פינוי שאריות חפצים לאחר עזיבת דירה

shmuelbuz

New member
פינוי שאריות חפצים לאחר עזיבת דירה

שלום!
בבעלותי דירה השוכרים שלי הפסיקו לשלם חשבונות. מפה לשם, כעת הם הודיעו לי שהם עזבו את הדירה (כנראה נכון, אין אורות בדירה כמה שבועות). קבענו ביננו שהשוכרים ימסרו לי את הנכס לפני כשבועיים, אך הם לא עומדים בהתחייבות זאת.
בהנחה שהם לא מתגוררים בנכס יותר אלא, כי הוא משמש כמחסן לחפצים - מה האפשרויות הריאליות שלי?
בכוונתי לפרוץ לדירה ולהחליף מנעול. אני לא מתכוון לזרוק חפצים לרחוב או משהו, פשוט להכנס לדירה ולהכין אותה להשכרה. לצבוע, לסייד וכו. תוך כדי לתת הזדמנות ראויה לאנשים לאסוף את שארית המטלטלין שלהם.
אני מבין שפעולה כזאת לא מעוגנת בחוק, אבל אני מבין שאם אלך לכיוון של תביעה וכיוצ"ב אשלם כספים לא מבוטלים. אני חושב שאם מדובר בעלות נזקים כספיים שאני עלול לשאת בה בעקבות תביעה מצד השוכרים, אני מוכן לקחת את הסיכון. אינני רוצה, אם זאת, לערב בנושא משטרה\תיק\נושאים פליליים. האם קיים חשש כזה במקרה שלי?

להבנתי באם השוכרים עזבו את הדירה

ולא מתגוררים בה - הדירה פנויה מהדייר. (היגיון).

מצד שני יש חוזה. אבל החוזה הסתיים עם הקביע של תאריך עזיבה - ועזיבה בפועל.

כאן צריך להוסיף סוג של שכל ישר להביט ולראות מה הם השאירו מאחור ! באם מדובר בדברים בטלים או רכוש רב ערך ?

אולי גם לפנות אליהם על מנת לבחון האם הוא מודים בעזיבת הנכס - כי אם לא יש כאן הגדלה של החוב.

בכול מקרה לפני כניסה לדירה והחלפת מנעולים - מציע לך לשוחח עם עורך הדין האזרחי שלך לפי החוזה, הרכוש שהושאר ועוד - ולבקש ממנו חוות דעת ספציפית.

Jonny1002

New member
בנוגע לחפצים הישנים של הדיירים, יש מצב שהם שווים לא מעט כסף

לאחר שתפתור את התסבוכת המשפטית...וככל שהדיירים החצופים לא יגיעו איתך להסדר, קח בחשבון שככל שיש בתכולת הדירה חפצים ישנים, אתה יכול להרוויח בעבורם סכומי כסף משמעותיים. אם אתה זקוק לפינוי דירה המכילה פריטים עתיקים או ישנים, אתה מוזמן לימור קשר.

למעלה