פינק פלויד וג´ורג´ אורוול?

Eclipsed 0

New member
פינק פלויד וג´ורג´ אורוול?

לפני חודש בערך קראתי ברשת מאמר שמשווה בין האלבום אנימלז של פינק פלויד, לבין Animal Farm של ג´ורג´ אורוול...במאמר הסבירו את הקשר בין כל בעל חיים באלבום ובספר, ואת ההאנשה...בכל מקרה, לא מזמן קראתי את הספר ואני רוצה למצוא את המאמר שוב, משום שהפעם בוודאי אבין טוב יותר - אבל אני לא מוצאת אותו.. האם מישהו נתקל במאמר דומה למה שתיארתי כאן, או סתם במאמר כלשהו שמקשר ביניהם?

Eclipsed 0

New member
עוד משהו בקשר לחוות החיות...

יש שבאמת משווים את זה למהפכה הרוסית ב1917.. החווה היא כמובן רוסיה, החזיר הזקן הוא קרל מרקס, ג´ונס הוא הצאר, ה"בולשביקים" הם כל בעלי החיים שמסלקים אותו, החזיר נפוליאון - סטאלין, סמל הפרסה - סמל המגל, השיר "חיות אנגליה" - "האינטרנציונל", וכו´...

eyalb

New member
נמשיך :

צווחן - פרבדה - העיתון הממשלתי הכלבים - האנ קה וו דה - המשטרה החשאית של סטאלין שלגון - שילוב של לנין וטרוצקי הכבשים - העם החוות האחרות שרוצות לחבל - מלחמה קרה ארה"ב ומערב אירופה תחנת הרוח - מאבק ההתחמשות

Yael Floyd

New member
עשינו ת´השוואה הזאת בשיעור היסטוריה

ובכלל... לא רק המהפכה הרוסית יש המון דברים שהשווינו אותם כמו למשל שלוקחים את הסוס "לבית חולים" ובעצם לוקחים אותו לבית מטבחיים, מזכיר את המקלחות גז.

Yael Floyd

New member
לא, רק בשיעור אחד שראינו ת´סרט

וגם לא בדיוק ישבנו וניתחנו את זה, רק שבאמצע הסרט כל הזמן זרקנו הערות על איך שזה מזכיר את המהפכה הרוסית או כמה דברים מהשואה. אבל זה באמת כיף, היא משלבת לנו דברים ממש מגניבים בשיעורים. גם סיפרתי לה שקראתי איזה משהו על אנימלס וחוות החיות והיא ביקשה שאני אביא לה את זה, ואם יהיה לי כוח לתרגם את PIGS או DOGS היא תכניס את זה לשיעור.

אך תתרגמי..

לא כדאי, זה יהרוס את הניסוחים המדהימים של ווטרס. פעם ניתחתי את חוות החיות ואנימלס כבוקריפורט לשיעור אנגלית.

Yael Floyd

New member
ווווואאאיייי~~!!!!

יש לי עכשיו בוקריפורט באנגלית ולקחתי את חוות החיות כי כל השאר זה נשים קטנות ופלצנות כזאתי, בכל מקרה אתה יכול לעשות לי טובה נורא נורא גדולה ולשלוח לי ת´בוקריפורט?

לא כדאי לך..

יש לי כתב נוראי ואני לא מתכוון להקליד את כל זה. תסכמי את מה שאורביטי כתב ותוסיפי קצת משלך. לא בעיה.

CaerBannog

New member
מישו יכול לעזור לי?

מה הקטע של פיגס און דה ווינג, קשור לסיפור? סתם בדיחה פרטית? רמיזה משו?

meandmeandme

New member
אני גם לא ממש הבנתי את זה...

אני חושב שוינג באנגלית זה גם הוו שעליו תולים את החזירים אחרי השחיטה אבל אני לא בטוח... הרעיון בעיקרון זה שצריך לשמור אחד על השני ושאם לא יהיה לנו איכפת אחד מהשני אז לא נצליח כלום

למעלה