקה לתקינות כלי הדם והעצבים העוברים ליד המיפרק. הספורטאי יישלח לביתו כשידו בתוך מתלה הקשור לצוואר, או כשכל הגף העליונה, בצידה הפגוע, קשורה לבית החזה באמצעות תחשובת אלסטית דבקית. קיבוע הכתף יהיה למשך 3 שבועות. לאחר מכן ניתן להתחיל בטיפול פיסיותרפי להורדת הנפיחות, להנעת המיפרק בכיוונים ובטווחים מותרים ולחיזוק השרירים. הפעלה מוקדמת מידי, או הפעלה לא נכונה של המיפרק לאחר פריקה, עלולה לגרום לאי-יציבותו, וכתוצאה מכך- לפריקות חוזרות בעתיד. כאן המקום להזהיר מפני ניסיון להחזיר את ראש הזרוע למקומו על ידי מי שאיננו מומחה לכך. החזרה בלתי נכונה עלולה להסתיים בפגיעה קשה ובלתי הפיכה בעצב ולגרום לשיתוק שריר הדלתא ולאיבוד בתחושה באיזור הכתף!
 
למעלה