פינוי בינוי והחלטה לגבי דירה עתידית

פינוי בינוי והחלטה לגבי דירה עתידית

הי, מדובר בפינוי בינוי בהרצליה. כיום בניין רכבת ישן 3 קומות, 18 דיירים סה"כ.
כיום אני קומה 1, 115 מ"ר, 5 מדרגות מהקרקע, יש לי מרפסת דק עם ירידה לגינה משותפת, 5 חדרים, דירה כייפית, קרובה לבי"ס וגנים כך שהילדים שלי הלכו ברגל, אין כביש, ממש אטרקטיבית למשפחה עם ילדים וכלב. הולכים לבנות 7 קומות, הקבלן החליט להעלות את הדיירים המקוריים לקומות 4,5,6 כדי ליצור שיוויוניות והוא מקבל את הקומות הראשונות+פנטהאוסים. ניסיתי ליצור קשר עם בעלי דירות הקרקע כמוני ולבדוק איתם מדוע הם מוותרים על הקירבה לאדמה אך רובם בכלל לא גרים שם ולא אכפת להם לעלות לקומה 4 העיקר שיקבלו דירה חדשה 130 מ"מ+מחסן+מרפסת+25 מ"ר. נישארתי לבד במערכה. אני בקשר עם אדריכל הפרויקט שדווקא מאוד אמפטי ומקשיב ויחד אנו מנסים למצוא פתרון. הוא אמר שאם אני מתעקשת על דירת גן, כלומר גינה בטאבו, בשל עקרון השיוויוניות, גודל הדירה יהיה רק 120 מ"מ. אני מנסה להגיע להחלטה מה כדאי (דירת גן קטנה או דירה בקומה 4 עם מרפסת) ולא מצליחה, הוא גם טוען שהדירה תהיה חשוכה וללא אוויר ושאני טועה בהחלטתי כי הדירה בקומה 4 מרווחת יותר, תהיה גדולה יותר, מוארת ועם יותר אוויר. אני מבינה את האינטרס שלו אבל אולי הוא צודק? מנסה לבדוק יתרונות וחסרונות:
קרקע:
יתרונות-גינה קטנה, אין צורך במעלית, דירה יחודית 6 דירות גן מתוך 50, למשפחות עם ילדים קטנים קל ונוח להתנייד כך שבעתיד יהיה יותר קל להשכיר לאחרים ולעבור לגור בכל מקום אחר, גינת ירק פרטית שלי.
חסרונות-אולי תהיה חשוכה, אולי ללא אוויר, 120 מ"מ במקום 130, אולי יהיו שכנים מלכלכים מלמעלה, יתושים בקיץ אז לא תמיד נהנים בגינה.
קומה גבוהה- יתרונות: אור, אוויר, דירה מרווחת וגדולה יותר.
חסרונות - מעלית (תמיד גרתי על הקרקע כך שאני לא כ"כ מכירה).
אני מנסה להאחז בקרקע בכל כוחי כיוון שהיום זה דבר שהולך ונעלם אל מול כל הבניינים הגבוהים שנבנים, אבל אולי אני טועה? איך מחליטים? האם יש בעל מקצוע שיכול לעזור לי לקבל החלטה? (לבעלי זה לא משנה (-:) כך שאני מתחבטת עם עצמי בעיקר.
תודה, אשמח להארות.

למעלה