פינות חמד בגינתי

מינהר

New member
שמחה מוקדמת. הבורסות בארופה וארהב צנחו

אמש. גם בארץ --העליות בשל ההסכם עם התורכים חלפו מהר. וארדואן מצהיר שימשיך להתערב באלאקצא. אבל לפני הרוסים הוא התנצל טוב טוב על הפלת המטוס. הגודל קובע מאוד, גם הקוטן, שלנו.

יוליקה

Member
מנהל
כיון שאני בכלכלה לא כל כך מבינה

אני מביאה לכם פוסט שכתב אחי הבוקר בפייס...
זהו פן נוסף להתנגדותו של ליברמן להסכם עם הטורקים...

Gabi Abadi

כולנו ניזונים מהתקשורת אשר משפיעה על דעת הקהל ובכך כל אחת ואחד מתבצרים בעמדתם. אך בין מהדורות החדשות, לבין כותרות העיתונים מסתבר שמתפרסמים מאמרי מערכת שונים שחלקם גם בעיתונות האינטרנטית. שם לפעמים אני מצליח לקרוא מאמר שיש בו כל כך הרבה הגיון שלמעשה שופך אור על כל המציאות שבה אנו חיים. לאור הסכם הפיוס עם תורכיה, מסתבר שליברמן עומד להתנגד לו במסגרת הדיון שיתקיים בקבינט. הוא לא מוכן להיות חותמת הגומי של ביבי. התנגדותו של ליברמן אינה נובעת בגלל דיעות ימניות. היא נובעת מהסיבה שליברמן הוא המריונטה של פוטין בתוך הקבינט. הסיבה ,שביבי הוא נציג חברת "נובל אנרג'י" ואילו ליברמן נציג חברת הגז הרוסית "גזפרום". לשתי החברות האלה יש אינטרסים מנוגדים זו לזו. נובל אנרג'י צריכה את הצינור התורכי כדי לייצא את הגז שלנו לכל העולם ואשתו, ולכן שלחה את ביבי לתורכיה עם דמי הפיוס בסך 80 מיליון שקלים כדי שיסדר את האופציה הזו. בכך ביבי לקח לרוסים את אחד הלקוחות הטובים שהיו להם, התורכים. פוטין לא מקבל את השינוי הזה ולכן הוא שולח את המריונטה שלו כדי שזו תטרפד את ההסכם כדי שהרוסים ימשיכו למכור לתורכים גז כפי שהיה עד כה. מענין שמאמר זה שאני מציג לכם לא זכה לחשיפה ולמעשה מסביר את הכל . כל הפולטיקה הזו היא למעשה מחלוקת בין חברות גז עם המון המון המון כסף...

מינהר

New member
יוליקה, נשמע הגיוני מה שאחיך כתב.

אבל עד שיהיה צינור גז לתורכיה יקח הרבה זמן. וקיימת האפשרות בכסף הזה לבנות צינור גז ליוון, שהיא פחות הפכפכה ביחס אלינו. בכל מקרה הצינור יהיה חשוף לתוקפנות חמאס, דאעש, סלפים [במימון איראן] וכו, כך שאני לא רואה אותו מביא ברכה כלשהי. סתם דיבורים.

superman1234

New member
מעניין, גם ההגיון של אחיך כפוף למה שהוא החליט שהגיוני......

בהנחה ש"ההגיון" שבפוסט נכון. הרי ברור שההסכם יעבור בקבינט. במידה והוא לא יעבור בגלל התנגדותו של ליברמן הרי ביבי יפטר אותו לאלתר. (שר שהוא חבר בקואליציה ובקבינט גורם להפלת הסכם שיזם ראש הממשלה). כך שפוטין שם את עצמו במצב של כישלון בטוח. נראה לך שפוטין מוכן לקבל תבוסה ידועה מראש?
ליברמן מתנגד להסכם בגלל שזה מתאים לו מבחינה אלקטורלית והוא יודע שהתנגדותו לא תמנע את ההסכם. זה נכון גם למתנגדי הבית היהודי.

יוליקה

Member
מנהל
כל אחד רשאי לבחור באיזה כינוי שרוצה

סופרמן 1234, חבר בפורומים מ-2006 ....

