פינוי עצמאי של פצועים

inbale

New member
פינוי עצמאי של פצועים../images/Emo104.gif

יש לי רושם שלאחרונה רבים המקרים שבהם בני משפחה מעדיפים לפנות חולים ופצועים לבית חולים ברכבם הפרטי. לפני חודש הובאו אלינו שני אנשים מבוגרים ללא רוח חיים ברכב הפרטי של בני המשפחה. לפני מספר חודשים הובא לחדר המיון פועל זר עם שבר ניתוק ברגל מרוסק לחלוטין...הבוס הביא אותו למיון ופשוט ברחחחחחח...לא יואמן. האם לדעתכם הדבר נובע מחוסר מודעות של אנשים לחומרה של הענין? התעריפים של מד"א?

טומי*

New member
לדעתי בגלל המצב../images/Emo104.gif

יש רושם בציבור שהאמבולנסים של מ.ד.א. נמצאים כל הזמן בפיגועים ולא רוצים להפריע.מהניסיון שלי בזמן חרום ישנם הרבה פחות נסיעות מה שבזמן רגיעה.כך היה במלחמת שלום הגליל ובמלמחת המפרץ. היכן את עובדת?

EX

New member
שניהם../images/Emo101.gif

לפי דעתי שניהם - לרוב אנשים ללא ידע רפואי אינם מודעים כלל לחומרה של המצב, אני מתנדב במד"א ויצא לי הרבה פעמים לחלץ אנשים מהרכב שלהם בחניית חדר מיון, אנשים עם שברים שהיו צריכים אמבולנס ,ובגלל שהתפנו לבד עשו לעצמם נזק חמור יותר. דוגמא קיצונית יותר לפני שבועיים בחניית האמבולנסים שבחדר מיון אסה"ר הגיעה אישה ברכב פרטי מחוסרת הכרה עם בצקת ריאות. אני חושב שגם התעריפים של מד"א משפיעים, אנשים מעדיפים לחסוך בכםף ולהתפנות לבד וכך גורמים לעצמם יותר סבל ונזק. ולצערי יש אנשים שפשוט אין להם עודף כסף ולא יכולים להרשות לעצמם לזמין אמבולנס. חג שמח

urizv

New member
פינוי../images/Emo104.gif

לגבי הבוס והפועל. כנראה שהפועל הוא לא חוקי או שהבוס לא מכיר את החוק. מפני שקרה לי מספר פעמים שהבוס העדיף להזמין אמבולנס מאשר לפנות את הפועל במונית או אפילו ברכיבו מפני שעל פינוי באמבולנס הוא מקבל החזר מביטוח לאומי. בכלל יש בעיה מפני שאנשים לא מכירים שיש להם זכות לקבלת החזר ממקופת החולים.

מעשה שהיה כך היה ../images/Emo13.gif ../images/Emo104.gif

לפני איזה מליון שנה הייתי באסף הרופא אחרי מקרה(אמנון אולי אתה זוכר את זה...) בכל מקרה עמדתי מחוץ לאמבולנס ודיברתי עם מתנדב נוסף שהיה איתי במשמרת... מאחורי האמבולנס נעצר רכב ואישה יצאה ממנו ובקשה מאיתנו לעזור לה עם מיטה או כיסא להעביר את אבא שלה (בנאדם מבוגר) לבית החולים... בכל מקרה היה לו שבר מאוד מאוד מאוד כואב באגן (הוא התפתל מספיק) והיינו צריכים לטלטל אותו מהרכב למיטה שלנו למיטת בית החולים... דבר מאוד לא נעים עם שבר כזה... במקרים כאלו התעריף לא משפיע... אלא אם כן לבת מאוד לא אכפת מאביה מה שאני מאמינה לא נכון... בכל מקרה אני חושבת שאנשים לא חושבים באותו רגע... כסבא שלי לפני 8 שנים חטף CVA אמא לשי וסבתא שלי עמדו משהו כמו חצי שעה בלי לדעת מה הן עושות איתו ועם אצמן... רק כשאבא שלי הגיע הוא אמר לאמא שלי שצריך להזמין אמבולנס ורץ והתקשר ל101.... לפעמים בגלל הטראומה או בגלל ההלם מן העיניין לוקח לאנשים זמן לקלוט מה קרה ויכול להיות שזו הסיבה שהם מסיעים את הפצועים והחולים רכב שלהם... אוהבת
חן

Ally E

New member
../images/Emo104.gif פינוי עצמאי

לדעתי זה נובע גם בגלל התעריפים של מד"א שבואו נודה לא זולים במיוחד, והעובדה שרבים מאנשים (כמו שנאמר כאן קודם) לא יודעים שמגיע להם החזר מקופה"ח אז הם מעידיפים לפנות עצמאית. וגם אולי אנשים חושבים שאם הם יפנו את החולה/פצוע עצמאית הם יכולים לחסוך בזמן, עד שהם יזמינו אמבולנס עד שהאמבולנס יגיע ועד שיפנה החולה / פצוע ידיע מהר יותר לביה"ח. לדעתי הרעיון שהם עלולים להחמיר את מצבו אפילו לא עלה להם בראש. מקווה להמשך יום שקט
Ally

למעלה