פינק פלויד וסופט מאשין

The West Star

New member
פינק פלויד וסופט מאשין

שלום לכולם שוב! איך שתי הלהקות היו קשורות? האם הם עשו הופעות משותפות? האם חברי שתי הלהקות בקשר כיום?

wish i was here

New member
סופט מאשין

היתה עוד להקה שהופיעה ב UFO Club כך בעצם נוצר הקשר הראשוני ביניהן,סביר גם להניח שהן הופיעו ביחד. אני יודע שחברי פינק פלויד הופיעו במופע התרמה לרוברט ווייאט,המותפף של הלהקה שנהפך משותק,וכתב בהשראת השיתוק את האלבום האגדי Rock Bottom.

Shakty

New member
עוד תוספת קטנה - מייסון גם ניגן עם

וויאט בביצוע ל I'm a Believer (יש לי את הוידאו של שניהם מ TOP OF THE POPS בשנת 74). וייאט כמובן משותק בפלג גופו התחתון בלבד - דבר שמנע ממנו להמשיך כמתופף של SOFT MACHINE אך לא קריירת סולו ארוכת שנים ומוצלחת. השמועות עלסיבות הפיכתו של וויאט לנכה מתחלקות בין כאלו שטוענים שהוא נפל מהחלון וכאלו שטוענים שהוא ניסה לעוף מהחלון בעקבות LSD...

בהוצאה המחודשת של Rock Bottom

כתב וואייט בחוברת הנלוויית שהוא נהיה משותק לאחר שנפל מחלון. הוא לא היה על סמים. לדבריו הוא היה אז בחברת כמה חברים, והם שתו בירה. וואייט ניסה לטפס על סולם, כמדומני, ואז מעד.

Shakty

New member
יש לי את אותה הוצאה - אבל זה ברור

שזה מה שיכתבו בלינאר נוטס כגירסה רשמית. אני לא יודע מה היה שם וגם את לא לכן כתבתי את שתי הגירסאות.

ווייאט אמר את זה בעצמו

אני לא מוצאת כרגע את הראיון. בכל מקרה, כל המקורות מצטטים כיום את זה כעובדה: הוא נפל מחלון במהלך מסיבה בה הוא וחבריו השתכרו. מדוע שהוא ישקר, אחרי 30 שנה? הנה דוגמא אחת, מה"גרדיאן": http://www.guardian.co.uk/arts/features/story/0,11710,1046940,00.html אגב, שכחתי להזכיר כמובן שוואייט שיתף פעולה עם גילמור כאשר הוא (וואייט) היה האוצר בפסטיבל מלטדאון לפני כמה שנים, והזמין את גילמור לנגן שם. מצאתי גם ראיון אתו בו הוא מספר עד כמה הוא היה מיודד עם הפלוידים, במיוחד סיד ורוג'ר. יש לו מילים טובות לומר על רוג'ר ווטרס - דבר נדיר.

The West Star

New member
עוד שאלה אחת, מוזיקלית

האם סופט מאשין השפעיו הושפעו מ\על פינק פלויד? האם הסגנון נגינה שלהם קשור איכשהו לסגנון המוזיקה של פינק פלויד בתחילת דרכם?

שתיהן התחילו דרכן כלהקות פסיכדליות

וניגנו בסגנון דומה. ההתפתחות שלהן אח"כ היתה לכיוונים שונים. גם ההרכב של הסופט מאשין השתנה, עם השנים, בעוד הפלויד נשארו יציבים, לאחר תקופת בארט.

Liorking

New member
אם כבר

אם כבר מדברים על הקשר בין פינק פלויד ללהקות אחרות, מה היה הקשר בין פינק פלויד ולד זפלין? האם שתי הלהקות הופיעו פעם ביחד?

למעלה