פינוי מגרש מפסולת לפני הבניה

ronomri

New member
פינוי מגרש מפסולת לפני הבניה

אני בונה במושבה מזכרת בתיה. לצערי - מספר קבלנים ניצלו את המגרש שלי לצורך השלכת פסולת בניה בתחום המגרש. על מנת להוציא את אישורי הבניה כעת מהמועצה הם מבקשים שאנקה את המגרש ואיישר אותו. מאחר שאצטרך במהלך הבניה להוסיף אדמה בחלק האחורי של הבית (על מנת להגביה אותו) חשבתי להשתמש בערימות החול ששפכו לי במגרש עם שאריות האבן (לפחות בחלק הבנוי של המגרש). הקונסטרוקטור אמר לי שמאחר שהיסודות הן כלנוסאות אין עם זה בעיה ושחבל להתחיל להזמין משאיות לפינוי (אם ממילא אצטרך למלא באדמה). מדובר באדמה שתהיה מתחת לבית ולא באזור שתהיה בו גינה. האם מישהו ניתקל בדילמה הזאת? לפנו? ליישר וזהו? תודה

fireman

New member
תעשה דבר כזה.

תביא טרקטור, תיישר את המגרש ותרכז את כל הפסולת בנקודה אחת פנה למועצה ודווח שישרת את השטח וריכזת את כל הפסולת בנקודה אחת ודרוש את אישורי הבניה. אם לא תקבל אותם פנה לועדת הערר המחוזית לתכנון ולבניה ואני מבטיח לך שתקבל את ההיתר שלך מהר מאוד כי הם לא יכולים לכפות עליך לנקות את השטח לפני שהתחלת או לפני שסיימת את הבניה. מה גם שאתה לא בנית במגרש....מהיכן הגיעה הפסולת? אותך לא מעניין שהקבלנים של השכנים זרקו את הפסולת שם....תאשים את המועצה בזה על חוסר אכיפה של שפיכת פסולת בניין. בוועדת הערר המחוזית לתכנון ולבניה ידך על העליונה ומה גם שהגשת ערר לא עולה לך כסף. המועצה לא יכולה לדרוש ממך לנקות את השטח לפני מתן אישור בניה אלא לדרוש ממך לפנות כל פסולת בניה שנותרה לאחר סיום תהליך הבניה לאתר פסולת מורשה לצורך קבלת חתימת פינוי פסולת מהרשות המקומית ולצורך קבלת טופס 4. אני הייתי מציע אפילו לפנות כבר עכשיו לאחת מועדות הערר המחוזיות על אי מתן היתר בניה מהסיבה המוזרה הזו. באיזה אזור בארץ מדובר? איזה מועצה מקומית? אני אוכל להפנות אותך לגורמים המתאימים.

fireman

New member
לאחר בדיקה נוספת

המועצה המקומית לא יכולה לחייב אותך להזיז אבן בכדי לקבל היתר בניה. אל תביא טרקטור ואל תנקה שום דבר. פנה לועדת הערר המחוזית לתכנון ולבניה. שוב, באיזה מועצה מקומית מדובר?

הרי אין ממש דילמה

את המגרש חייבים לנקות בכל מקרה במוקדם או במאוחר . תביא טרקטור שיחפור בור לא גדול בחלק שמיועד למילוי ובניה , שיקבור את הפסולת ויכסה אותה עם האדמה שהוצאה מהבור .

fireman

New member
הוא לא צריך לעשות את זה כתנאי

לקבלת היתר בניה באופן חד משמעי. אין שום סיבה להשקיע יום עבודה של טרקטור בכסף בגלל כמה ליצנים במועצה המקומית.

