פינת אשת השבוע, והפעם הכירו את

פינת אשת השבוע, והפעם הכירו את

rinamlo

אשת השבוע שלנו.
אתם מוזמנים לשרשר לה שאלות והיא תשרשר על עצמה מה שהיא רוצה לשתף...
שיהיה שבוע מקסים

simonapelleg

New member
סיפתח

שלום לכולכם.
מאוד נהנתילהיות אשת השבוע.
חוויה להיות במרכז בלי להראות ולראות.
שתיהיה שבת טובה ומבורכת לכולכם.

rinamlo

New member
קצת עליי

מהסוף להתחלה, בת 39 נשואה 9 שנים ויש לי ילדה מקסימה 4 ו7 חודשים בשם רעות וחתולה בשם מיצי.

מה עושה בחיי:
אני עובדת בחנות משפחתית של מוצרי צריכה לבית (שקעים, תקעים, צנורות לגינה/לדוד וכו') כמו שכנוי בפי העם "טמבוריה".
העבודה בחנות משפחתית יתרונות וחסרונות, היתרון האדיר הוא גמישות בשעות העבודה מבחינת העדרויות והשלמת משמרות.

יש עוד המון לספר אך בהמשך כי אני בעבודה עד שעה 16:30...
אשמח לשאלות ולענות עד כמה שאפשר

rinamlo

New member
ספור הלידה שלי

את ההריון שלי קשה לשכוח, אחרי מספר הזרעות ונסיעה לחו"ל נקלטתי וביום הולדתי בדקתי בבדיקה ביתית וקיבלתי פס חיובי. כצפוי עברתי את כל הבדיקות והייתי במעקב פעם בחודש אצל הרופא, לקראת ראש השנה במסגרת העבודה, אחת הנשים המבוגרות הביאה לי מודד לחץ דם על מנת שאחליף לה סוללות והיא אמרה לי תבדקי על עצמך נראה אם זה עובד, הלחץ דם היה קצת גבוה ואכן אחרי שבועיים בשבוע 26+6 אושפזתי בבית חולים עם רעלת הריון אחרי שקיבלתי הפניה מרופא הנשים שלי, במהלך האשפוז בהריון בסיכון גבוה קיבלתי פעמיים צלסטון על מנת שבמידה ותיהיה לידה מוקדמת הריאות יהיו במצב טוב, בשבוע 29+4 יום שישי בבוקר הייתי מאוד עייפה, הלחץ דם לא רצה לרדת ובערב בניתוח קיסרי חרום נולדה רעות במשקל נמוך של 830 גרם. אני הייתי מונשמת ומחוברת לחמצן ולמגנזיום במשך יומיים ורק ביום ראשון בבוקר ראיתי אותה לראשונה, רעות הייתה בפגייה במשך 10 שבועות והשתחררה בשבוע 39+4 במשקל של 2 ק"ג.
לידה ראשונה , לידה לפני הזמן לא פשוטה החוויה ומורכבת, כל חיינו השתנו החיים סובבים מבדיקה לטיפול לחיסון, רעות מטופלת בפיזו' +קלינאית תקשורת +מרפה בעיסוק + טיפול בבעלי חיים, רעות כיום נמצאת בגן טיפולי, מעוכבת התפתחות יש שיפור והתקדמות מי שיראה אותה לא יבחין אך עין מקצועית תדע.
רק לפני מספר חודשים החלטנו בעלי ואני שצריכים להתחיל לעבוד על הילד השני למרות שאנחנו לא נוקטים באמצעי מניעה ועדיין לא נקלטנו אנחנו כן בודקים את הימים הנכונים בתקווה לטבעי אם לא יסתדר עוד חודש כנראה נחזור לטיפולים.

סיפור מרגש

כל נושא הפגות קרוב גם אלי, אמנם לא קיצוני כמו אצלך אבל אני מאוד מתרגשת לקרוא סיפורים כמו שלך.
הפגיה בטח לא היתה פשוטה כמו גם תקופת ההורות הראשונית אבל את נשמעת אדם אופטימי וחזק ואני בטוחה שעם כל הקושי הצלחת לעבור את זה בשלום בזכות האופטימיות שלך.
אני כמובן מאחלת לכם שהפעם השניה תהייה יותר קלה ופחות מורכבת.
רציתי לשאול האם את מרגישה שההורות שלך שונה משל אחרים בעקבות חווית הפגיה שעברת? את מרגישה שאת מגוננת יותר? יש לך רגשות אשם כלפיה בגלל ההתחלה הקשה שלה?
איך מתמודדים עם הרגשות האלה?

