פינק פלויד גאונים... האומנם?

meandmeandme

New member
פינק פלויד גאונים... האומנם?

אוקי... לפני שאתם שוחטים אותי על הכותרת הפקפקנית אני מבקש שתחזירו את הגרזנים לארון ותקראו עד הסוף
. השירשור הזה מטרתו לדון בסוגיה "עד כמה פינק פלויד באמת עשו את המוסיקה שלהם?" כולנו יודעים שאטום הרט לא היה כלום בלי ג'סין, שהחומה לא הייתה קיימת בלי אזרין, שדארק סייד לא היה כמו שהוא בלי פארסון (שהוכיח את היצירתיות המוסיקלית הפרטית שלו בAlans Parson's Project) ושבכלל פינק פלויד הייתה נשמעת לגמרי אחרת לולאי היו עומדים מאוחרי שורה של מפיקים מצטיינים. אז הביעו דעה: עד כמה פינק פלויד באמת עשו את המוסיקה שלהם?

נימרודל

New member
אני חושבת...

שהמפיקים וכל השאר עשו עבודה מעולה בלהפיק את כל התקליטים. (דה מפיקים להפיק...) ולהפיף אותם ולפרסם וידה ידה ידה... אבל פינק פלויד באמת עשו עבודה נהדרת. זאת אומרת, אומנות נהדרת, ואין פיקפוק על זה שהם ביטאו את עצמם (במיוחד ווטרס) ואת מה שהם חושבים וכל זה דרך המוסיקה. וזה לא מוסיקה --בוא נקרא לזה-- פשוטה כל כך...

edlessme

New member
קודם כל ברוך השב..

אבל! בל נא מימך לשכוח ידידי, שהרבה מאוד מוזיקאים הביאו "חברים" לעזור להם עם דברים... עכשיו כמובן שהדוגמאות שהבאת היו יוצאות אחרת, אבל, ראבאק, גם פינק פלויד היו שם בתהליך היצירה.. ואל תשכח שלא בכל אלבום היה בחורצ'יק שכזה, אומנם פינק פלויד היא הלהקה שאני הכי "מבין" בה.. (אם אפשר לקרוא ללדעת כמה דברים טריוויאלים זה להבין.. ומזה בכלל להבין במוזיקה.. מונח מטופש..) אבל הרי המון אומנים אחרים עושים את זה... וזה לא כאילו שפארסון ניגן על הגיטרה בטיים, וזה לא כאילו שזה ג'אסין לבדו שם באטום הרט.. ובטח שמר אזרין, אשר כבודו מונח במקומו, לא כתב את המילים של החומה... אבל לעומת זאתחס וחלילה וחס וחסה בשטחים מוכת כלבת שאני לא אומר שפינק פלויד אבל הם התגשמות הגאונות המוזיקלית והכישרון האינסופי עליי אדמות... הם פשוט יותר טובים מהרבה חרא אחר שיש שם בחוץ (דוגמאות?).. מה שגורם להרבה אנשים לחשוב שהם גאונים, תותחי על, אינשטיינים של היכולת הלירית, סופרמנים עם מראה זרוק, אלים של כישרון.. תשלים את החסר.. מה שמביא אותי למה שהכי חשוב לי להגיד פה... אין דבר כזה גאון מוזיקאלי..

Jam Head

New member
....

אני בכל זאת , למרות שכל מה שנאמר , חושב שחבריי הפינק פלויד היו מלחינים מאוד מוכשרים , שיצרו מוסיקה מאוד מלודית - מאוד מעניינית ומאוד אטרקטיבית ולמרות גיבוי גדול של מפיקים גדולים ושל אולפני הקלטה איכותיים , אם אין לך כישרון לא משנה איזה ציוד תשתמש או איזה גאון יעמוד מאחורייך עדיין התוצאה לא תהיה מרשימה - לפחות לא מרשימה כמו שהפינק פלויד יצרו.

RevitallicA

New member
חומד...../images/Emo140.gif

בשביל זה יש מפיקים... בלי מפיק מאוד קשה להפיק אלבום... זה לא שהוא מנגן באלבום או משתתף בו... הוא פשוט מציע רעיונות וכאלה... פינק פלויד עשו את המוזיקה שלהם. (נקודה)

meandmeandme

New member
אממ.. אני אולי חמוד..

אבל עבודה של מפיק זה הרבה יותר מ"פשוט להציע רעיונות וכאלה".

אממ..

