פינה חדשה

MAMALY

New member
פינה חדשה

שלום כולם
אני MAMALY או כמו שקוראים לי בבית "השף גליצקי"
שף קונדיטור ושוקולטיירית בהתהוות לקראת פתיחת עסק עצמאי מיוחד במינו
פותחת בהזמנת מנהלת הפורום את הפינה החדשה
עיצות בעניני בישול, קונדיטוריה, ניהול מטבח הכנת ארחות מהירות ובריאות (לא אני לא מהטבעוניים ולא צמחונית נורמאלית לגמרי רגילה)
אמא לשלושה ילדים קטנים - שמנסה תמיד לגוון בכל דרך ןועוד שנייים של החצי מנשואים קודמים שכמובן הם גם חלק מהבית שלנו בלתי נפרד!
עסוקה מאוד , 5 בנים ובעל שאוכלים המון טפו בלי עין הרע

כל שאלה בנושאים של ניהול כספי של הקניות, מה עושים עם שאריות, איך ממחזרים, איך שומרים על טריות איך מכינים סופשבוע וכל מה שקשור ועולה על דעתכן
הנני כאן, מתכונים שלא צלחו, תיקון שגיאות, הצעות ייעול, סיעור מוחות טיפים וכל מה שעולה לכן בראש או בבטן.

מידי יום ראשון תיפתח הפינה והנושא להיום:

שאריות משבת!
מה עושים איתן, מה זורקים, איך שומרים, ואיך מתארגנים נכון
עכשיו אתן!

MAMALY

New member
חלות של שבת - מרשה לעצמי להתחיל

אני לא אוהבת חלות בכלל - אני מאוכלי הלחם האחיד הפשוט אבל חלה לשבת זה מסט - מה גם שהבעל שלי אוהב קיוש וכל העסק הזה עם אלוהיו אז יש חלות
אחרי שבת הן כבר יבשות ותמיד תמיד נשאר

לא זורקת ליונים, לא זורקת לחם כל עוד אין לו עובש כמובן

מה עושים עם החלות???. המון דברים
1. קרוטונים למרק או לסלט
2. לחם מטוגן (רצוי מחלה מתוקה)
3. מטגנת קלות וטוחנת עם עשבי תיבול יבשים ושומרת לתיבול שניצלים או קציצות או פשטידות- מטגנת קודם קלות את הפרורים בשמן או בחמאה (מעט שמן) אפשר גם עם שומן אווז מי שיש לה - נותן טעם מעניין
4. פשטידת חלה ופודינג - יש באינטרנט מתכונים משונים תמיד אני ממציאה משהו , הוא דיי מתוק.
5. חלה יבשה תבוא טוב מאוד בתוך מרק עוף במקום אטריות - נסו טעים מאוד
6. ריכוך קציצות - כמעט תמיד ביום א' יש קציצות בבית והחלה נכנסת פנימה קציצות יוצאות תמיד רכות יותר עם מעט חלה רטובה בפנים
7. טוסטים לבית הספר עם מילויים שונים
8. קורנפלקס מלוח!!! - בתור אמא שעושה את הממתקים והחטיפים לבד יש לי מתכון בפיתוח לקורנפלקס מלוח שזוללים בלי חלב כמובן אבל יוצא יופי כשמערבבים אותו עם גבינה לבנה - במקום הביסלי הגועלי.......ומשכנע ילדים סרבניים לאכול גבינות- בדוק זה עובד.

א לכן יש מתכונים מענינים לשחזור נשמח לשמוע.

MAMALY

New member
המתכונים לא חשובים יש המון מתכונים אבל....

מי שרוצה לאפות חלה לבד צריכה לשים לב לעקרון אפיית הלחמים והחלות
ראשית להקפיד על הכמויות הרשומות במתכון - ממלימה ל המתכון לחלות של קארין גורן הוא קל מאוד ומצליח גם למי שלא מנוסה באפייה של חלות - למתחילים , לביתיים אני אחפש לכן מתכון פשוט יחסית - אלופת הפשטות היא קארין.