rinamlo

New member
לגבי שאלותייך

אני בטוחה שכל הורה שחווה פגיה ההתחלה שלנו שונה!
כל אמא הייתה רוצה להחזיק את התינוק ברגע שיוצא מהרחם, להריח אותו וכמו שאומרים להסניף ולהנציח את הרגע, להניק מהשלב ההתחלתי ולרוב כאשר יש פגות והיא קיצונית לא רק ההתחלה הקטנה הזאת שונה אלא האופן הטיפול בילד אחר, פתאום מישהו אחר דואג לו, את בבית והוא נמצא שם, הרגשה מאוד קשה.
היציאה הביתה והתפתחות הילד היא זאת שמשפיעה על שוני ההורות. , כמובן שיש המון סיפורים לטובה, אך אקח את הסיפור שלי ,רעות מלידתה מטופלת, 3 פעמים בשבוע הולכת איתה לטיפולים, איך אפשר להשוות אמא שבגיל שנה הולכת ומשוויצה עם הילדה שעושה צעדים ראשונים ואני חוזרת מפיו' כי הבת שלי עוד לא עומדת על 6?
אמא שלי אמרה למה את לא מלבישה את הילדה יפה? תראי בגינה את יוצאת דופן, אמרתי לה תראי לי תינוק שבמשך שנה רק זוחל וזוחל,שתינוק בדרך כלל בשנה מתהפך - -עומד על 6- זוחל - עומד- הולך!
באותה תקופה - פרנסתי טוב את חנויות הבגדים בעיקר בשל החלפת מכנסיים והמון...
לגונן - כן בשנה הראשונה לא חשפתי אותה הרבה, אבל מהרגע שהכנסתי אותה לגן נשברו הכלים בגיל שנה ו 9 חודשים הכנסתי אותה לגן פרטי שהשהות שלו הייתה מינמלית (אפילו הגננת התחשבה ולא לקחה לי תשלום עבור חודש).
רגשות אשם אין לי - הרעלת לא משהו שיכולתי לדעת, לא משהו שיכולתי למנוע, כי הבדיקות נעשות אחרי שיש בעיה ולא לפני, כיום אני יודעת שבהריון הבא אצטרך קלקסן ומתחילתו אהיה בסיכון גבוה.
אחד הפידבקים שבזמנו קיבלתי הוא - שהקדשתי את זמני לא את רוב הזמן אלא את כל הזמן שהיה לי לטיפול שלה, היום במבט לאחור אני כל כך שמחה שהייתה לי האפשרות לעשות זאת כי זה מה שקדם אותה.

כמה אני מזדהה..

כבר התכתבנו פה ועודדת אותי לגבי הבן שלי שהוא בן שנה וחודשיים ואנחנו נמצאים איתו בפיזיותרפיה, הידרותרפיה ומעקב בבי"ח וכו'...
אני למשל נמנעת מללכת לגינה הציבורית כשיש עוד הורים בד"כ בשעות הבוקר המוקדמות אני הולכת איתו כי הוא עוד לא יושב, זוחל רק גחון וגם זה צולע וזה אחרי חודשים ארוכים של טיפולים..
הבן שלי לא נולד פג אבל נולד בלידה קשה מאוד..
טוב, אז אחרי שהייתי פולנייה וכתבתי על עצמי, אני רוצה להגיד לך שהסיפור שלך ממש נגע לליבי ואת אמא מדהימה ומאחלת לך שההריון הבא יהיה קל, וגם אני בהריונות בסיכון בגלל סיפור אחר ולהזריק קלקסן זה לא כזה נורא..

rinamlo

New member
תודה

לגבי טיפול במים, אני מאוד רציתי והפיזו' לא המליצה לנו כי הבעיה אצל רעות שרירים מאוד חלשים בגפיים התחתונות (רגלים) לעומת שרירים חזקים ברצועת הכתפיים, הטיפול במים לא היה עוזר, היינו בפיזו עד גיל שנה ו 11 חודשים שאז החלה ללכת בפעם הראשונה.

אצלנו זה הפוך..

חגורת כתפיים חלשה.. ההידרותרפיסטית היא גם פיזיותרפיסטית באותו מכון שאנחנו מטופלים והן עובדות בתאום יחד כך שהתוצאות מעולות.
הוא סוף סוף התחיל לעלות לעמידת 6 וכל פעם כזאת שהוא עושה את זה לבד אני מתרגשת.
אני בהמתנה לבדיקת רופא התפתחות בהמלצת הרופאים בבי"ח והפיזיותרפיסטית כי הוא גם מתקשה להבין הוראות וגם מבחינת השפה אומר את אותן הברות..
את לא מבינה כמה את מעודדת אותי עם הסיפור שלך, היו לי ימים שבהם נשברתי במיוחד כשאני רואה חברות עם ילדים בגילו ואפילו קטנים יותר עם התפתחות תקינה..
אני יכולה לדמיין את השמחה והאושר כשהיא סוף סוף הלכה!!

rinamlo

New member
האם קיבלתם אביזרים?

