פיניש ל"קרש חיתוך"

miromiro

New member
פיניש ל"קרש חיתוך"

מי יודע, איזה חומר,אם בכלל מורחים על קרשי חיתוך עשויים עץ? האם לאחר שנות שימוש כשהקרש מוציא סיבים ומלא שריטות ניתן ללטש ולהשתמש? תודה
 

yulevi

New member
שמן

ניתן לשמן עם כל שמן מאכל,או באיקאה יש שמן מיוחד לשימון כלי עץ המיועדים לאוכל,בנושא החריצים תלטש היטב ותשמן
 

miromiro

New member
תודה לכם!

חשבתי שיש איזה שהוא שמן טבעי שאוטם את העץ כדי שלא יספוג לתוכו , את מיצי החיתוך השונים שא"כ עלולים להתקלקל ולזהם אותו.
 

פפו

New member
אני אוטם עם שמן זית

3 פעמים אני מספיג את הקרש עם שמן זית
 

WOODY HAREL

New member
שמן זית, הפתרון הבריא אבל...

גם אני משמן בשמן זית. הבעיה שאחרי שטיפה עם סקוטש צריך לחדש את השימון אחרת הקרש מתייבש ולזה עוד לא מצאתי פתרון. העץ "שותה" כל פעם פחות שמן אמנם, אבל עדיין מצריך שימון תמידי אחרי שטיפה.
 

arsar

New member
שימון קרש חיתוך

כאשר הלוח מעלה כבר סיבים: כמובן 1.ליבש 2. ללטש 3. למרוח שעוות דבורים (מומסת) או שמן קוקוס. כאשר רוצים לחטא את הלוח לפני הטיפול הנ"ל - מריחה טובה בחומץ 5%.
 
למעלה