ראשית להשתמש בשמרים טריים כמתואר במתכון זה מאוד מאוד קל אם לא רשום במתכון שמרים טריים או יבשים לא לשים את הכמות שכתבו לבדוק טוב טרי מול יבש הערכים שונים יש וטבלאות באינטרנט שמראות בדיוק את הערכים הנכונים להמרה.

שלישית - סבלנות והתפחה נכונה של התערובת

בצק ללחם צריך לתפוח יש ללוש בצק כזה במיקסר לפחות 10 דקות לשחרר את הגלוטן בקמח שתהייה קשירה.
טיפ חשוב נוסף - מלח תמיד בסוף! מלח מפריע לעבודה עם השמרים 2 דקות אחרונות של הערבוב מתוך ה 10 דקות מינימום - להוסיף את המלח

מי שממהרת ורוצה התפחה מהירה - את התנור אפשר להפוך לתא תפיחה מקצועי בקלות
לתנור כבוי!!!!! להכניס סיר מיים רותחים התנור יתמלא אדים והטמפרטורה תעלה ל 30 מעלות שזו טמפרטורת התפחה מעולה זה יקצר זמן התפחה בחצי (בקעיץ זה מיותר תודה לאל... הקייץ שלנו מעולה להתפחה)

מתנצלת האפרוח שלי ברח מהמיטה אני חוזרת להמשך עוד מעט.

דינהלה1

New member
הגעת לי בזמן

אני מחפשת מתכון לבראוניס ללא אגוזים או שקדים כי הבת שלי פשוט לא אוהבת..או, איזה תחליף אפשר להוסיף למתכון במקומם? אשמח לרעיונות

MAMALY

New member
בראוניז ללא אגוזים

קודם כל לא חייבים לשים בבראוניז אגוזים או שקדים בכלל. בכל מתכון שקיים אצלך הורידי אותם.
המטרה היא לא רק הטעם של העוגה אלא המרקם הקרנצ'י שמוסיף הרבה כי בקונדיטוריה מתיחסים גם למרקמים ואוהבים את העירוב של קרם וקרנצ' בפה.

אני הייתי מחליפה את האגוזים בפצפוצי אורז - ניתן לקנות בסופר חבילה ענקית של פצפוצי אורז דיי בזול , זה לא מתקלקל כלל באחסנה נכונה יבשה ואטומה (לא במקרר!!!)
זה יכול לתת את הקרנצ'יות.
בנוסף אפשר לפזר מעל לבראוניז שטרויזל - מין בצק פריך פרורי - בכל מתכון של בצק פריך לאפות ב 170 מעלות 15-20 דקות לקרר ולפורר מעל לעוגה ייתן לך קרנציות מעולה מלמעלה - יש לזכור לרדד את הבצק הפריך כמה שניתן ולשים לב לפעמים דרשות רק 10 דקות עד שישחים ואז לפורר מלמעלה.
טיפ חשוב - בצק פריך לא לערבב במיקסר הרבה כמה סיבובים וזהו למרקם פרורי ולמקר לחצי שעה אחרת הוא יצא אבנים)

אגב - פצפוצי אורז זה ממתק אחלה לילדים - המיסי שוקולד מריר או חלב (בזהירות שלא ישרף מומלץ מעל סיר מיים חמים ) ערבבי פנימה פצפוצי אורז (תני לשוקולד קצת להתקרר)
אפשר לקצוץ מעט פירות יבשים ולהוסיף, להכניס לתבניות קטנות ואם אין אז בכף על תבנית שטוחה לשטח עיגולים בגודל ביס פלוס, להקפיא ויש לך ממתק נפלא.

יש עוד אפשרות - שבבי וופל - פייטה קוראים לזה, ניתן לרכוש בחנויות המתמחות באפייה שבבי הוופל נותנים גם קרנצ'יות והם טעימים להפליא.

אגוזים בלי קשר הם תזונה מעולה לילדים נסי לתת לה לטעום את הפקאן הסיני - יש בסופר ובחנויות התבלינים, הם מתוקים וטעימים.