כדי שרעות תעלה על 6 בשלב הראשון קשרנו לה את הרגליים, נכון נשמע "מזעזע" פשוט לקחנו תחתון שלי ועשינו קשירת שמונה זה אילץ אותה לעלות על 6.
בשלב השני אחרי שהצליחה לזחול אז כדי שתוכל לעמוד יציב שמנו משקולת בכל רגל כדי (לא היינו צריכים לקנות - הפיזו' השאילה לנו את הציוד) שהמשקולת לא תברח קנינו לה נעלי צעד ראשון (למרות שלא הלכה) אפילו לגן הבאתי אותה עם משקולות וביקשתי שיקפידו.
המון סבלנות זה יגיע

לא. רק תרגילים.

האמת שרוב התרגילים שאני עושה לו הם די אכזריים והוא בוכה המון. היו פעמים שחשבתי שהוא ישנא אותי כשיגדל..
אצלנו הוא הצליח להרים את הטוסיק אבל הידיים היו נשארות מתחת לגוף. רק עכשיו הצליח לישר גם את הידיים וזה אחרי כמה טיפולים במים..
אני כ"כ מקווה שעד שהוא יילך לגן הוא ישתפר קצת. לפחות שיישב, אני לא רוצה שילדים אחרים "ירמסו" אותו..
אני יודעת שצריך המון סבלנות והשקעה..
כמו שכתבת לי לפני כמה שבועות כשהתייעצתי לגבי גן לראות את ההישגים הקטנים שלהם ואז הוא התחיל לעלות לעמידת 6.. איזה אושר!!

אני כל כך מבינה ומזדהה

גם אני אמא לפג אבל ממש לא פג קיצוני. הוא נולד בשבוע 34 והחוויות שלי רחוקות מלהיות החוויות שאת עברת אבל אני מאוד מבינה את הדברים שאת כותבת.
אני גם עובדת המון עם פגים ומן הסתם עם ההורים שלהם ותמיד חשבתי שיש משהו יותר רגיש בהורה לפג, משהו אולי גם קצת יותר מגונן.
את צודקת שהיה לך מזל שהיתה לך האפשרות להיות רק איתה. העובדה שהיא הראשונה כנראה היתה מזל גדול שלה ושלך.
אני קוראת אותך ושומעת אמא רגישה ואוהבת ואכפתית ותומכת ואני ממש יודעת שרעות זכתה שיש לך אותה כאמא שלה.
אשמח לראות תמונה של רעות אם אפשר...

rinamlo

New member
ומה עשיתי עד שהתחתנתי אז...

מגיל צעיר אני עובדת, עבדתי בקאנטרי (קיבלתי את הפוש מאמא שעבדה שם ) במגוון של תפקידים, עד אשר בגיל 17 ראו שאני אחראית מספיק ולקחו אותי לעבוד בקייטנות, בשנה הראשונה הייתי פקידת רישום ולאחר מכן עזרתי לארגן את ההסעות ואז התגייסתי. עוד בזמן חופשת השחרור עבדתי על הקייטנה, במשך 12 קייצים (כולל לפני הגיוס) עבדתי בקייטנות הייתי אחראית על גיל הרך, אחראית על מערך ההסעות (450 ילדים מכל העיר) ובנוסף לפני תחילת הקייטנה רישומים. בין לבין עבדתי בצהרונים, ניהלתי משחקייה, בייביסיטר, למדתי הוראה (לא סיימתי) והכי חשוב טיילתי בעולם.
ניצלתי הזדמנות וביליתי, נפשתי עם כל מי שרצה אם בארץ או בחו"ל העיקר לראות עולם כל עוד אפשר (אפילו נסעתי בגיל 23 עם חברת שמארגנת טיולים לפנוים פנויות כולם היו בני 35-40 ואני צעירה) בזמן שאני מבלה חברותיי כבר התחתנו והביאו לעולם ילדים. הטיול המשמעותי היה טיול "תרמילאים" שנסעתי עם חברה לתאילנד, ויאטנם, סין וטיבט, למה משמעותי כי לקראת סוף הטיול אחרי 3 חודשים וקצת חבר שלה מהארץ החליט שמגיע ואז החלטנו שהגיע הזמן להתיישב, אז אני חזרתי לארץ והתחלתי במסע חיפושים העלתי תמונות באתרים השונים של הכרויות ואחרי חצי שנה הכרתי את בעלי, חברתי ואני באותו חודש אני ב 3 והיא ב 30(עם החבר שהגיע לבקר) התחתנו וזה היה מבחינתנו סגירת מעגל שעשינו זאת.