יוליקה

Member
מנהל
אתמול הלכה לעולמה הנצר האחרון לבית אמי

לאמי ע"ה היתה בת דודה בבודפשט - אביה וסבתי היו אחים.
בת הדודה הפליגה בשנים ונפטרה אתמול בבוקר בגיל 98.
פגשתי אותה לפני כשנתיים.
הקשר נותק בינהן, כי שתיהן עברו דירה בערך באותו זמן...
בת הדודה ביקרה בארץ בשנות ה-80 ואמי ביקרה אותה בבודפשט
ב-1989... שתיהן ניראו ממש כליידי.
אמי היתה בטוחה כל השנים שהיא הלכה לעולמה כי כל נסיונותיה
לחפש אותה עלו בתוהו. מספר חודשים לאחר שאמי נפטרה,
מצאה אותנו נינה שלה שחיה בארץ ולא ידעה על קיומנו... עד שבת הדודה
נתנה לה את שמו של אחי ושלי והיא חיפשה אותנו דרך הפייסבוק...
וכך נוצר הקשר מחדש... כולל קשר עם בתה.
הפייסבוק מעולל פלאים לפעמים... דרכו קיבלתי אתמול את ההודעה
שהיא נפטרה בשיבה טובה.

ניומה

New member
יוליקה, מענין שאחרי שנים רבות נפגשים קרובי משפחה

אני חושבת שזה קורה רק אצל העם היהודי כי בעקבות הנסיבות האיומות אנשים התפזרו לכל רוחות השמים ולא ידעו אלה על אלה.
באשר לתיאורית ההסכם עם טורכיה היום קראתי באיזה מקום שבכלל עוד חזון למועד, כי יוון לא מסכימה שהצנור יעבור דרכה, עוד לא פיתחו את לויתן ובקיצור כאמור. לא להתלהב. אני בעד פיוס בין עמים בכל מקרה ובענין הגז מודה שאיני מבינה הרבה.

מינהר

New member
ניומה, איפה קראת שיון לא מסכימה?

זה מעניין, מדינה במצב פשיטת רגל לא רוצה להרויח דמי מעבר וגז זול?

pynokyo

New member
עצוב להיפרד - גם כשאדם הגיע לגיל מבוגר ומת בשיבה טובה

יהי זכרה ברוך.
אפרופו מוות - מה לדעתכם קורה לנשמת האדם לאחר מותו?
האם אתם מאמינים שלנשמה יש איזשהו קיום לאחר המוות?
או שהגוף הוא רק מכונה ביוכימית שבמותה מתכלה ולא נשאר כלום מרוחו של האדם, למעט זכרונות קרוביו?
קצת מוזר לחשוב שאדם צבר ניסיון, ידע וחוכמה והכל יורד לטימיון לאחר מותו.
בצעירותי האמנתי שלנשמה יש קיום נפרד שממשיך לאחר מותנו - לאיזשהו מימד אחר או רובד רוחני כלשהו - היום יש לי ספקות בקשר לכך - אבל הרצון להאמין קיים.
מה דעתכם?

מינהר

New member
פינוקיו, הדרוזים מאמינים בגלגול נשמות.

להבנתי, האדם ממשיך במידה מסוימת להתקיים דרך צאצאיו.