פינק פלויד עשו את המוסיקה שלהם בעצמם. הם גם הפיקו את האלבומים שלהם בעצמם. היו להם רק שני מפיקים במהלך הקריירה שלהם - בוב אזרין, שהפיק את "החומה", ונורמן סמית', שהפיק את שני האלבומים הראשונים שלהם. האחרים שהזכרת - אלאן פארסונס ורון גיסין - לא היו מפיקים. רון גיסין (Geesin) היה - ועודנו - מלחין של מוסיקה מודרנית, והוא היה ידיד טוב של ווטרס ושל מייסון. גיסין ו-ווטרס הוציאו אלבום משותף בשנת 1970 שנקרא The Body וכלל קטעים ששמשו כפסקול לסרט דוקומנטרי על גוף האדם. כך גיסין הגיע לעבוד עם הלהקה על Atom Heart Mother. בואו נאמר שחלקו בהפקת הקטע (שכזכור אני לא מהאוהדות הגדולות שלו) היה שווה להשקעה של שאר חברי הלהקה, עפ"י כל העדויות. לכן, להגיד ש-AHM היה "כלום" בלעדיו, זה לא מדוייק. אלאן פרסונס (Parsons, לא "פארסון"), היה טכנאי הקלטות. למרות שהוא טוען שהוא היה המפיק של הפלויד, התפקיד שלו מעולם לא הגיע עד כדי כך. עיקר ההשתתפות שלו היתה בהפקת האפקטים הלא-מוסיקליים השונים הנשמעים באלבומים (בעיקר DSOTM). הוא לא השתתף בכתיבת המוסיקה או עיצובה בכלל. האגדה אומרת שעבור עבודת ההקלטה של DSOTM הוא קיבל את השכר הסטנדרטי לטכנאים, בלבד. הפלויד היו הארכיטקטים הבלעדיים של DSOTM. הם ידעו בדיוק מה הם רוצים להשיג, עוד בשלבים מוקדמים של ההקלטות. עובדה, הם שחזרו את האלבום בהופעות, צליל בצליל. בוב אזרין נלקח כמפיק של "החומה" למטרה אחת בלבד: להיות המפשר והמתווך בין גילמור ו-ווטרס, שבשלב הזה כבר לא הסכימו על כלום. כתוצאה מהדינמיקה הסבוכה בין חברי הלהקה בתקופה זו, יצא שאזרין דווקא תרם הרבה לתוצאה הסופית של "החומה". כך, למשל, הוא כתב למעשה את המוסיקה ל-The Trial, וגם קיבל על כך קרדיט. הוא תרם גם לקטעים אחרים, שכרגע איני זוכרת אותם. עד כמה היה האלבום נשמע אחרת בלעדיו? די להקשיב ל-The Final Cut כדי לראות זאת. נורמן סמית' היה אחד ממפיקי-הבית של חברת EMI, אשר הנחיתה אותו על הלהקה כאשר הלהקה חתמה על חוזה ההקלטות עמה, בשנת 1967. הוא הפיק את Piper at the Gates of Dawn, תוך חיכוחים מתמידים עם סיד בארט ונסיון להפוך את חזיונותיו המוסיקליים הלא-קונבנציונליים של בארט לשירי פופ קליטים ולהיטיים. הוא ניסה לעשות את זה גם באלבום השני של הפלויד, A Saucerful of Secrets, ללא הצלחה יתרה. לאחר מכן הלהקה למעשה אמרה לו להתחפף - בצורה הכי אנגלית ונימוסית, כמובן. מאז הם הפיקו את אלבומיהם בעצמם. וזו בעצם השורה התחתונה: הפלויד לא הקשיבו מעולם לגורמים חיצוניים בכל הנוגע למוסיקה, ועשו בדיוק מה שהיה בראש שלהם, גם אם הם לא הסכימו אחד עם השני בכלל. בוב אזרין היה היחיד שהיתה לו תשומה כלשהיא בתוצאה הסופית, וגם זה היה מעט. באשר ל"גאונות" של הפלויד... זו כבר שאלה אחרת.

CaerBannog

New member
גם עשו מה שבראש שלהם זה דבר אחד

כי לפעמים נראה כאילו שמה שבראש שלהם היה בעיקר להרוויח כסף. הפינק פלויד היא להקה של מוזיקאים מוכשרים ללא ספק, שנראתה כאילו היא השתנתה עם התקופה והטררנד, אבל אין לי כח להיכנס זה, היה פה מאמר פעם.

Miss CB

New member
לא, היא לא...

בגלל ה"THE"... אם לא היה THE אז זה היה: אלן פארסונ'ס פרוג'קט. אבל יש "THE" זה כבר לא נותן אפשרות לשייכות... בקשר לשאלה: כמו שכבר אמרו, המפיקים אכן עוזרים (מסתבר שגם לא היו הרבה מפיקים), ומעצבים קצת ונותנים רעיונות. אבל בתכלס זה פלויד זה הכל פלויד. אז יופי שנתנו להם רעיון איך לבנות את השיר או איך לשלב הכל - המילים והמוסיקה זה הם לבד (חוץ מכמובן כמה דוגמאות בודדות כמו THE TRIAL כפי שציףציף ציינה).

צר לי..

אך אתה טועה. יש לי מקורות כתובים רבים בו מופיע השם, כולל הביוגרפיה של הפלויד ומאמרים רבים. שמו הוא Parsons. זהו שם אנגלי נפוץ.

N a V e

New member
אני מתקשה להבין את השאלה...

אם לא פינק פלויד,אז מי עשה את המוזיקה? מי יצר את הצלילים האוונגרדים? מי סינתז,תיכנת,וניגן? מי כתב את השירים,הלחין ושר אותם? אך ורק חברי הלהקה. המפיק-כבודו במקומו מונח.תפקידו לקחת את הכישרון והיצירה של הלהקה צעד אחד קדימה באמצעות המקצוענות והידע המוזיקלי שלו.אך הוא בטח לא תחליף ללהקה עצמה.

המפיקים חשובים, ברור

אבל הכשרון המדהים הוא אצל הלהקה. פינק פלויד עשו את המוזיקה המדהימה שלהם נקודה. <הודעה שלישית שלי בפורומי תפוז>

למעלה