MAMALY

New member
ממתק אגוזים לילדים שמכינים לבד! (עם אמא ביחד)

נתת לי חומר למחשבה...
ילדים לא אוהבים אגוזים וחבל הם בריאים מאוד ומזינים מאוד
אבל ילדים לא אוהבים חתיכות באוכל......
שקדים גם אני לא ממש אוהבת..

קודם כל חשוב להכיר אגוזים בכלל יש סוגים רבים
אגוז הלוז הוא טעים בעיקר בשוקולד חלב
אגוזי ברזיל - טובים יחד עם חמוציות (בהריון גיליתי את זה... אבל זה באמת טעים גם כשלא בהריון....)
הפקאן הסיני מככב בית שלנו כממתק בפני עצמו מתוק נפלא
אגוזי מלך הם קצת מרים ילדים לא אוהבים אותם
פיסטוק חלבי - אפשר להשיג מחיות של פיסטוק הן נהדרות וניתן להוסיף אותן למתכונים רבים. (בחניות המתמחות)
אלו האגוזים הנפוצים ביותר

בבית שלנו הילדים כמובן סלדו מאגוזים היה לי חשוב להכניס את זה לתפריט אז הכנו אגוזים מתוקים לבד לבד
מאוד קל דרושה זהירות רבה כי מקרמלים את האגוזים עם סוכר וסוכר רותח גורם לכוויות איומות נא לא להתפתות להכניס אצבע לטעות שורף נורא!!!!!

ערבבתי 3 סוגי אגוזים
לוז
פקאן רגיל
שקדים קלופים

לא קצצתי אותם השארתי שלמים

בקלחת כוס סוכר
נא לא לערבב
לא צריך להוסיף מיים
לתת לסוכר להנמס בעצמו
אפשר כשהוא מתחיל לגלות סימני המסה לתת ערבוב קל קטן
תראו שמתגבשים גושים - לא להבהל זה שלב נורמאלי
מהר מאוד הסוכר יתחיל לשנות צבע ומרקם מענבר בהיר ועד לחום כהה - יש עשם לא להבהל
עכשיו זה תלוי בטעם אם אתם רוצים טעם חזק ודומיננטי או חלש
לפי הצבע לשים לב מענבר ועד חום כהה

את האגוזים לפזר על תבנית קטנה מעל נייר אפייה
כשהסוכר הגיע לצבע חום לא כהה מידי
לשפוך בזהירות על האגוזים שיכסה את הכל
ולהניח בטמפרטורת החדר עד שיתקרר
יתקבל מעין סוכריית אגוזים
לשבור לחתיכות קטנות - זה קישוט נפלא לעוגות בכלל וממתק בפני עצמו
לבעלי אני מוסיפה שבבים של צ'ילי חריף......

נכון - סוכר..... יותר בריא מסוכריית טופי ובמידה הנכונה זה טעים.
אחסון בצנצנת אטומה.

אגב אותו קרמל , אותו סוכר ענברי שנוצר מהחימום אם מוסיפים לו בזהירות!!!!!!!!!! שמנת מתוקה קרה (מתיז להזהר לעבוד בסיר עמוק) לאחר הוספת השמנת למעשה הפסקתן את בישול הסוכר , לכבות את האש, לערבב בזהירות רבה וקיבלתן רוטב טופי!!! נפלא מעל עוגות
לרוטב טופי אפשר להוסיף מלח גס נותן עקיצה נהדרת
גם את רוטב הטופי אני ניסיתי על תערובת אגוזים יצא נפלא - לא לדחוף אצבעות חם נורא להתאפק!!!!

טים לעבודה עם רוטב טופי - אפש רלחמפ מעט את השמנת המתוקה לא לרתיחה רק חימום קל ויתיז פחות הטעם ישמר.

MAMALY

New member
את יכולה לערבב גרנולה במקום אגוזים

וגם קורנפלקס...... אני אישית לא אהבתי את הבראוניז עם קורנפלקס הוא לא עמד כ"כ טוב באפייה אבל נסי

lora bel

New member
שלום לך

שאלה קצת אחרת..
היכן ניתן לרכוש בזול (עד כמה שניתן) שוקולד 5 ק"ג 70%
חייק?
תודה

למעלה