פינק פלויד ולהקות אחרות

Liorking

New member
פינק פלויד ולהקות אחרות

מה היה הקשר בין פינק פלויד ולהקות אחרות? אני יודע שגילמור לא סבל את יס וג'נסיס אבל רייט דווקא כן אהב אותן. מה הפלוידים אמרו על לד זפלין, דיפ פרפל, פרנק זאפה, קינג קרימזון, הרולינג סטונס ועוד? מה הלהקות האלה אמרו על הפלוידים?

itaikuskus

New member
פינק פלויד

היו מופיעים בתקופת בארט גם עם קרים וג'ימי הנדריקס אקספיריינס שאותם מאוד אהבו והעריכו. אני באמצע פרק 2 בספרו של מייסון והוא מדבר בחיבה והערכה גדולה אל אומנים כמו ג'ון לנון (ביטלס), קית' ריצ'ארדס (רולינג סטונז),ריי דיויס (קינקס) ופיט טאונסנד (המי) מייסון כותב זאת בהקשר להתייחסות לאותה תקופה (65-66) שהיוותה תור זהב עבור הבריטים בכל תחום-הבריטיש אינווייז'ן לארה"ב הייתה בשיאה, וזה פתח דלתות להמון להקות בריטיות. הנבחרת הלאומית בכדורגל בדיוק זכתה בגביע העולמי, והשינויים והתמורות בכל מיני חוקות שינו את מעגל החיים (כמו הכנסת הגלולה למניעת הריון לחוק וכו' וכו') קיצר ההקשר שהוא מדבר אל אמנים אלה הוא היצוא החיובי של בתי ספר לאומניות של כשרונות כאלה ואחרים. אותם הוא מציין כאמנים בולטים שיצאו ממסגרת חינוכית כזאת. פיט טאונסנד עצמו היה חובב פלויד ידוע בתקופת בארט, שמאוד מאוד התאכזב דוקא מPATGOD כי טען שזה לא קרוב אפילו למה שהולך בהופעות (שזה כמובן מה שהוא רוצה שיהיה על הסרט) וכו וכו.

Liorking

New member
עוד להקות

מהביטלס כולם הושפעו. לגבי האיגלז טוב לדעת, זה משהו חדש בשבילי. מה לגבי לד זפלין, דיפ פרפל, פרנק זאפה, קינג קרימזון והרולינג סטונס?

פרנק זאפה

ניגן עם הפלויד שיר אחד באיזה פסטיבל בשנת 1970. מן הסתם הוא חשב עליהם דברים טובים. הסטונס - סיד בארט מאוד הושפע מהם, ואהב אותם. האחרים? אין לי מושג.

Liorking

New member
פרנק זאפה ניגן עם הפלויד?

למה אין DVD של הופעות של פינק פלויד עם להקות אחרות כמו לד זפלין, האיגלז ופרנק זאפה?!

כי הם לא הופיעו איתם .

יש תמונות של זאפה עם הפלויד; לא ידוע על צילומי-הסרטה של הארוע.

Liorking

New member
פשש... מאיפה השגת את התמונה?

יש תמונות של פינק פלויד עם להקות רוק אחרות? פינק פלויד לא הופיעו עם אף אחד? (על ג'ימי הנדריקס וקרים אני כבר יודע)

תלוי למה אתה מתכוון "עם אחרים"

זאפה רק עלה לכמה רגעים לבמה עם הפלויד וניגן אתם באופן ספונטני (או שמא הם נדברו קודם לכן) - זו לא היתה הופעה שלמה. הפלויד הופיעו בתחילת דרכם בסיבובי הופעות עם הרבה להקות אחרות. לכל להקה הוקצבו מספר דקות (כ-20-30) לנגן, ואז ירדו מהבמה ולהקה אחרת עלתה. זה היה הסידור בשנות השישים. הפלויד לא ניגנו בוזמנית עם אמנים אחרים, מלבד נגני-ליווי שנשכרו לשם כך. בתקופת Atom Heart Mother הם הופיעו כמה פעמים עם תזמורת ומקהלה, בביצוע היצירה. כאמני סולו, הם בהחלט ניגנו עם אחרים, במיוחד גילמור, שהיו לו עשרות שיתופי-פעולה עם אמנים אחרים.

Liorking

New member
אני מתכוון ללהקות גדולות אחרות

כמו לד זפלין, דיפ פרפל, האיגלז, הרולינג סטונס. הפלוידים לא הופיעו אף פעם איתם?

לא, הם לא הופיעו אתם

ושוב, צריך להבהיר מה הכוונה ב"להופיע עם" מישהו. יש סיבובי הופעות או פסטיבלים וארועים אחרים, בהם משתתפים כמה אמנים. כל אמן מופיע בנפרד. ויש פרוייקטים שבהם כמה אמנים משתתפים בוזמנית. למשל, דואטים של שני אמנים ששרים ביחד. הפלויד השתתפו בסיבובי הופעות וארועים אחרים יחד עם להקות אחרות. הם לא ניגנו מעולם "ביחד" עם אמנים אחרים, כלהקה. כאמני סולו, כן. החריג הוא זאפה (במקרה או שלא), הופעות Atom Heart Mother, והופעות הבלט של להקת רולנד פטיט (בתחילת שנות השבעים), שהפלויד ניגנו בהן בעוד הרקדנים רוקדים סביבם. אם היו עוד מקרים כאלו, אנא הוסיפו אותם כאן.

dondons

New member
זה נכון...!

גילמור אהב דווקא את ה eagles ולא התחבר לפרוג הכבד,וכמובן הם אהבו, במיוחד ווטרס, את הביטלס.. לגבי ההיפך, יש דיסק tribute לפלויד שמופיעים בו בין היתר גם חברי YES. אני חושב שהפלויד מוערכים, במיוחד גילמור(מה לעשות)בעיניי רבים טובים וגדולים הן כגיטריסט והן כמפיק, ע"ע טאונסנד מקארתני...ועוד...

wish i was here

New member
אני שמעתי

שרוב הלהקות הבריטיות מאותה תקופה היו חברות אחת של השניה,חוץ מהיריבות בין הסטונז לביטלס.אני יודע ש "דה הו" ו"קרים" היו ביחסים טובים עם הפלויד

לא היו יריבויות של ממש בין הלהקות

בשנות השישים. ה"יריבות" בין הסטונס לביטלס היתה פרי יחסי ציבור, ותו לא; שתי הלהקות היו מאוד מיודדות זו עם זו, ושיתפו פעולה אחת עם השניה (גם בהקלטות, גם בתיאום מועדי יציאת סינגלים ואלבומים, ועוד...).

למעלה