pynokyo

New member
גם בהודו מאמינים בגלגול נשמות

אבל אני חשבתי על אפשרות שהיא לא בהכרח גלגול נשמות - גם גלגול נשמות וגם איזה רובד רוחני נצחי בו הנשמה היא מעבר לגוף, נושאת בחובה את החוויות שחוותה בגלגוליה השונים.
הצאצאים הם המשכיות גטנית (תערובת גנטית) - אבל לא המשכיות נשמתית, כל אדם חווה את חוויתיו באופן אישי, כל אדם עומד בפני עצמו, לכן חשבתי שזה נשמע קצת סוג של בזבוז לעבור חיים שלמים, לצבור חוויות, ידע, ניסיון ללמוד לקחים - ויום אחד הכל נגדע והולך לאבדון.
ומה לגבי אנשים שאין להם ילדים - או שמתו צעירים?
יש הרבה דיווחים של אנשים שחוו מוות קליני ומספרים חוויות שמעבר לגוף ולזמן.
אותי באופן אישי זה מרתק - אמי נפטרה לפני 4 וחצי חודשים, זאת הסיבה שאני מתעניינת בנושא יותר מבעבר.
קרו כמה מקרים מאוד מוזרים לאחר מותה - פעמיים ניתק הטלפון כששוחחתי עם אבי כאשר הזכרתי אותה בשיחה.
אבי לאחר כחודש לערך התעורר משינה וראה את אמי יוצאת מחדרה ומנופפת לו לשלום - החוויה שלו היתה מוחשית מאוד (אבי אדם מאוד רציונלי ולא מאמין בהישארות הנשמה, לא היה לו שום הסבר למה שראה).
אחי שטיפל באמי בשנותיה האחרונות חלם חלום מוזר והתעורר מהחלום - בחלום הוא ראה את אמי, ניסה להתקרב אך משהו עצר בעדו, דיבר אליה ודמותה התפוגגה לאט מול עיניו כמו כאילו הפכה לטיפות או כמו סוג של עשן בהיר שמתפוגג.
לי היתה חוויה דרך חלום מוזר לאחר כחודשיים - ראיתי את אמי בסלון ביתה מסביב היו אנשים (לא זיהיתי אף אחד מהם) אמי לא ראתה אותי היא התקדמה זקופה לכיוון כלשהו לבושה במן שמלה לבנה עטורה בפרחים אדומים (בשנותיה האחרונות היתה רתוקה לכיסא גלגלים), סביבה הלכו אנשים, בחלום הלכתי לכיוון שהיא הלכה כדי לראות לאן היא הולכת וראיתי אותה נכנסת לתוך גוף גבוה ונעלמת בתוך הגוף ומיד אחר כך כל הדמויות התרוממו באוויר.
אין לי שום הסבר הגיוני לתופעות הללו - תמיד אפשר לייחס זאת לגעגועים, או לאיזשהו צורך נפשי.
מצד שני, דיווחים מרתקים של אנשים שחוו מוות קליני גורמים לשנות את הגישה המחשבתית לגבי מה זה נשמה ואולי יש קיום רוחני/נשמתי שהוא מעבר לגוף ולזמן.

מינהר

New member
פינוקיו, גם אני חלמתי שאבי מדבר אלי

לאחר שהלך לעולמו. לא רק זה. גם חלמתי שאני ממשיכה לגור בדירה הקודמת כמה שנים לאחר שעזבתי אותה. אין קשר לנושא השארות הנשמה, לדעתי. על ידיד טוב גם חלמתי מעת לעת שהוא חי, ועוד התפלאתי בחלום, למה אמרו לי שהוא מת. יותר סביר שזה הגעגועים שלנו.

pynokyo

New member
ברור שההיגיון הוא המנחה אותנו בחיים - השאלה אם ההיגיון

הוא המקור המהימן ביותר לתפיסת המציאות.
כמובן שאין שום הוכחה ברורה וחד משמעית להישארות הנשמה באיזשהו רובד למעט העובדה המצערת שהפרידה כואבת.
מכירה אנשים שכן מאמינים בזה - כאלה שלא מאמינים כלל, וספקנים המתנדדים בין לבין - כמוני.

גילגול-נשמות ? הבל הבלים הכל הבל......

הכל זו המצאה של רבנים כדי להחזיק באנשים "קצר" ולשלוט בהם ללא מצרים.

קראתם פעם את דעתם של אנשים רציניים בנושא ? אין.
אבל אצל
"החכמים" יש מליון סיפורי הבל שנותנים לאנשים סיפורים הזויים כדי שיאמינו בשטויות

האר"י הקדוש הוא איש מספיק חכם עבורכם ?
הנה, אני מצרף את משנתו בנושא גילגול נשמות , ותבינו כמה שטיפת מח יש בנושא הזה, הכל המצאות הזויות ודמיוניות של אלו המספרים לכם שיש "חבר דמיוני" קוסם שיכול לרצוח מליונים סתם ככה.....

(אני לא רוצה לצרף את אמירותיו של פינטו העבריין, כי זה גורם לרצות להקיא למי שיש קיבה רגישה)

למעלה