בינא

Member
קבירת פסולת בניה - עבירה על החוק

גם אם אתה קובר פסולת בניה במגרש "שלך", אתה עובר על מספר חוקים. מומלץ לא להיתפס בעבירות מסוג זה. זה מתסכל ויקר כשנתפסים. מומלץ לא לקבור פסולת בניה בכלל, ובטח שלא במגרש שלכם. כיצד למנוע מצבים כאלה? רצוי לצלם מגרש כשרוכשים אותו, בעיקר אם יש כוונה לתכנן ולבנות עליו. באיזורים בהם בונים הרבה, קבלנים, מיקסרים וסתם "מלכלכים מקצועיים", ינס לנצל מצבים בהם מגרשים אינם "זוכים לביקור" במשך זמן ארוך ו"נוחים" לכניסה ושפיכת פסולת בתוכם. מומלץ לגדר מגרש כזה ולשים "מכשולים" כמו אבנים גדולות, כדי למנוע מצבים אלו. כמו-כן מומלץ מאוד לצלם את מצב המגרש מידי חודש ולהתלונן בכתב למועצה מהקומית על כל שינוי במצב, כמו גזילת קרקע, חפירה, זריקת פסולת, תוך דרישה מהמועצה לטיפול בנושא. מי שדורש, כאזרח משלם מיסים, מהרשות המקומית - גם מקבל. לרשות המקומית יש אמצעים לפינוי פסולת, הצבת שילוט מרתיע, שליחת פקח וכיוצא באלה אמצעים, כדי למנוע הישנות מקרים כאלה.

fireman

New member
אתה נלחם בתחנת רוח.

אני אספר לך את שקרה לי מניסיון. אנחנו את הבית שלנו התחלנו לבנות ב1999. בנינו שלד קומפלט והוא נעזב כמו שהוא קרוב ל6 שנים. אנחנו ברחוב היינו הראשונים שהתחילו לבנות, וגם אלה שסיימו אחרונים לבנות מכל מיני סיבות. במהלך אותן 6 שנים מעבר למטרים של עשביה שצמחה שם כל השכנים שפכו את כל הפסולת שלהם, מפסולת בניין ועד לענפי עצי הדקל מהסוכות שלהם ברבות השנים ועד לעיתונים, אני במהלך הניקיון של השטח מצאתי עיתון ידיעות משנת 2001. בשורה התחתונה שילמתי לקבלן רק על הפינוי של כל הפסולת כמעט 2000 ש"ח (כולל האגרות) מבחינת כמויות מדובר בכמות של 3 משאיות עמוסות לעיפה. לא אבנים ולא שלט ירתיעו איש, חבל על הכסף שתשקיע בשלט ובהצבת האבנים, לרוקן שאריות בטון מהמשאבה זה בדיוק הסטת ידית ולחיצה על כפתור ויש לך גוש בטון של 300 ק"ג תקוע באמצע המגרש. צריך בדיוק 3 שניות לשפוך 4 טון זבל מכף של שופל. אל תהיה נאיבי, חבל על הזמן שלו ושלך. מה שהוא כן יכול לחסוך כאן זה את עלויות ההובלה של הפסולת ואת עלויות עבודת הטרקטור להעמיס את הפסולת כי במהלך בניה של בית אתה לא יכול להציב מכולה, אף קבלן פינוי לא יתן לך מכולה ל4-5 חודשים. כאשר יום עבודה של טרקטור זה 1200 ש"ח לערך ועלות הובלה של משאית בנסיעה מיוחדת לפינוי פסולת זה עוד אלפיה מדובר בעלויות לא מבוטלות. לפנות למועצה זה לתת כוסות רוח למת, אין עם מי לדבר וחבל על המאמץ והטלפונים. ובכלל אנחנו טוחנים מים. לרשות המקומית אסור (חד משמעית!) להתנות מתן היתר בניה בניקוי המגרש. כמו שכתבתי לו, בועדת הערר המחוזית הוא יקבל את ההיתר למורת רוחם של הועדה המקומית של המועצה. שלחתי לו במסר מפורט מאוד למי לפנות ומתי, שם הוא יקבל את הסיוע המקצועי ביותר שיביא אותו לתוצאות ממשיות.

בינא

Member
מסכים אתך בכל הנוגע למתן ההיתר

ע"י הועדה המחוזית ונושא ועדות הערר ומסכים אתך שאין למועצה זכות לעכב את הסכמתה לתת את הרשות לו.ב.ע. "זמורה"* לתת את היתר הבניה. (*למזכרת בתיה אין ו.ב.ע. שלה). מתוך הכרות של מועצת מזכרת בתיה ודרכי התנהלותה ומתוך הכרות עם היועצת המשפטית שלה ודרכיה, יעצתי לשים את השלט ואת המכשולים/סלעים אם יש בשטח וזאת כדי להבטיח את האיום על המועצה, של תביעה משפטית מוצלחת... הם "יבינו" את הרמזים האלה, אם יוסיפו לזה מכתב דרישה לפינוי הפסולת ואם לא, היועצת המשפטית כבר "תסביר" להם.

למעלה