פינק פלויד ושאפה בהופעה משוטפת

The West Star

New member
פינק פלויד ושאפה בהופעה משוטפת

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=503&msgid=59168316 [מתוך פורום רוק מתקדם]

ידוע

אתה מוזמן לעשות חיפוש כאן בפורום - היו על כך דיונים בעבר, והעליתי את התמונה המשותפת שלהם.

The Albatross

New member
גם פרוג לא מעניין אותך

ובכל זאת יש לך דעה תקיפה נגדו.

אין לי דעה על זאפה לכאן או לכאן

ידוע לי שהוא פופולרי בארץ הרבה יותר מאשר בחו"ל, כמו פרוג.

Shakty

New member
זה ממש ממש לא נכון - בארה"ב הוא היה

מאוד מאוד פופולרי עד מותו, מה שכן דווקא אחרי מותו הוא נשכח קצת לעומת אגדות רוק אחרות (ג'רי גרסייה למשל). הסיבה לדעתי שזאפה תמיד איתגר - גם את קהל מאזיניו וגם את המדיה - כשהוא היה חי הכריזמה שלו גרמה להמון אנשים לרצות לשמוע את המוסיקה שלו ולהיות מאותגרים - משהו כמו הווארד סטרן - שגם שונאיו שומעים אותו רק כדי לדעת מה הוא יגיד עכשיו... היום אין את מי שיעשה את זה...לצערי. למרות הנטייה שלך ציף לזלזל בכח מה שאת חושבת שעושים רק בארץ ומריח מפרובינציאליות - זאפה זה הדבר הכי רחוק מפרוביניצאליות שאפשר...

Shakty

New member
תיקון קטן לעצמי - באירופה הוא היה

איזוטרי לחלוטין - זה נכון. אבל גם הגרייטפול דד באירופה איזטורים.

צר לי, אבל אני חולקת על דעתך

זאפה לא היה מוכר לקהל הרחב בארה"ב, רק לקהל מצומצם של יודעי ח"ן. גם לפני מותו הכתיבה עליו היתה מועטה. באירופה, לעומת זאת, הוא תמיד נחשב כאחד מהאמנים החשובים ברוק, וישראל נוקטת בקו אמנותי אירופאי, מנקות מבט היסטורית.

Shakty

New member
ראי את ההופעה שלו בSNL שזה שיא

המיינסטרים האמריקאי... אולי מבחינת מכירות הוא אף פעם לא היה בריטני ספירס אבל הוא היה ידוע ליותר מיודעי ח"ן...

SNL זה לא ממש "מיינסטרים"

תכניות הקומדיה בארה"ב ותכניות Late night אחרות לעיתים קרובות מביאות אמנים הרחוקים מהמינסטרים. SNL ידועים בכך במיוחד (אולי הם אלו שהגו את הרעיון לראשונה). תכניות הקומדיה בטלוויזיה הבריטית העתיקו את הרעיון. כך, גילמור הופיע פעם במערכון של פרנץ' וסונדרס, עם לקחת דוגמא הקשורה לפורום. שלא לדבר על ההופעה ההיסטורית של מריאן פייתפול ואניטה פאלנברג ב-Absolutely Fabulous.

One Echoe

New member
נצל"ש-ציף.

זוכרת שדיברנו פה על הSHINE ON BOX SET? ואז שאלתי למה לא הוציאו את הדיסק של האוסף סינגלים בנפרד, ושזה טיפשי שמישהו יקנה את הקופסא רק בשביל הדיסק? אז כרגע טיילתי לי באתר הרשמי של סיד(אחלה אתר, אגב). וראיתי שהדיסק יצא ב1992...בנובמבר. את ידעת על זה?

One Echoe

New member
אוי שיט, טעות שלי.

היה כתוב בצד חלק מהSHIE ON BOX SET אז חשבתי...סורי.

Silvernaor

New member
ומתי הקופסא יצאה?

ראיתי אותה בחנות, זה לא משהו חדש, נכון?

melancholy man

New member
לא חושב שהוא נמכר בנפרד

ואם כן, אז יצאתי הרבה יותר דביל בזה שקניתי את הדבר הזה, אפילו יותר ממה שחשבתי.

למעלה