ayely33

New member
סיפור הלידה שלך לא פשוט

ואני מאחלת לך ולילדונת רק בריאות ומקווה שתהיה לך חוויה מתקנת בפעם הבאה (במהרה
)
ספרי קצת על ההכרות עם בעלך? איך זה היה?
אילו דברים את אוהבת לעשות בזמנך הפנוי ? (אם יש כזה
)

rinamlo

New member
אז ככה

מחשב ואני חברים המון שנים , הוא הקשר שלי לחברויות אינטנרטיות ובכלל . אם אני לא טועה בערך לפני 20 שנה התחלתי את הרומן איתו, בין טיולים בעולם לבין עבודות שונות ולבין לימודי הוראה, ראיתי שאני לא מוצאת בן זוג אז נרשמתי להכרויות דרך האינטרנט ואחרי אין ספור דייטים הכרתי את בעלי!
בזמנו אהבתי לרקוד ריקודי עם ולשחות, אבל נהייתי בטטת מחשב שלא מזיזה את עצמה ועליתי המון במשקל (ממש לא בריא) כיום אנחנו מטיילים הרבה בארץ, יציאות עם בעלי בעיקר לסרטים/מסעדה מידי פעם לספא להתפנק, מה שכן לאחרונה התחלנו ממש לצאת קבוע פעם בשבועיים. מה שחסר לי חברות - אני טיפוס חברותי ויש לי חברות אבל הקשר עימן מאוד רופף (מציאות החיים) הכרתי דרך קומונה חברה חדשה לא מזמן ואנו בקשר מעולה ואפילו יצאנו כולנו לסוף שבוע עם הילדים בצפון הארץ.
אני אשמח לצאת פעם בשבוע עם חברה בערב אפילו סתם הליכה ולשבת על כוס מים, לא תמיד יש עם מי...

ayely33

New member
גם אני הכרתי ככה את בעלי

באתר הכרויות, אחרי שעשיתי מנוי לחצי שנה (לפני כן הייתי גם רשומה אך ללא מנוי ודי הרבה זמן) הדייט הראשון היה הוא- "בזבזתי" עליו מנוי לחצי שנה, אבל היה שווה...

simonapelleg

New member
סיפור הלידה

סיפורך מאוד מרגש.
כאשר קראתי חזרתי אחורה בשנים. גם לי יש ילדה שנולדה במשקל 900 גרם לפני 28 שנים.
ילדה אחרת שלי שמה רעות.
אני חושבת על ההתמודדות של גידול פגית, אני יכולה להזדהות עם המורכבות והסבלנות הרבה שצריך כל כך בגידול פגית.
נראה לי שרעות נפלה לאמא הנכונה והחזקה ביותר.
ממלא את הלב.
בהצלחה עם ההריון הבא.
שאלתי , כמה המשפחה היתה מעורבת ומתערבת בגידול בתך?
שבוע מצויין ומבורך.

rinamlo

New member
לגבי מעורבות והתערבות

קיבלנו המון אהבה תמיכה ואהדה מכל הסובבים אותנו - משפחה וחברים. המוערבות שלהם הייתה בעיקר אם מדובר על אבי -הסעות לכל הטיפולים בשלבים הראשונים, אמי - הכנת אוכל שיהיה לנו קל וכו', לגבי גידול הילדה היה להם קצת שונה הם שאלו אותנו האם זה מותר או אסור וקיבלו מאיתנו הדרכה, בגדול בעניין הגידול, התנהגות וטיפול אנחנו החלטנו כמובן שקיבלנו עצות ומה שהתאים לנו אמצנו. גם כיום ההורים שלי שואלים אם היא יכולה לקבל לאכול X או האם אפשר לקנות לה Y.
אני חושבת שעצם המעורבות שלהם בעזרה לנו נתנה לנו את היכולת לעזור לה.
קמנו מאוחר, רעות עוד עם פיגמ'ה ואני כמובן בטטת מחשב והגן מחכה לנו, אז שיהיה יום טוב, המשך יבוא

simonapelleg

New member
תבורכי

אני קוראת שזכית במשפחה תומכת. זה מזל גדול.
יום מחוייך מאחלת לך.

למעלה