פינק פלויד, מממממממ......

CHooPY17

New member
פינק פלויד, מממממממ......

לדעתי פינק פלויד היא הלהקה הכי טובה שיש והיא בעצם הלהקה שאני הכי אוהב אבל, כמה אהבתי אליה ורוב השירים שאני מכיר, אני בעצם לא יודע כלום על הלהקה, וכאן מצאתי לנכון לכתוב לכם.... אנשים, אני חייב את עזרתכם כמוכם אני מעריץ גדול של הפינק פלויד, אבל אני לא יודע עליהם כלום... אני אשאל כאן כמה שאלות ומקווה שתוכלו לענות על כמה שיותר מהן,ועל כולם!
אוקיי אז ככה את השירים רובם אני מכיר, אבל לא את חברי הלהקה אני מכיר רק את דיוויד גילמור (במראה חיצוני(בנאדם חתיך)) אבל רק אותו, שמעתי על השם רוג'ר וואטרס ועל סיד בארט... אין לי מושג מיהם (אני מעריץ די חדש שלהם כמעט שנה) ושמתי לב לכמה שוניות, בכל שיר שאני שומע, אני שומע זמר שונה, אז אני אתן כאן רשימת שירים ואני מקווה שתוכלו להגיד לי רק מי שר כל שיר : (אני כמעט בטוח שאת השיר COMING BACK 2 LIFE שר דיוויד גילמור אבל תקנו אותי אם אני טועה) הרשימה : 1. Coming back 2 life 2. comfortably numb 3. another brick in the wall 4. wearing the inside out 5. hey you 6. pigs on the wing 7. shine on you crazy diamond 8. wish u were here + live 9. mother 10 . bike ואם אתם יכולים לתת לי תקציר על כל אחד מה עוד הוא עושה בלהקה ומי נגן הסקסופון, נגן הבס, קלידים ותופים... מי הסולן? ואם אתם שמים לב, בשיר COMFORTABLY NUMB בחלק של הבתים שר אותו זמר ששר את השיר PIGS ON THE WING והוא גם שר את החלק השני בשיר HEY YOU אבל באותו שיר COMFORTABLY NUMB בפזמון הקול משתנה מי הוא הזמר אז? שני קולות קבועים אני מכיר וזה דיוויד גילמור (אני חושב לא בטוח) ואחד שאני לא יודע את שמו, אבל הוא שר את השיר PIGS ON THE WING בקיצור זה כל כך מבלבל........
בבקשה, תנסו לענות לי על כל השאלות, שאני פחות או יותר אבין מיהם חברי הלהקה!!!!!!! תודה מראש ותודה לכולם!! ובאמת אחלה פורום, אני חושב אצטרף אליכם.....
אז שיהיה לכולם יום טוב ורגוע ביי ושוב תודה!!!!!!!!!!!

ברוך הבא!

נענה שאלה שאלה: בנוגע למי שר מה: הנה לינק עם כל השירים של הפלוייד יחד עם שם הבנאדם ששר אותם. חברי הלהקה: דיוויד גילמור, רוג'ר ווטרס, סיד בארט, ריצ'רד רייט וניק מייסון. גילמור הוא גיטריסט + סולן. ווטרס הוא בסיסט + סולן. פרש מהלהקה בשנות השמונים. רייט הוא הקלידן. מייסון הוא המתופף. בארט היה הסולןוהגיטריסט של הלהקה בתחילת דרכה. הוא הועף ממנה לאחר שימוש נרחב בסמים. לפרטים נוספים אודות הביבליוגרפיה, אתה מוזמן לפנות לקישורים, שם יש את האתר "מתקדם" שמפרט יותר על הביוגרפיה של הלהקה.

CHooPY17

New member
פינוקיו!

תודה רבה קודם כל על קבלת הפנים
ותודה לך בנאדם, אין לך מושג כמה זמן אני מחפש את התשובות האלה! תודה באמת!!!!
שיהיה לך אחלה יום ומיליון תודות!!

CHooPY17

New member
אה ושכחתי.....

מי היה הגיטריסט של הפינק פלויד ליפני שדיוויד גילמור הצטרף, ואיזה סולואים יש לו, אם ביכלל, ובאיזה שירים אפשר למצוא אותם? ובשביל הידע..... באיזה אלבום הוא הצטרף אליהם? וזה מיותר בטח לשאול אם זה גילמור מנגן את הסולו בCOMFORTABLY NUMB ,ANOTHER BRICK THE WALL,CRAZY DIAMOND,WISH U WERE HERE ובעצם כל שיר שלהם עם סולו נכבד........ ? (אני משער שזה מיותר כי התשובה צפויה(אבל גם עליה תענו אם יש משהו להגיד)).... בקיצור תגידו לי כמעט כל מה שאתם יודעים, אני רוצה לדעת לפחות את הבסיס שמעריץ יודע.....חחחחחח
וכבר מראש תודה לכל מי שעונה לי ועוזר וגם למי שלא!!!!! בייייי

Marmaduke

New member
אז ככה..

