פינה חדשה

LuCkY SoB

New member
פינה חדשה

יש לי רעיון לפינה חדשה נראה אם מישהו יאהב את זה לפינה קוראים פינת מה קשור???(שמות חדשים יתקבלו בברכה) אז ככה כל שבוע נציג בפינה הזאת משהו תמוה בפוטבול. זה יכול להיות חוק מטומטם,שחקן דפוק שלא יודע מהחיים שלו,או סתם תהיות על עולם הפוטבול המורכב והמסובך.אנחנו ננסה לקבוע מה לעזאזל הקשר בין אותו חוק/שחקן/משהו אחר למשחק הפוטבול.אפשר גם לראות פה ירידות על שחקנים או קבוצות שאנחנו פשוט מעוצבנים מהם או שסתם שונאים(אהמ אהמ ניו אינגלנד). אז קדימה לעבודה אני יתחיל ואני רוצה לראות פה עדכון שבועי כי יש הרבה דברים לקטר עליהם בפוטבול.

LuCkY SoB

New member
הסנטר

אני לא הרבה זמן חובב פוטבול אבל אף פעם לא שמעתי על איזה סנטר שכולם רוצים אותו בקבוצה שלהם. זאת אולי העמדה הכי מנודה. מי שהופך להיות סנטר קנה לעצמו אלמוניות מוחלטת. מה לעזאזל התפקיד שלו?? אז הוא מעביר את הכדור לקוורטרבק בתחילת כל מהלך ומתנגש בשחקן הראשון שהוא רואה מולו ו...זהו! את זה גם יכול לעשות מאמן ההגנה בהנחה שהוא שוקל יותר ממאה קילו. לא היה עדיף להציב במקום הסנטר עוד גארד שיגן על הקוורטרבק? אני בטוח שרוב הגארדים בליגה יודעים להעביר כדור מיד ליד. באמת היו צריכים להמציא עמדה חדשה בשביל שחקן כזה??? אני פונה לאנשים המבינים פה בפורום, האם יש סנטרים מוכרים וטובים שמשחקים היום וששיחקו פעם? (שאקיל אוניל וקארים עבדול ג'אבר לא נחשבים)

Reshefgarcia

New member
תשובות....

יש...בהחלט יש סנטרים "טובים"... לריידרס לדוגמה יש מסורת ארוכת שנים של סנטרים טובים... ג'ים אוטו הוא אחד מהם,והוא גם בהיכל התהילה... בימינו ישנם פחות סנטרים שנחשבים לממש "טובים" אבל עדיין קיימים.. לדוגמה : קווין מאווי מהניו יורק ג'טס,שנבחר כבר כמה שנים ברצף לפרו-בולטום ניילן מהברונקוס הוא גם דוגמה טובה מאוד,וגם הסנטר של הניינרס,ג'רמי ניוברי,נחשב כבין הטובים בליגה... ודבר שני... אנהי כלל לא מסכים עם הקביעה השרירותית שלך שהסנטר יכול בסה"כ להיות סתם עוד גארד... זה לא מדויק,סנטרים חייבים להיות הטובים באנשי הליין משתי סיבות עיקריות,1)ראית מה קורה כשיש סנאפ גרוע? ב 90% מהזמן זה יגמר בפאמבל,וב 100% זה יגמר בזה שהמהלך שרצית להוציא הולך פייפן...ככה שסנטר חייב להוציא כדורים טוב,זאת לא יכולה להיות "משרה חלקית" של איזה איש ליין אחר... הדבר נכון בעיקר בשערי שדה ופאנטים שבהם הסנאפ קשה במיוחד. 2)להיות סנטר זה אולי הכי קשה מבין הליין מבחינה של חסימות יריב... וזאת בגלל הסיבה הפשוטה שלפחות בשתי השניות הראשונות אתה חוסם כשאתה משתמש ביד אחת בלבד,עד שהיד שהוציאה את הכדור מתמקמת,ודבר שני,אתה לא בעמדה יציבה כמו שאר אנשי הליין,ולכן קל יותר להדוף אותך במהלכי ריצה במיוחד... שם לב,שמהלכי ריצה שלא יוצאים לפועל בד"כ מתחילים בזה שמרכז הליין לא החזיק מעמד...כנ"ל לגבי סאקים של קווטרבק...למרות שהרוב מגיע מהצדדים,עיקר הלחץ על הקווטרבק מגיע מהמרכז,מה שמכריח אותו לברוח הצידה ולאכול את הדשא... והכל קורה כשהסנטר שלך לא טוב... לסיכום... טעות בידיך ידידי...הסנטר הוא ממש,אבל ממש לא מיותר...

LuCkY SoB

New member
תגובות

קודם כל אתה צודק בזה שיש סנאפים קשים במצבי בעיטות ובשביל זה אכן צריך שחקן מיומן שידע להוציא את הכדור כמו שצריך. אבל רוב הסנאפים הם פשוט העברה של הכדור מתחת הרגליים של הסנטר אל הקוורטרבק, שהQB שלך יודע לתפוס כדור זה לא אמור להיגמר בפאמבל. אתה גם צודק שאתה אומר שלהיות סנטר זה אחד התפקידים הקשים בליין בגלל שהוא נמצא בעמדה לא יציבה, וזאת עוד סיבה לשים גארד הר אדם במקומו כי הגארדים יותר חזקים פיזית ויותר גדולים מהסנטרים, ולכן יותר קשה להפיל אותם.

dbroncos

New member
עוד קצת

הסנטר הוא אכן שחקן חשוב ביותר. אל תעז לזלזל במישהו ששוקל 130 + ק"ג. לעולם. במיוחד לא כשאלו 130 קילו אתלטיים ביותר ... ואכן, זו עמדה מסובכת למדי, הכי קשה בקו ההתקפה, כי יש לו הכי הרבה משימות. אל תשכח שבשביל להוציא סנאפ, במשחק חוץ, מול קהל רועש, משתמשים ב silent count, עוד משהו שהוא צריך לזכור, כי אין סיכוי שהוא ישמע את הקווטרבק אם הוא עומד נגיד בעמדת השוט-גאן. בקיצור - יש כבוד דודי

LuCkY SoB

New member
הבהרות

אז כנראה שלא הבנתם... הודעותי הקודמות נכתבו בציניות מסוימת וזאת כל המטרה של הפינה החדש שפתחתי - לקטר על כל דבר שבא לכם הכל בצחוק כמובן. מצטער שלא הבהרתי זאת קודם לכן. כמו שהזכרתי מקודם אני לא ממש מומחה כמו אלה שמגיבים פה בדר"כ, לכן חשבתי שתפקידו של הסנטר שטחי אבל כנראה שטעיתי. הפינה שלי נוחלת כישלון חרוץ ביום הראשון להקמתה, אבל אני מקווה שתוסיפו לקטר כאן, כי אחרי אנחנו ישראלים וישראלים אוהבים לקטר.

למעלה