פינק פלויד / מוזיקה קלסאית

דור(2?)

New member
פינק פלויד / מוזיקה קלסאית

יש מספר אלבומים של תזמורות המבצעות שירים של פינק פלויד בסגנון של מוזיקה קלאסית, כמעט ובלי המילים. יצא לי לשמוע שניים מהם, ואני בהחלט ממליץ לכל מי שאוהב מוזיקה (לא רק קלאסית), את פינק פלויד, ואת המוזיקה שלהם, לפחות לשמוע אחד מהאלבומים האלה. למוזיקה הקלאסית יש הרבה עוצמה שהיא מעבירה, וכששומעים את זה בייחוד על מנגינות שאוהבים, זאת אחלה חוויה
אני שמעתי את London Philharmonic Orchestra - us and them symphonic pink floyd royal philharmonic orchestra - the music of pink floyd בשני האלבומים האלה רוב השירים הם מ DSOTM, WYHW, The Wall.

מתחלק לשתיים:

השירים הטובים והשירים הפחות טובים
. היו כמה די טובים, אבל היו חלק שכל הזמן חיכיתי שייכנס איזה סולו גיטרה או משהו, וקיבלתי רק צ'לו משעמם
.

N a V e

New member
למה ציפית?

גיטרה לא הולכת מן הסתם במוזיקה קלאסית.וצ'לו יכול להיות מעניין. תלוי באוזניי המאזין

למה?

גיטרה הולכת מצויין עם מוזיקה קלאסית. גיטרה חשמלית עמוסה דיסטורשיין לא, אבל זה כבר נושא אחר...

Jam Head

New member
גם גיטרה חשמלית

ואפילו חשמלית עם דיסטורשיין יכולה לעבוד טוב מאוד עם מוסיקה קלאסית. ראי ערך - כמעט כל הרכבי הרוק המתקדם ודיפ פרפל בכלליות.

אבל זאת לא מוסיקה קלאסית..

זה "כאילו". דהיינו, גם את החמישית של בטהובן ניתן לנגן על בקבוקים ריקים ומסרק, אבל נדמה לי שלא זה מה שלודוויג חשב עליו. לכן פינוקיו צודק, לדעתי - יש יצירות "קלאסיות" שנכתבו לגיטרה (ולכלי-מיתר שקדמו לגיטרה, מבחינה אבולוציונית) - אבל לא לגיטרה חשמלית. לדעתי, רוק "מתקדם" ו-Deep Purple לא התקרבו בכלל למורכבות של מוסיקה אירופאית קלאסית, למרות היומרות שלהם (וזאת אחת הבעיות של הרוק "המתקדם"). הקרובים ביותר לכך היו דווקא אמנים "אוונגרדיים" שיצאו מתוך עולם המוסיקה הקלאסית, אל הרוק, ולא להפך. ראו, לדוגמא, את ג'ון קייל, גלן בראנקה, אפילו פיליפ גלאס. ויש עוד.

pink floydror

New member
לא התקרבו למורכבות

אז מה ????, זה לא אומר שהם לא יצרו פה משהו נפלא

N a V e

New member
לא גיטרה קלאסית ולא גיטרה חשמלית

הולכות עם המוזיקה הקלאסית. המוזיקה הקלאסית היא זרם המוזיקה המוקדם ביותר שהגיע מאירופה המערבית של לפני כמה מאות(אני לא ממש בקיא בנושא),והמשיכה והתפתחה עד לשנות ה-30 בערך של המאה הנוכחית,ומשם מה שבעיקר מנוגן ומקביל למוזיקה הקלאסית היא מוזיקה נאו-קלאסית,ששוב,גם בתחום הזה,אין לי מושג. הדוגמא שנתתם,לדיפ פרפל,היא ממש אינה נכונה.המוזיקה של פרפל כלל לא נשמעת כמו מוזיקה קלאסית.היא נשמעת כרוקנרול מוצהר,עם נטיות פרוגרסיביות.פרוגרסיביות כולל בתוכו השפעות קלאסיות,אך זה לא נכון בעיני להגיד שדיפ פרפל ניגנו עם הגיטרות וההאמונד מוזיקה קלאסית. הכלים הסטנדרטים של המוזיקה הקלאסית,הם,כמובן,פסנתר,כינור,צ'לו,קונטרבאס,נבל ודומיהם. הגיטרה,מהעובדה שהומצאה רק במאה האחרונה,יכולה לנגן אולי מוזיקה קלאסית(כל כלי יכול בעצם)-אך היא אינה אופיינית כלל למוזיקה הקלאסית וכמובן שלא תשמעו בתיזמורת פילהרמונית גיטרה חשמלית/קלאסית/סינטיסייזר/תופים וכו'. אלו שייכים למוזיקה המודרנית.

emmily plays

New member
טעות בידך

הגיטרה היתה קיימת עוד מימי הביניים והרנסנס ונוגנו בה יצירותיהם של הטרובדורים- משוררי הדרכים. בגלל זה למשל היצירה של yes-mood for a day שכולה גיטרה, נשמעת כמו יצירה רנסנסית למהדרין. אומנם בשלב מוקדם יותר במקום גיטרה היה קתרוס או בשמו האנגלי lute ' אבל הוא הוחלף בגיטרה, קודם באיזור ספרד ואיטליה ואחר כך בשאר אירופה כך שהגיטרה לא נוצרה למען מוזיקה מודרנית אך אומצה על ידיה בחום, ובצדק. הגיטרה החשמלית, לעומת זאת, נולדה עבור הבלוז החשמלי, משם לרוקנרול והלאה.

weird dust

New member
שאלה

שמעתי שיש שיר אחד שגם יש פילהרמונית או משהו מאחורה מישהו מכיר את השיר? אמור להיות שיר טוב חבר סיפר לי אבל חברים שלי לא מבינים במוזיקה בשביל להכיר משהו חוץ ממה שאומרים ברדיו

למעלה