גילמור בעצם החליף את סיד בארט. שהוא הסולן והגיטריסט הראשון של פינק פלויד.. באיזשהו שלב הוא השתגע מהרבה סמים ופיתח לעצמו טירוף (אני לא ממש בקיא אבל זה בערך) ובגלל זה פנו חברי הלהקה לגילמור שיבוא וינגן להם..ויחליף את סיד בארט. ואז ווטרס התחיל לשיר קצת יותר וגילמור יחד איתו. הסולואים של סיד בראט..אממ..תשמע את הדיסק piper at the gates of dawn ואת כל השירים הישנים והטובים שלהם שנמצאים בכל מיני אוספים שונים ומשונים למיניהם, שם תוכל לראות את כישוריו כגיטריסט. למרות שלדעתי בתור גיטריסט הוא לא היה וירטואוז אך הוא בהחלט נתן לנו שירים יפים וידע טוב מאוד לנגן אותם. בכל השירים שהזכרת גילמור אכן מנגן ובכלל בכל הדיסקים שהוא נמצא הוא מנגן סולואים בו.. אבל מה שאני יודע שיש גירסה של השיר pigs on the wing של שתי החלקים מחוברים עם סולו באמצע דווקא ממש יפה שהגיטריסט סנואי וויט ניגן אותו. הגיטריסט הזה ניגן איתם משנות ה 70 המאוחרות בהרבה הופעות ומלווה כיום את ווטרס בתור שלו.. להתראות ידידי..

הסתכל ב"קישורים" המצורפים לפורום

בכל אחד מהאתרים הגדולים המוקדש לפלויד יש עמודים רבים המוקדשים לביוגרפיה של הלהקה, שם תקבל תשובות לכל שאלותיך - גם אלו שטרם שאלת... הגיטריסט המקורי של הפלויד היה סיד בארט. תוכל לשמוע אותו באלבום הראשון שלהם Piper at the Gates of Dawn, בסינגלים הראשונים שהלהקה הוציאה, ובשניים-שלושה קטעים מהאלבום השני, A Saucerful of Secrets. גילמור הצטרף ללהקה באלבום השני הזה.

CHooPY17

New member
תודה לכולם ../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif

תודה ציפציף, אני אלך לבדוק את הקישורים ואני באמת מרגיש שאני מתחיל להכיר יותר את הלהקה, ותודה לך מרמדוק, אבל אמרת כאן משהו, שלא חשבתי עליו ביכלל, הסולו של PIGS ON THE WING , אני הייתי בטוח במאה אחוז שזה דיוויד גילמור מנגן את הסולו הזה...... וזה באמת סולו יפה... אני חשבתי שזה דיוויד, כי לדיוויד יש צורת נגינה אחידה, פנטטוניק סקילס, אני מנגן על גיטרה, אז אני בטוח שמי שמנגן על גיטרה כאן מבין מה אמרתי וגם מי שלא מנגן
אז הצורה היא בערך אותה צורת פנטטוניק, שדיוויד משתמש ברבים מהסולואים שלו... אבל זה חדש לי בכל מיקרה..... והגיטריסט הזה שניגן את הפיגס און דה ווינג, הוא מנגן הרבה מהשירים של הפלויד או רק את השיר הספציפי הזה? ואם הוא כן מנגן, בעוד שירים אז איזה ? (חחחחחחח כן אני מבין שאני מציק קצת עם השאלות וכל דבר מביא לשאלה חדשה , מצטער בקשר לזה
) הורדתי מקאזה כמה שירים של הפינק מהופעות חיות, כמו ויש יו וור היר קומפורטבלי נאם, אז זה גרם לי לחשוב שיש רשימת שירים גדולה בהופעות, אז בטח יש אלבום שלהם רק מהופעות,אבל לא מצאתי בשום חנות תקליטים... יש לכם מושג איפה אפשר להשיג? וגם יש לי שלושה סוגים שונים של ויש יו וור היר (של השיר) אחד, הגירסא באולפן, השני, מהופעה, והשלישי, גם בהופעה, אבל זה ממש שונה, וכתוב שאריק קלפטון מנגן להם שם... אומנם אני כבר ידעתי שאריק קלפטון באמת ניגן להרבה להקות בריטיות כמו הביטלס ועוד... אבל רק בתור גיטריסט אורח..... אז אתם מכירים או שמעתם על הגירסא הזו שבה אריק קלפטון משתתף? ותודה לכולם על קבלת הפנים היפה ועל היחס!
המשך יום מהנה!!!!!

בנוגע לאלבומי הופעות חיות:

הפלויידים שחררו כמה אלבומים של הופעות חיות, ביניהם: 1. Pink Floyd - Delicate sound of thunder (Live) - 1988 2. Pink Floyd - Is There Anybody Out There, The Wall Live 1980-81 (Live, 2CD) - 2000 3. Pink Floyd - Pulse (Live, 2CD) - 2000 סביר להניח שתמצא עוד כמה בוטלגים וכאלה, אבל אלה הם האלבומים הרשמיים, למיטב ידיעתי.

נצל"ש

האם ידוע לכם על דיסק שפ"פ שחררו בשם Pink Floyd - A Collection Of Great Dance Songs? יש לי אותו, ויש בו את השירים: 1. One Of These Days 2. Money 3. Sheep 4. Shine On You Crazy Diamond 5. Wish You Were Here 6. Another Brick In The Wall (Part 2) כמו כן, ידוע לי שהוא משנת 1981. למישהו יש עוד מידע על האלבום? ולמה פ"פ הוציאו אותו? הם קיוו שמישהבו אכן ירקוד איתו?

emmily plays

New member
יש!!!!! זה קיים!!!!

ויש לי אותו בקלטת.. שאין לי מושג איך היא היגיע לביתי מכיוון ששני הורי למרות שגדלו בתקופה ההיא לא יודעים מי זה פינק פלויד(כלומר שמעו תשם אבל לא יותר מזה)

Miss CB

New member
בגדול אולי - כי כן, זה עוד אוסף,

אבל תודה שהכותרת שלו משעשעת

למעלה